Sådan gør du
Gulerodsmuffins
- Smelt smørret på middel varme, og sæt til side.
- Pisk æg, brun farin, vaniljesukker, kanel og bagepulver godt sammen til en luftig masse.
- Riv gulerødderne på et groft rivejern.
- Sigt hvedemel i dejen, sammen med gulerod og smør og rør det godt sammen med en dej-skraber.
- Fordel dejene i muffinsforme.
- Bag dine muffins i 15 minutter ved 180º varmluft.
- Lad dine muffins køle af på en rist, før du brifrier dem fra formene.
Cremecheese-frosting
- Pisk smør og flødeost godt sammen.
- Tilsæt flormelis og vaniljesukker. Pisk det til en luftig masse.
- Tilsæt den orange pastafarve lidt af gangen for at opnå den ønskede farve. Hvis frostingen bliver for blød, kan den med fordel komme lidt på køl inden den fyldes i en sprøjtepose.
- Mal 3 striber i en sprøjtepose med stjernetyl med sort pastafarve helt fra bunden af tyllen og op langs kanten. Se hvordan i videoen nedenfor.
- Fyld frostingen i sprøjteposen, og sprøjt forstingen ud på dine gulerodsmuffins.
Marengsspøgelser (du kan med fordel starte med at lave marengsspøgelserne)
- Hæld æggehvider og sukker i en skål, og varm over vandbad til sukkeret er opløst (ca. 60º). Tip: vandet må ikke røre skålen, men dampen fra det kogende vand skal opvarme skålen, så er det nemmere at styre.
- Pisk æggehvidemassen godt sammen med saft fra 1/2 lime, til den er helt stiv og kan trække spor efter piskeriset. Tip: skålen skal være helt ren og uden fedtpletter, for at få massen helt stiv.
- Fyld marengsen i en sprøjtepose med en lille rund tyl.
- Sprøjt små spøgelser ud på bagepapir, så der er 1 til hver muffin. Lav evt. kyskager af resten.
- Bag dem i ovnen ved 110°C i 50 minutter. Lad spøgelserne køle af inde i den slukket ovn med åben låge.
- Mal øjne og mund på marengsen med lidt sort glasur eller smeltet chokolade, så det ligner små spøgelser og placere et spøgelse på hver muffin.
Et godt tip: Undlade den sorte stribe og spøgelset, så kan du lave lækre gulerodsmuffins hele året rundt.