Varme hveder – Bageblanding

Elsker du også varme hveder? Store Bededag er også store hvededag, og den bliver bare lidt bedre, når du nyder en lun, ristet hvedeknop. Og ved du hvad? De er slet ikke så svære at bage.

Her får du vores nemme opskrift på varme hveder. Luftige og lette hveder lavet af Valsemøllen Bolleblanding tilsat lidt kardemomme. Så bliver hjemmebag næsten ikke nemmere! Spis dem nybagte eller ristede aftenen inden Store Bededag. Hele familien vil elske dem.

Se opskrift
varme hveder

Køkkentid
15 min.

Ventetid
1 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

18 varme hveder

1 ps. Valsemøllen Boller
1 brev Valsemøllen tørgær (14 g), svarer til 50 g frisk gær
4 g. kardemomme
4½ dl vand, lidt koldere end lunkent (25°C)

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær og kardemomme i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
  3. Del dejen i 18 lige store stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir. De skal stå tæt, så de bager sammen. Lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Pensl de færdighævede hveder med vand eller æg, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 9-12 minutter, til de er gyldne.
  5. Lad hvederne køle af på en rist. Del hvederne og rist dem i ovnen ved 200°C til de er sprøde og let ristede.

Et godt tip: Vil du gerne lave din egne varme hveder helt fra bunden, finder du opskriften her.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.