Smørbagte luksus teboller

Smørbagte luksus teboller, findes der noget bedre? De bløde boller kan få både store og små til at trække på smilebåndene, når de serveres et fødselsdagen eller til en hyggelig eftermiddagsstund.

Teboller er ikke kun til de små, for de bløde boller er perfekt til fødselsdagsbordet eller til en hyggestund. Server de lækre luksus teboller dem lune og lad hele hjemmet dufte af nybagte boller.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
3 t. og 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Smørbagte luksus teboller: 4 ud af 5 baseret på 24 anmeldelser

Opskrift

24 teboller

5 dl lunkent vand (30°C)
75 g gær
150 g blødt smør
100 g rørsukker
1 tsk. salt
2 tsk. kardemomme
1 kg Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
1 æg

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i det lunkne vand, og tilsæt herefter de øvrige ingredienser.
  2. Ælt dejen godt sammen i røremaskine ved laveste hastighed i ca. 8 minutter og ved mellemste hastighed i ca. 2 minutter, til dejen er glat og slipper kanterne på skålen.
  3. Lad dejen hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Del dejen i 24 lige store stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve under et fugtigt klæde i ca. 2 timer.
  5. Pensl bollerne med æg eller vand, og bag dem i en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i ca. 10-12 minutter, til de er gyldne.
  6. Lad bollerne køle af på en bagerist.

Et godt tip: Tilsæt 150 g mørk chokolade sammen med de øvrige ingredienser, og forkæl dig selv og dem du holder af med lækre chokoladeboller.