Koldhævede boller med æble og kanel – Valsemøllen brødblanding

Koldhævede boller med æble og kanel er en skøn kombination. Prøv at bruge Valsemøllen Koldhævede Brunchbolleblanding med et tvist af æble og varme krydderier, en skøn og duftende bolle til morgenbordet.

Kolde efterår- og vintermåneder kræver, at der bliver hygget ekstra meget. Disse skønne og lækre brunchboller med revet æble, kanel, kardemomme og ingefær er fantastiske på brunchbordet til de langsomme og hyggelige morgener i familie og venners skød.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
6-24 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Koldhævede boller med æble og kanel – Valsemøllen brødblanding: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til 18 boller

1 ps. Valsemøllen Koldhævede Brunchboller
1 brev Valsemøllen tørgær (7 g), svarer til 25 g frisk gær
5½ dl vand, lidt koldere end lunkent (25°C)
Et stort æble
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kardemomme
evt. hakkede hasselnødder som drys

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål.
  2. Tilsæt revet æble og krydderier og derefter vand.
  3. Ælt dejen 5-10 minutter eller i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med en grydeske.
  4. Dæk skålen til, og lad dejen hæve i køleskab i mindst 6 timer (maks. 24 timer).
  5. Lad skålen stå 30 minutter ved stuetemperatur, inden du former ca. 18 boller med en ske eller fugtig hånd.
  6. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og pensl bollerne med æg og drys med hakkede hasselnødder.
  7. Forvarm ovnen til 240°C, og sænk derefter temperaturen til 225°C (varmluft 200°C).
  8. Bag bollerne i midten af ovnen i ca. 15-20 minutter.
  9. Lad bollerne køle af på en rist.

 

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Vestergaard.