Morgenboller med tørret surdej, tranebær og kerner

Bag lækre morgenboller med tørret surdej, tranebær og kerner.

Med Valsemøllen Tørret Surdej kan du bage morgenboller med surdej, tranebær og kerner uden at skulle starte en surdej op fra start. Vi har tilsat Valsemøllen frø, kerner og tranbær som giver morgenbollerne ekstra god smag.

Valsemøllen tørret surdej er startet op som en traditionel aktiv surdej og herefter tørret ind og formalet. Det giver dig mange af fordelene fra den ægte surdej så som smag og skorpe.

Find flere gode opskrifter med Valsemøllen Bagehjælpemidler.

Se opskrift
Morgenboller med tørret surdej, tranebær og kerner

Køkkentid
30 min.

Ventetid
12 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Morgenboller med tørret surdej, tranebær og kerner: 5 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Sådan gør du

 

Dag 1

  1. Kom tranebær, korn og kerner i en skål. Hæld kogende vand over. Rør godt rundt. Lad det trække, til det skal bruges.
  2. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt mel, surdej og salt. Ælt det godt sammen, til det har en ensartet konsistens uden melklumper.
  3. Lad dejen hvile tildækket i 30 minutter. Gerne med film eller låg så dejen ikke tørre ud.
  4. Træk den nu med våde hænder over hinanden. Tag siderne, og vip indover dejen. Gentag yderligere 2-3 gange. Fold frø, kerner og bær i dejen. Se nedenstående film.
  5. Læg låg eller film på, og kom dejen på køl i 12-48 timer.

Dag 2

  1. Forvarm ovnen til 250°C, varmluft hvis du skal have mere end en plade ind af gangen ellers over/under varme). Læg eventuelt en pizzasten eller bagestål i bunden.
  2. Vend dejen ud på et meldrysset bord. Form bollerne, og kom dem på en bageplade med bagepapir.
  3. Bag bollerne 12-15 minutter, afhængig af størrelse, til de er gyldne og sprøde.

Et godt tip: Vil du gerne have lidt fuldkorn i dine boller, så kan du tilsætte 2-3 spsk. Valsemøllen ØKO Hvedeklid.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.