Chokoladebrud

Lækre chokoladebrud med den perfekte kombination af chokolade og ristede hasselnødder. Kom dem i en let og luftig bolle og bliv begejstret. Udviklet af bageentusiast Cathrine Brandt

Et brud kan både være med gulerødder men også som i dette tilfælde med chokolade og ristede hasselnødder. Et brud laves lidt anderledes end en normal bolle, da man hakker tilbehøret i og derved ikke former dem. Du kan se i videoen, hvordan det gøres. Husk, et chokoladebrud spises bedst og nemmest ved at brække bollen i stykker bid for bid. Men den gør sig nu også godt med et generøst lag smør.

 

Se opskrift

Køkkentid
1 t.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 12-14 stk.

300 g lunken vand
30 g gær
30 g sukker
550 g Valsemøllen økologisk stenformalet hvedemel
6 g salt
75 g ristede hasselnødder
75 g mørk chokolade
1 æg

Fremgangsmåde

  1. Kom vand og gær i en skål og rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt sukker, mel og salt og ælt dejen til den er glat og smidig.
  3. Lad den hæve tildækket med husholdningsfilm og et klæde øverst ved stuetemperatur i ca. 50 minutter.
  4. Rist hasselnødderne i ovnen ved 170°C (varmluft 150°C) i 10-15 minutter.
  5. Lad dem køle af og rul dem i et viskestykke, så det meste af skallen fjernes.
  6. Skallen indeholder meget smag og smager let bittert – du kan vælge at beholde skallen på, hvis du ønsker det.
  7. Hak hasselnødderne groft.
  8. Hak den mørke chokolade groft eller brug chokoladeknapper.
  9. Lav en fordybning i dejen og kom hasselnødder, chokolade og æg ned i fordybningen.
  10. Hak dejen som vist i videoen nedenfor og del den i 12-14 stk.
  11. Lad chokoladebrudene efterhæve tildækket ved stuetemperatur i 50 minutter.
  12. Bag dine chokoladebrud i 10-12 minutter i ovnen ved 220°C (varmluft 200°C) til de er let gyldne.
  13. Afkøl på en rist og nyd dem.

 

Udviklet af dygtige Cathrine Brandt –  Bagenørd og professionsbachelor i ernæring og sundhed