Kardemommeboller

Nybagte kardemommeboller er skønne på morgenbordet, og så har de den dejligste duft. Bollerne er luftige med den skønne smag af den krydrede kardemomme. Hele familien vil elske dem!

Bag disse kardemommeboller i stedet for de klassiske fødselsdagboller. Kardemommes smag er krydret og sødlig, og så smager bollerne aller bedst, når de er helt nybagte. Rikke har delt sin familieopskrift på de lækreste kardemommeboller, der smager som en drøm. . Server dem lune med smør og en god marmelade. Velbekomme.

Se opskrift
Kardemommeboller

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 time 50 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kardemommeboller: 4 ud af 5 baseret på 9 anmeldelser

Opskrift

20 boller

4 dl lun sødmælk
50 g gær
1 tsk salt
2 spsk honning
200 g smeltet afkølet smør
2 æg
3 tsk kardemomme
ca. 600-700 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel

Sådan gør du

  1. Opløs gær i den lune mælk og tilsæt salt og honning.
  2. Kom herefter det afkølede smeltet smør i, samt æg og kardemomme, rør rundt.
  3. Tilsæt hvedemel og ælt dejen i ca. 10 minutter.
  4. Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted i 1 time.
  5. Form dejen til boller og sæt sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  6. Lad dem efterhæve tildækket i ca. 20 minutter.
  7. Pensl bollerne med æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 20 minutter.

Et godt tip: De skønne kardemommeboller er bagt af en bløddej. Vil de blive klogere på bløddej, og blive endnu bedre til at bruge denne type af dej, kan du gå ind på vores Bageskole. Her giver vores eksperter tips og tricks til bløddej, og hvordan man bedst bager med dem. Se vores bageskoletips her!

Opskrift af Rikke Skjøde Baes 
Rikke har delt sin familie opskrift på de lækreste kardemommeboller, der smager som en drøm. Glæd dig til at bage dem, så til hele huset dufter skønt. Server dem lune med smør og en god marmelade. Velbekomme

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.