Sådan gør du
- Bland først loppefrøskaller sammen 1 dl vand, og blend derefter havregrynene til fint mel.
- Kom resten af vandet i en røremaskine, og rør gæren ud i vandet.
- Tilsæt havregrynsmel og hvedemel i røremaskinen sammen med loppefrøskallerne og salt.
- Rør grundigt dejen sammen i røremaskinen ved mellemste hastighed i ca. 10 min. Dejen minder om en rugbrødsdej eller kagedej, men sørg for, at den æltes godt igennem.
- Sæt et plastiklåg eller lignende over skålen, og lad dejen hæve i 4 timer.
- Vend forsigtig dejen ud på et mel-drysset bord, og del dejen til 10 boller.
- Fold dejen ind over sig selv, så den spændes op, og sæt dem på den bageplade.
- Lad bollerne efterhæve tildækket i 1 time.
- Pensl bollerne med vand, og bag dem i 20 min. til de er gyldne i en forvarmet ovn på 210 °C varmluft.
- Server bollerne lune.
Et godt tip: Du kan sagtens udelade loppefrøskallerne ved at skære vandindholdet ned med 1 dl.