Chokoladebrud

Lækre chokoladebrud med den perfekte kombination af chokolade og ristede hasselnødder. Kom dem i en let og luftig bolle og bliv begejstret.

Et brud kan både være med gulerødder men også som i dette tilfælde med chokolade og ristede hasselnødder. Et brud laves lidt anderledes end en normal bolle, da man hakker tilbehøret i og derved ikke former dem. Du kan se i videoen, hvordan det gøres. Husk, et chokoladebrud spises bedst og nemmest ved at brække bollen i stykker bid for bid. Men den gør sig nu også godt med et generøst lag smør.

 

Se opskrift
chokoloadebrud

Køkkentid
1 t.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Chokoladebrud: 3 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

12-14 stk.

300 g lunken vand
30 g gær
30 g sukker
550 g Valsemøllen økologisk stenformalet hvedemel
6 g salt
75 g ristede hasselnødder
75 g mørk chokolade
1 æg

Sådan gør du

  1. Kom vand og gær i en skål og rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt sukker, mel og salt og ælt dejen til den er glat og smidig.
  3. Lad den hæve tildækket med husholdningsfilm og et klæde øverst ved stuetemperatur i ca. 50 minutter.
  4. Rist hasselnødderne i ovnen ved 170°C (varmluft 150°C) i 10-15 minutter.
  5. Lad dem køle af og rul dem i et viskestykke, så det meste af skallen fjernes.
  6. Skallen indeholder meget smag og smager let bittert – du kan vælge at beholde skallen på, hvis du ønsker det.
  7. Hak hasselnødderne groft.
  8. Hak den mørke chokolade groft eller brug chokoladeknapper.
  9. Lav en fordybning i dejen og kom hasselnødder, chokolade og æg ned i fordybningen.
  10. Hak dejen som vist i videoen nedenfor og del den i 12-14 stk.
  11. Lad chokoladebrudene efterhæve tildækket ved stuetemperatur i 50 minutter.
  12. Bag dine chokoladebrud i 10-12 minutter i ovnen ved 220°C (varmluft 200°C) til de er let gyldne.
  13. Afkøl på en rist og nyd dem.

 

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.