Koalaboller – Bageblanding

Bag de søde koalaboller, og server dem f.eks. til børnefødselsdagen.

Koalabollerne er lavet med Valsemøllen Hverdags Fødselsdagsboller, som gør det nemt for dig og resten af familien at servere hjemmebag. Tag børne med i køkkenet, og lad dem hjælpe med at give koalabollerne øjne og øre.

Se flere sjove og kreative bagværk som er lavet med Valsemøllen blandinger.  

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

15 stk.

Koalaboller

40 g gær
3 dl lunkent vand (30º)
1 æg
1 pose Valsemøllen Hverdag Fødselsdagsboller
1 æg til pensling

Pynt

15 mandler
50 g mørk chokolade

Sådan gør du

Koalaboller

 

  1. Smuldr gæren i en skål, tilsæt vand, og rør rundt, til gæren er opløst.
  2. Tilsæt posens indhold og æg, og ælt dejen i 5-10 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellemste hastighed. Ælt dejen, til den er glat og smidig.
  3. Del dejen i 18 lige store stykker. Form 15 af dejstykkerne til runde boller. Tril resten af dejen til 30 små kugler.
  4. Fordel bollerne på en bageplade med bagepapir, og sæt 2 ører på hver bolle. Dæk koalabollerne til, og lad dem hæve ved stuetemperatur i 1 time.
  5. Tænd ovnen på 220°C. Sæt en hel mandel på koalabollerne som næse – mandlen skal vende lodret.
  6. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem midt i ovnen i ca. 12 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  7. Afkøl bollerne på en rist.

Pynt

 

  1. Hak og smelt chokoladen, og dekorér koalabollerne med små dutter af chokolade som øjne. Lad chokoladen størkne, og servér bollerne friskbagte.

Et godt tip: Du kan også forme dine boller som bamser. Med denne opskrift får du bamseboller med fuldkorn. Se opskriften her.