Kardemommeboller

Nybagte kardemommeboller er skønne på morgenbordet, og så har de den dejligste duft. Bollerne er luftige med den skønne smag af den krydrede kardemomme. Hele familien vil elske dem!

Bag disse kardemommeboller i stedet for de klassiske fødselsdagboller. Kardemommes smag er krydret og sødlig, og så smager bollerne aller bedst, når de er helt nybagte. Rikke har delt sin familieopskrift på de lækreste kardemommeboller, der smager som en drøm. . Server dem lune med smør og en god marmelade. Velbekomme.

Se opskrift
Kardemommeboller

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 time 50 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kardemommeboller: 4 ud af 5 baseret på 10 anmeldelser

Opskrift

20 boller

4 dl lun sødmælk
50 g gær
1 tsk salt
2 spsk honning
200 g smeltet afkølet smør
2 æg
3 tsk kardemomme
ca. 600-700 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel

Sådan gør du

  1. Opløs gær i den lune mælk og tilsæt salt og honning.
  2. Kom herefter det afkølede smeltet smør i, samt æg og kardemomme, rør rundt.
  3. Tilsæt hvedemel og ælt dejen i ca. 10 minutter.
  4. Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted i 1 time.
  5. Form dejen til boller og sæt sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  6. Lad dem efterhæve tildækket i ca. 20 minutter.
  7. Pensl bollerne med æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 20 minutter.

Et godt tip: De skønne kardemommeboller er bagt af en bløddej. Vil de blive klogere på bløddej, og blive endnu bedre til at bruge denne type af dej, kan du gå ind på vores Bageskole. Her giver vores eksperter tips og tricks til bløddej, og hvordan man bedst bager med dem. Se vores bageskoletips her!

Opskrift af Rikke Skjøde Baes 
Rikke har delt sin familie opskrift på de lækreste kardemommeboller, der smager som en drøm. Glæd dig til at bage dem, så til hele huset dufter skønt. Server dem lune med smør og en god marmelade. Velbekomme

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.