Rustikke boller med biga dej

Bag rustikke boller med biga dej. Med vores nye ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel, der indeholder 20% fuldkorn, får du rustikke boller lavet på en biga dej, der er perfekt til eftermiddagskaffen eller madpakke. Drys bollerne i birkes, hvedemel eller hvad du lyst til. Biga dej er en fordej eller tynd surdej, som tilsættes i dejen. Ved at bruge biga dej, får du en sej skorpe og store huller i krummen.

Se opskrift

Køkkentid
45 min

Ventetid
3 dage


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

18 boller

Biga dej:

300 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
300 g vand
1 g  gær

Landbrød:

700 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
30 g salt
10 g gær
360 g vand
140 g vand (skal bruges senere i opskriften)

Sådan gør du

Dag 1: Biga dej 

 1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og rør sammen til en ensartet masse.
 2. Tildæk skålen med film eller et viskestykke, og lad dejen stå fremme på køkkenbordet indtil næste dag.

Dag 2: Bolle dej

 1. Hæld mel, gær, 360 g vand og din biga dej i en røremaskine.
 2. Ælt dejen i din røremaskine i 8 minutter. De første 4 minutter i langsomt tempo, og de sidste 4 minutter i medium tempo.
 3. Tilsæt 140 g vand mens dejen kører i lavt tempo på røremaskinen.
 4. Lad røremaskinen køre i høj hastighed i 4 minutter.
 5. Tilsæt salt, og lad røremaskinen køre i 2 minutter.
 6. Læg dejen i en bradepande, og lad den hæve i 60 minutter tildækket.
 7. Sæt dejen på køl i minimum 12 timer.

Dag 3: Afbagning af bollerne 

 • Forvarm ovnen til 250°C varmluft.
 • Hæld forsigtigt dejen ud på et olieret bord.
 • Del dejen i 18 lige store stykker.
 • Vend bollerne i enten ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel eller blå birkes.
 • Sæt bollerne ind midt i ovnen, og sænk temperaturen til 200°C. Bag bollerne i 20-25 minutter til de er gyldne.

Tip: Du kan også sagtens bruge en skål som almindeligt, hvis du ikke har plads til en bradepande/fad i køleskabet. For nogle er det nemmere at forme ensartede boller ved at have dejen liggende i en bradepande.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.