Hjemmelavet müsli

Hjemmelavet müsli smager altså bare bedre. Både fordi, at du selv har lavet den og fordi, at man ikke i tvivl om hvad müslien indeholder.

En hjemmelavet honningristet müsli lavet i ovnen er genialt tilbehør til morgenmaden, både når det skal gå hurtigt, men også når det bare skal være nemt og lækkert. En stor fordel er, at du selv kan bestemme, hvad der skal i din müsli. Du kan varierer müslien med forskellige nødder, kerner, chokolade eller tørret frugt. Denne version smager fantastisk, og opskriften finder du lige her.

Se opskrift
hjemmelavet müsli

Køkkentid
15 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Hjemmelavet müsli: 3 ud af 5 baseret på 7 anmeldelser

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  2. Kom honning og smør i en lille gryde og smelt det sammen på middel varme.
  3. Hak 2/3 af nødderne meget groft, og lad de resterende forblive hele.
  4. Kom nødderne i en skål sammen med de resterende tørre ingredienser og bland det godt sammen.
  5. Kom havregrynsblandingen ned i gryden til smør og honning, og rør grundigt rundt indtil alle de tørre ingredienser har honning/smør på sig.
  6. Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag müslien i 10-15 min.
  7. Rør i müslien løbende, så den ikke brænder på.
  8. Lad müslien køle af på bagepladen og kom den herefter på et lufttæt glas, som opbevares ved stuetemperatur.