Hjemmelavet müsli

Der er mange fordele ved at lave sin egen müsli, og den største er selvfølgelig og man ikke i tvivl om hvad müslien indeholder.

En hjemmelavet honningristet müsli lavet i ovnen er genialt tilbehør til morgenmaden, både når det skal gå hurtigt, men også når det bare skal være nemt og lækkert. En stor fordel er at du selv kan bestemme hvad der skal i din müsli. Du kan varierer müslien med andre nødder, kerner, chokolade eller tørret frugt. Denne version smager fantastisk, og opskriften finder du lige her.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Hjemmelavet müsli: 2 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 1 bradepande

30 g smør
40 g honning
150 g Valsemøllen finvalsede havregryn
30 g Valsemøllen økologiske sesamfrø
30 g Valsemøllen økologiske græskarkerner
30 g Valsemøllen økologiske solsikkekerner
10 g Valsemøllen økologiske chiafrø
100 g nødder / mandler jeg brugte cashewnødder, hasselnødder og mandler
⅓ tsk groft salt
⅓ tsk kanel
⅓ tsk vaniljesukker eller pulver

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  2. Kom honning og smør i en lille gryde og smelt det sammen på middel varme.
  3. Hak 2/3 af nødderne meget groft, og lad de resterende forblive hele.
  4. Kom nødderne i en skål sammen med de resterende tørre ingredienser og bland det godt sammen.
  5. Kom havregrynsblandingen ned i gryden til smør og honning, og rør grundigt rundt indtil alle de tørre ingredienser har honning/smør på sig.
  6. Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag müslien i 10-15 min.
  7. Rør i müslien løbende, så den ikke brænder på.
  8. Lad müslien køle af på bagepladen og kom den herefter på et lufttæt glas, som opbevares ved stuetemperatur.

Udviklet i samarbejde med Grødgrisen.

 

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.