Økologiske koldhævede fiberboller

Bag vores skønne økologiske koldhævede fiberboller, når du skal have nogle nemme og mættende boller. De er fyldt med kerner og fibre, og så smager de skønt.

Måske har du manglet en ny opskrift til morgenboller eller madpakkeboller. I hvert fald synes vi, at du skal prøve disse økologiske koldhævede fiberboller. De er nemme at bage, og så er de bagt på Valsemøllen Økologisk Hvedeklid, der også giver bollerne en skøn smag. Koldhævning giver dine brød endnu mere smag, som er svær at modstå.

Se opskrift
fiberboller

Køkkentid
20 min.

Ventetid
6-24 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 20-25 boller

9 dl vand, lidt koldere end lunkent (25°C)
20 g gær
25 g olie
250 g Valsemøllen Økologiske Hvedeklid
200 g blandede frø, fx økologiske hørfrø og økologiske solsikkekerner
750 g Valsemøllen Økologisk Hvedemel eller Valsemøllen ØKO Tipo 00 Hvedemel
3 tsk. salt
2 tsk. sukker

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet, og tilsæt de øvrige ingredienser
  2. Rør dejen sammen med en grydeske eller i en røremaskine ved mellemste hastighed i mindst 5 minutter
  3. dæk skålen til, og lad dejen hæve på køl i mindst 6 timer og maks. 24 timer
  4. Drys bollerne med klid, og bag dem i en forvarmet ovn ved 220°C (200°C, varmluft) i 15-20 minutter.
  5. Server de lune økologiske koldhævede fiberboller med smør og pålæg.

Vil du hellere bage to brød i stedet for de økologiske koldhævede fiberboller, kan du dele dejen i to, og fordele dem i to smurte bageforme. Du skal blot forlænge bagetiden med ca. 10 minutter.

Et godt tip: Hvis du vil bage endnu mere med de fiberrige hvedeklid, kan du prøve vores knækbrød uden kerner, eller et saftigt durumbrød med hvedeklid. Det vil helt sikkert vække glæde i familien.