Varme hveder – Bageblanding

Elsker du også varme hveder? Store Bededag er også store hvededag, og den bliver bare lidt bedre, når du nyder en lun, ristet hvedeknop. Og ved du hvad? De er slet ikke så svære at bage.

Her får du vores nemme opskrift på varme hveder. Luftige og lette hveder lavet af Valsemøllen Bolleblanding tilsat lidt kardemomme. Så bliver hjemmebag næsten ikke nemmere! Spis dem nybagte eller ristede aftenen inden Store Bededag. Hele familien vil elske dem.

Se opskrift
varme hveder

Køkkentid
15 min.

Ventetid
1 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

18 varme hveder

1 ps. Valsemøllen Boller
1 brev Valsemøllen tørgær (14 g), svarer til 50 g frisk gær
4 g. kardemomme
4½ dl vand, lidt koldere end lunkent (25°C)

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær og kardemomme i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
  3. Del dejen i 18 lige store stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir. De skal stå tæt, så de bager sammen. Lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Pensl de færdighævede hveder med vand eller æg, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 9-12 minutter, til de er gyldne.
  5. Lad hvederne køle af på en rist. Del hvederne og rist dem i ovnen ved 200°C til de er sprøde og let ristede.

Et godt tip: Vil du gerne lave din egne varme hveder helt fra bunden, finder du opskriften her.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.