Koldhævede boller med æble og kanel – Valsemøllen brødblanding

Koldhævede boller med æble og kanel er en skøn kombination. Prøv at bruge Valsemøllen Koldhævede Brunchbolleblanding med et tvist af æble og varme krydderier, en skøn og duftende bolle til morgenbordet.

Kolde efterår- og vintermåneder kræver, at der bliver hygget ekstra meget. Disse skønne og lækre brunchboller med revet æble, kanel, kardemomme og ingefær er fantastiske på brunchbordet til de langsomme og hyggelige morgener i familie og venners skød.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
6-24 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Koldhævede boller med æble og kanel – Valsemøllen brødblanding: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

18 boller

1 ps. Valsemøllen Koldhævede Brunchboller
1 brev Valsemøllen tørgær (7 g), svarer til 25 g frisk gær
5½ dl vand, lidt koldere end lunkent (25°C)
Et stort æble
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kardemomme
evt. hakkede hasselnødder som drys

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål.
  2. Tilsæt revet æble og krydderier og derefter vand.
  3. Ælt dejen 5-10 minutter eller i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med en grydeske.
  4. Dæk skålen til, og lad dejen hæve i køleskab i mindst 6 timer (maks. 24 timer).
  5. Lad skålen stå 30 minutter ved stuetemperatur, inden du former ca. 18 boller med en ske eller fugtig hånd.
  6. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og pensl bollerne med æg og drys med hakkede hasselnødder.
  7. Forvarm ovnen til 240°C, og sænk derefter temperaturen til 225°C (varmluft 200°C).
  8. Bag bollerne i midten af ovnen i ca. 15-20 minutter.
  9. Lad bollerne køle af på en rist.

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.