Rustikke boller med biga dej

Bag rustikke boller med biga dej. Med vores nye ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel, der indeholder 20% fuldkorn, får du rustikke boller lavet på en biga dej, der er perfekt til eftermiddagskaffen eller madpakke. Drys bollerne i birkes, hvedemel eller hvad du lyst til. Biga dej er en fordej eller tynd surdej, som tilsættes i dejen. Ved at bruge biga dej, får du en sej skorpe og store huller i krummen.

Se opskrift

Køkkentid
45 min

Ventetid
3 dage


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

18 boller

Biga dej:

300 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
300 g vand
1 g  gær

Landbrød:

700 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
30 g salt
10 g gær
360 g vand
140 g vand (skal bruges senere i opskriften)

Sådan gør du

Dag 1: Biga dej 

 1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og rør sammen til en ensartet masse.
 2. Tildæk skålen med film eller et viskestykke, og lad dejen stå fremme på køkkenbordet indtil næste dag.

Dag 2: Bolle dej

 1. Hæld mel, gær, 360 g vand og din biga dej i en røremaskine.
 2. Ælt dejen i din røremaskine i 8 minutter. De første 4 minutter i langsomt tempo, og de sidste 4 minutter i medium tempo.
 3. Tilsæt 140 g vand mens dejen kører i lavt tempo på røremaskinen.
 4. Lad røremaskinen køre i høj hastighed i 4 minutter.
 5. Tilsæt salt, og lad røremaskinen køre i 2 minutter.
 6. Læg dejen i en bradepande, og lad den hæve i 60 minutter tildækket.
 7. Sæt dejen på køl i minimum 12 timer.

Dag 3: Afbagning af bollerne 

 • Forvarm ovnen til 250°C varmluft.
 • Hæld forsigtigt dejen ud på et olieret bord.
 • Del dejen i 18 lige store stykker.
 • Vend bollerne i enten ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel eller blå birkes.
 • Sæt bollerne ind midt i ovnen, og sænk temperaturen til 200°C. Bag bollerne i 20-25 minutter til de er gyldne.

Tip: Du kan også sagtens bruge en skål som almindeligt, hvis du ikke har plads til en bradepande/fad i køleskabet. For nogle er det nemmere at forme ensartede boller ved at have dejen liggende i en bradepande.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.