Fiberboller med hvedeklid

Velduftende boller kan få en hver i godt humør. Her en lidt sundere en af slagsen med masser af fibre fra hvedeklid.

Bag lækre fiberboller når det skal være nemt og mættende. De lækre boller er bagt med kerner og hvedeklid, der giver maven lidt at arbejde med. Den vil elske en portion fiberboller! Bag dem til morgenbordet eller eftermiddagshyggen.

Se opskrift
fiberboller

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 t 40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fiberboller med hvedeklid: 3 ud af 5 baseret på 37 anmeldelser

Opskrift

20 boller

50 g gær
7 – 7½ dl lunken vand (ca. 25 °C).
25 g olie
250 g Valsemøllen hvedeklid
200 g Valsemøllen bl. frø fx hørfrø og solsikkekerner
750 g Valsemøllen Hvedemel
2 tsk. salt
2 tsk. sukker

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet. Tilsæt alle ingredienser, hold 10 % af hvedemelet tilbage.
  2. Ælt dejen i mindst 5 min.,  og tilsæt yderligere hvedemel efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Slå luften ud af dejen, og form 20 boller. Læg bollerne hen på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  5. Pensl med mælk eller vand. Bages bollerne i en forvarmet ovn ved 220°C (varmeluft = 200°C) i ca. 15-20 minutter.
+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.