Halloweengulerodsmuffins

Bag flotte og smagfulde halloweengulerodsmuffins til din halloween fejringen. Halloween nærmer sig, og traditionen tro, betyder det uhyggelig udklædning, pynt og søde sager. Disse lækre halloweenmuffins vil sørge for, at der er god, (u)hyggelig, halloweenstemning hos dig.

Opskriften giver dig en klassisk gulerodsmuffin, som er lavet med en sort og orange cremecheese-frosting, der passer perfekt til halloween. Derudover byder opskriften også på marengsspøgelser, som du kommer ovenpå dine muffins.

Find en masse god inspiration til jeres halloweenbagværk, her. 

Se opskrift
Halloweengulerodsmuffins

Køkkentid
1 t

Ventetid
1 t 5 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Halloweengulerodsmuffins: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

10-12 stk. muffins

Gulerodsmuffins 

3 æg
160 g brun farin
120 g smør
2 tsk. vaniljesukker
1,5 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt kanel
50 g hakkede valnødder
160 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
250 g gulerod (revet vægt)
1 knivspids salt

Cremecheese-frosting

100 g blødt smør
150 g flødeost
400 g flormelis
1-2 tsk. vaniljesukker
Orange og sort pastafarve

Marengsspøgelser

150 g sukker
75 g æggehvide
Saften fra 1/2 limefrugt

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

Gulerodsmuffins

 

  1. Smelt smørret på middel varme, og sæt til side.
  2. Pisk æg, brun farin, vaniljesukker, kanel og bagepulver godt sammen til en luftig masse.
  3. Riv gulerødderne på et groft rivejern.
  4. Sigt hvedemel i dejen, sammen med gulerod og smør og rør det godt sammen med en dej-skraber.
  5. Fordel dejene i muffinsforme.
  6. Bag dine muffins i 15 minutter ved 180º varmluft.
  7. Lad dine muffins køle af på en rist, før du brifrier dem fra formene.

Cremecheese-frosting

 

  1. Pisk smør og flødeost godt sammen.
  2. Tilsæt flormelis og vaniljesukker. Pisk det til en luftig masse.
  3. Tilsæt den orange pastafarve lidt af gangen for at opnå den ønskede farve. Hvis frostingen bliver for blød, kan den med fordel komme lidt på køl inden den fyldes i en sprøjtepose.
  4. Mal 3 striber i en sprøjtepose med stjernetyl med sort pastafarve helt fra bunden af tyllen og op langs kanten. Se hvordan i videoen nedenfor.
  5. Fyld frostingen i sprøjteposen, og sprøjt forstingen ud på dine gulerodsmuffins.

Marengsspøgelser  (du kan med fordel starte med at lave marengsspøgelserne) 

 

  1. Hæld æggehvider og sukker i en skål, og varm over vandbad til sukkeret er opløst (ca. 60º). Tip: vandet må ikke røre skålen, men dampen fra det kogende vand skal opvarme skålen, så er det nemmere at styre.
  2. Pisk æggehvidemassen godt sammen med saft fra 1/2 lime, til den er helt stiv og kan trække spor efter piskeriset. Tip: skålen skal være helt ren og uden fedtpletter, for at få massen helt stiv.
  3. Fyld marengsen i en sprøjtepose med en lille rund tyl.
  4. Sprøjt små spøgelser ud på bagepapir, så der er 1 til hver muffin. Lav evt. kyskager af resten.
  5. Bag dem i ovnen ved 110°C i 50 minutter. Lad spøgelserne køle af inde i den slukket ovn med åben låge.
  6. Mal øjne og mund på marengsen med lidt sort glasur eller smeltet chokolade, så det ligner små spøgelser og placere et spøgelse på hver muffin.

Et godt tip: Undlade den sorte stribe og spøgelset, så kan du lave lækre gulerodsmuffins hele året rundt.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.