Scones

Traditionelle scones til en hyggelig eftermiddagsstund

Se opskrift

Køkkentid
20 minutter

Ventetid
35 minutter


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Scones: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

15 scones
  • 300 g Valsemøllen Hvedemel
  • ¼ tsk. salt
  • 3 tsk. bagepulver
  • 4 spsk. sukker
  • 50 g smør
  • 1 stort æg
  • 1 dl kærnemælk
  • 75 g tørret frugt eller chokolade (hakket groft)
  • 1 æg og 1 spsk. mælk til pensling

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde:

  1. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
  2. Smuldr smøret i blandingen og bland let.
  3. Tilsæt æg, kærnemælk og hakket mørk chokolade (fyldet kan undlades) og saml dejen. Må ikke æltes for meget.
  4. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Skal være 5-8 cm tyk.
  5. Stik scones ud med en udstikker eller et lille glas og sæt dem på en bageplade med bagepapir, og pensl med sammenpisket æg og mælk.
  6. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 175 °C) i 15 minutter, eller til overfladen er gylden.