Grødboller med rug

Grødboller med rug er en super lækker bolle, da grøden giver den helt rigtige saftigthed. Disse grødboller er med rug, kerner og tranebær, der giver en god og sød smag.

De lækreste grødboller med rug. Perfekt til at give dig en god start på dagen på morgenbordet. Bollerne er nemme at bage, og koldhævningen giver brødet ekstra smag, som er svær at modstå. De grove boller er også en perfekt snack eller i madpakken.

Se opskrift
grødboller med rug

Køkkentid
20 min.

Ventetid
8-12 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grødboller med rug: 5 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Sådan gør du

Aftenen før

  1. Rør gær, øl og vand sammen i en skål
  2. Rør kold havregrød, sirup, kerner, frø og tranebær i massen, og dernæst mel og salt
  3. Rør sammen indtil dejen netop er samlet.
  4. Kom skålen i køleskabet i 8-24 timer under et låg.

Om morgenen

  1. Opvarm ovnen på 225 grader varmluft med en bageplade i midten og en dyb bradepande i bunden.
  2. Form bollerne vha. 2 skeer, som du løbende dypper i vand. Kom bollerne over på et stykke bagepapir løbende.
  3. Hiv bagepapiret med bollerne over på den varme bageplade, og placer den midt i ovnen. Kom 2 dl vand i bunden af ovnen (i bradepanden), så der dannes damp.
  4. Bag bollerne i 13-15 minutter indtil de er sprøde, gyldne og lyder hule, når du banker på dem.
  5. Lad dine grødboller med rug køle på en bagerist inden de spises lune.

Et godt tip: Hvis du vil lave dine grødboller med rug til en sød snack, kan du også skifte tranebærene ud med chokolade. Så har du nogle grove chokoladeboller, der er søde og mættende.