Chokoladebrud

Lækre chokoladebrud med den perfekte kombination af chokolade og ristede hasselnødder. Kom dem i en let og luftig bolle og bliv begejstret.

Et brud kan både være med gulerødder men også som i dette tilfælde med chokolade og ristede hasselnødder. Et brud laves lidt anderledes end en normal bolle, da man hakker tilbehøret i og derved ikke former dem. Du kan se i videoen, hvordan det gøres. Husk, et chokoladebrud spises bedst og nemmest ved at brække bollen i stykker bid for bid. Men den gør sig nu også godt med et generøst lag smør.

 

Se opskrift
chokoloadebrud

Køkkentid
1 t.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

12-14 stk.

300 g lunken vand
30 g gær
30 g sukker
550 g Valsemøllen økologisk stenformalet hvedemel
6 g salt
75 g ristede hasselnødder
75 g mørk chokolade
1 æg

Sådan gør du

  1. Kom vand og gær i en skål og rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt sukker, mel og salt og ælt dejen til den er glat og smidig.
  3. Lad den hæve tildækket med husholdningsfilm og et klæde øverst ved stuetemperatur i ca. 50 minutter.
  4. Rist hasselnødderne i ovnen ved 170°C (varmluft 150°C) i 10-15 minutter.
  5. Lad dem køle af og rul dem i et viskestykke, så det meste af skallen fjernes.
  6. Skallen indeholder meget smag og smager let bittert – du kan vælge at beholde skallen på, hvis du ønsker det.
  7. Hak hasselnødderne groft.
  8. Hak den mørke chokolade groft eller brug chokoladeknapper.
  9. Lav en fordybning i dejen og kom hasselnødder, chokolade og æg ned i fordybningen.
  10. Hak dejen som vist i videoen nedenfor og del den i 12-14 stk.
  11. Lad chokoladebrudene efterhæve tildækket ved stuetemperatur i 50 minutter.
  12. Bag dine chokoladebrud i 10-12 minutter i ovnen ved 220°C (varmluft 200°C) til de er let gyldne.
  13. Afkøl på en rist og nyd dem.

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med masser af velsmag og inspiration direkte i dine mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 17. september, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.