Chokoladebrud

Lækre chokoladebrud med den perfekte kombination af chokolade og ristede hasselnødder. Kom dem i en let og luftig bolle og bliv begejstret.

Et brud kan både være med gulerødder men også som i dette tilfælde med chokolade og ristede hasselnødder. Et brud laves lidt anderledes end en normal bolle, da man hakker tilbehøret i og derved ikke former dem. Du kan se i videoen, hvordan det gøres. Husk, et chokoladebrud spises bedst og nemmest ved at brække bollen i stykker bid for bid. Men den gør sig nu også godt med et generøst lag smør.

 

Se opskrift
chokoloadebrud

Køkkentid
1 t.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

12-14 stk.

300 g lunken vand
30 g gær
30 g sukker
550 g Valsemøllen økologisk stenformalet hvedemel
6 g salt
75 g ristede hasselnødder
75 g mørk chokolade
1 æg

Sådan gør du

  1. Kom vand og gær i en skål og rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt sukker, mel og salt og ælt dejen til den er glat og smidig.
  3. Lad den hæve tildækket med husholdningsfilm og et klæde øverst ved stuetemperatur i ca. 50 minutter.
  4. Rist hasselnødderne i ovnen ved 170°C (varmluft 150°C) i 10-15 minutter.
  5. Lad dem køle af og rul dem i et viskestykke, så det meste af skallen fjernes.
  6. Skallen indeholder meget smag og smager let bittert – du kan vælge at beholde skallen på, hvis du ønsker det.
  7. Hak hasselnødderne groft.
  8. Hak den mørke chokolade groft eller brug chokoladeknapper.
  9. Lav en fordybning i dejen og kom hasselnødder, chokolade og æg ned i fordybningen.
  10. Hak dejen som vist i videoen nedenfor og del den i 12-14 stk.
  11. Lad chokoladebrudene efterhæve tildækket ved stuetemperatur i 50 minutter.
  12. Bag dine chokoladebrud i 10-12 minutter i ovnen ved 220°C (varmluft 200°C) til de er let gyldne.
  13. Afkøl på en rist og nyd dem.

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.