Rustikke boller med biga dej

Bag rustikke boller med biga dej. Med vores nye ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel, der indeholder 20% fuldkorn, får du rustikke boller lavet på en biga dej, der er perfekt til eftermiddagskaffen eller madpakke. Drys bollerne i birkes, hvedemel eller hvad du lyst til. Biga dej er en fordej eller tynd surdej, som tilsættes i dejen. Ved at bruge biga dej, får du en sej skorpe og store huller i krummen.

Se opskrift

Køkkentid
45 min

Ventetid
3 dage


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

18 boller

Biga dej:

300 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
300 g vand
1 g  gær

Landbrød:

700 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
30 g salt
10 g gær
360 g vand
140 g vand (skal bruges senere i opskriften)

Sådan gør du

Dag 1: Biga dej 

  1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og rør sammen til en ensartet masse.
  2. Tildæk skålen med film eller et viskestykke, og lad dejen stå fremme på køkkenbordet indtil næste dag.

Dag 2: Bolle dej

  1. Hæld mel, gær, 360 g vand og din biga dej i en røremaskine.
  2. Ælt dejen i din røremaskine i 8 minutter. De første 4 minutter i langsomt tempo, og de sidste 4 minutter i medium tempo.
  3. Tilsæt 140 g vand mens dejen kører i lavt tempo på røremaskinen.
  4. Lad røremaskinen køre i høj hastighed i 4 minutter.
  5. Tilsæt salt, og lad røremaskinen køre i 2 minutter.
  6. Læg dejen i en bradepande, og lad den hæve i 60 minutter tildækket.
  7. Sæt dejen på køl i minimum 12 timer.

Dag 3: Afbagning af bollerne 

  • Forvarm ovnen til 250°C varmluft.
  • Hæld forsigtigt dejen ud på et olieret bord.
  • Del dejen i 18 lige store stykker.
  • Vend bollerne i enten ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel eller blå birkes.
  • Sæt bollerne ind midt i ovnen, og sænk temperaturen til 200°C. Bag bollerne i 20-25 minutter til de er gyldne.

Tip: Du kan også sagtens bruge en skål som almindeligt, hvis du ikke har plads til en bradepande/fad i køleskabet. For nogle er det nemmere at forme ensartede boller ved at have dejen liggende i en bradepande.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.