Havreboller

Bag mættende havreboller, der både er gode som tilbehør til et måltid eller som mellemmåltid. Havregryn behøver ikke kun bruges til grød. Hvis du blender enten dine havregryn til mel, kan du nemt tilføje det i dit bagværk sammen med almindelig mel. Fuldkornspartnerskabet har udviklet denne opskrift på havreboller i der sikrer, at du er med til at få de anbefalede 75 g fuldkorn om dagen.

Find flere af Fulkornspartnerskabets opskrifter her.

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
4 timer 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Havreboller: 2 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

10 stk.

600 g vand
5 g gær
10 g salt
230 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
320 g blendet Valsemøllen Havregryn, Finvalsede
20 g loppefrøskaller

Sådan gør du

  1. Bland først loppefrøskaller sammen 1 dl vand, og blend derefter havregrynene til fint mel.
  2. Kom resten af vandet i en røremaskine, og rør gæren ud i vandet.
  3. Tilsæt havregrynsmel og hvedemel i røremaskinen sammen med loppefrøskallerne og salt.
  4. Rør grundigt dejen sammen i røremaskinen ved mellemste hastighed i ca. 10 min. Dejen minder om en rugbrødsdej eller kagedej, men sørg for, at den æltes godt igennem.
  5. Sæt et plastiklåg eller lignende over skålen, og lad dejen hæve i 4 timer.
  6. Vend forsigtig dejen ud på et mel-drysset bord, og del dejen til 10 boller.
  7. Fold dejen ind over sig selv, så den spændes op, og sæt dem på den bageplade.
  8. Lad bollerne efterhæve tildækket i 1 time.
  9. Pensl bollerne med vand, og bag dem i 20 min. til de er gyldne i en forvarmet ovn på 210 °C varmluft.
  10. Server bollerne lune.

Et godt tip: Du kan sagtens udelade loppefrøskallerne ved at skære vandindholdet ned med 1 dl.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.