Rundstykker med bageenzym

Bag sprøde og luftige rundstykker som hos bageren – med bageenzym. Med Valsemøllen Bageenzym får du en sprød skorpe og en luftig krumme til dine hjemmelavede rundstykker. Bag de klassiske lyse rundstykker, som du måske plejer at købe hos bageren, men nu kan bage selv.

Kogemand og hobbybager Thomas Alcayaga fra Madetmere har testet Valsemøllen Bageenzym, og du kan se hvordan resultatet blev i videoen nederst på siden.

Se opskrift
Rundstykker med bageenzym

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rundstykker med bageenzym: 4 ud af 5 baseret på 12 anmeldelser

Fremgangsmåde

 

  1. Bland alle ingredienserne undtagen salt i en røremaskine med dejkrogen. Ælt dejen ved langsom hastighed i 10 minutter og tilsæt så salt. Ælt videre ved langsom hastighed i ca. 5 minutter til det er en glat dej.
  2. Lad dejen hæve i 15 minutter med et vådt klæde over.
  3. Form 10 rundstykker af hver 80 g.
  4. Rul toppen af rundstykkerne i birkes.
  5. Lad rundstykkerne hæve i 45-60 minutter på køkkenbordet. (Brug evt. din ovn til hævning og sæt en bageplade med lidt kogende vand i nederst i ovnen).
  6. Forvarm ovnen til 225ºC varmluft. Sænk temperaturen til 200ºC varmluft lige inden du sætter rundstykkerne ind.
  7. Bag rundstykkerne i 18 minutter ved 200ºC varmluft.

Et godt tip: For ekstra sprødhed kan du stille et fad med granitskærver ind i bunden af den forvarmede ovn. Når du har sat rundstykkerne ind i ovnen, så hæld 2-3 dl vand ud over granitskærverne, så der skabes damp. Tag granitskærverne ud af ovnen efter 4 minutter af rundstykkernes bagetid.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.