Varme hveder – Bageblanding

Elsker du også varme hveder? Store Bededag er også store hvededag, og den bliver bare lidt bedre, når du nyder en lun, ristet hvedeknop. Og ved du hvad? De er slet ikke så svære at bage.

Her får du vores nemme opskrift på varme hveder. Luftige og lette hveder lavet af Valsemøllen Bolleblanding tilsat lidt kardemomme. Så bliver hjemmebag næsten ikke nemmere! Spis dem nybagte eller ristede aftenen inden Store Bededag. Hele familien vil elske dem.

Se opskrift
varme hveder

Køkkentid
15 min.

Ventetid
1 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 18 varme hveder

1 ps. Valsemøllen Boller
1 brev Valsemøllen tørgær (14 g), svarer til 50 g frisk gær
4 g. kardemomme
4½ dl vand, lidt koldere end lunkent (25°C)

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær og kardemomme i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
  3. Del dejen i 18 lige store stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir. De skal stå tæt, så de bager sammen. Lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Pensl de færdighævede hveder med vand eller æg, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 9-12 minutter, til de er gyldne.
  5. Lad hvederne køle af på en rist. Del hvederne og rist dem i ovnen ved 200°C til de er sprøde og let ristede.

Et godt tip: Vil du gerne lave din egne varme hveder helt fra bunden, finder du opskriften her.