Tranebærboller

Tranebærboller er ikke bare lækre, men også utroligt nemme at lave med Valsemøllen Grovboller. Deres saftige, bløde konsistens kombineret med det søde og let syrlige strejf fra tranebærrene gør dem til en favorit både til morgenmad og som en sød snack. Tranebærboller er ikke bare en lækker behandling til dig selv og din familie, men de kan også imponere gæster, når du serverer dem ved særlige lejligheder som brunch, eftermiddagste eller som en del af en festlig frokost. Så næste gang du har lyst til at forkæle dine smagsløg med noget sødt og lækkert, så prøv at lave tranebærboller – du vil ikke blive skuffet!

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

20 stk.

1 ps. Valsemøllen Grovboller blanding 
2 poser Valsemøllen Tørgær (medfølger på Valsemøllen Grovboller)
5 dl lunkent vand
200 g tørrede tranebær

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland melblandingen (men gem ca. 0,5 dl til æltningen) med de 2 poser Valsemøllen Tørgær.
  2. Tilsæt ca. 5 dl lunkent vand.
  3. Ælt dejen 5 min. med hænderne eller i en køkkenmaskine/håndmixer (på mellemste trin).
  4. Bland de tørrede tranebær i dejen.
  5. Del dejen i 20 lige store stykker, og form dem til boller.
  6. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir.
  7. Lad bollerne hæve tildækket på et lunt sted i 60 min. eller til dobbelt størrelse.
  8. Pensl bollerne med æg eller vand.
  9. Bag bollerne ved 220 °C (200 °C i varmluftsovn) i ca. 9-12 min., eller til bollerne er gyldne.
  10. Lad bollerne køle af på en rist.