Varme hveder – Bageblanding

Elsker du også varme hveder? Store Bededag er også store hvededag, og den bliver bare lidt bedre, når du nyder en lun, ristet hvedeknop. Og ved du hvad? De er slet ikke så svære at bage.

Her får du vores nemme opskrift på varme hveder. Luftige og lette hveder lavet af Valsemøllen Bolleblanding tilsat lidt kardemomme. Så bliver hjemmebag næsten ikke nemmere! Spis dem nybagte eller ristede aftenen inden Store Bededag. Hele familien vil elske dem.

Se opskrift
varme hveder

Køkkentid
15 min.

Ventetid
1 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Varme hveder – Bageblanding: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

18 varme hveder

1 ps. Valsemøllen Boller
1 brev Valsemøllen tørgær (14 g), svarer til 50 g frisk gær
4 g. kardemomme
4½ dl vand, lidt koldere end lunkent (25°C)

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær og kardemomme i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
  3. Del dejen i 18 lige store stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir. De skal stå tæt, så de bager sammen. Lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Pensl de færdighævede hveder med vand eller æg, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 9-12 minutter, til de er gyldne.
  5. Lad hvederne køle af på en rist. Del hvederne og rist dem i ovnen ved 200°C til de er sprøde og let ristede.

Et godt tip: Vil du gerne lave din egne varme hveder helt fra bunden, finder du opskriften her.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.