Rundstykker med bageenzym

Bag sprøde og luftige rundstykker som hos bageren – med bageenzym. Med Valsemøllen Bageenzym får du en sprød skorpe og en luftig krumme til dine hjemmelavede rundstykker. Bag de klassiske lyse rundstykker, som du måske plejer at købe hos bageren, men nu kan bage selv.

Kogemand og hobbybager Thomas Alcayaga fra Madetmere har testet Valsemøllen Bageenzym, og du kan se hvordan resultatet blev i videoen nederst på siden.

Se opskrift
Rundstykker med bageenzym

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rundstykker med bageenzym: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Fremgangsmåde

 

  1. Bland alle ingredienserne undtagen salt i en røremaskine med dejkrogen. Ælt dejen ved langsom hastighed i 10 minutter og tilsæt så salt. Ælt videre ved langsom hastighed i ca. 5 minutter til det er en glat dej.
  2. Lad dejen hæve i 15 minutter med et vådt klæde over.
  3. Form 10 rundstykker af hver 80 g.
  4. Rul toppen af rundstykkerne i birkes.
  5. Lad rundstykkerne hæve i 45-60 minutter på køkkenbordet. (Brug evt. din ovn til hævning og sæt en bageplade med lidt kogende vand i nederst i ovnen).
  6. Forvarm ovnen til 225ºC varmluft. Sænk temperaturen til 200ºC varmluft lige inden du sætter rundstykkerne ind.
  7. Bag rundstykkerne i 18 minutter ved 200ºC varmluft.

Et godt tip: For ekstra sprødhed kan du stille et fad med granitskærver ind i bunden af den forvarmede ovn. Når du har sat rundstykkerne ind i ovnen, så hæld 2-3 dl vand ud over granitskærverne, så der skabes damp. Tag granitskærverne ud af ovnen efter 4 minutter af rundstykkernes bagetid.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.