Morgenboller med tørret surdej, tranebær og kerner

Bag lækre morgenboller med tørret surdej, tranebær og kerner.

Med Valsemøllen Tørret Surdej kan du bage morgenboller med surdej, tranebær og kerner uden at skulle starte en surdej op fra start. Vi har tilsat Valsemøllen frø, kerner og tranbær som giver morgenbollerne ekstra god smag.

Valsemøllen tørret surdej er startet op som en traditionel aktiv surdej og herefter tørret ind og formalet. Det giver dig mange af fordelene fra den ægte surdej så som smag og skorpe.

Find flere gode opskrifter med Valsemøllen Bagehjælpemidler.

Se opskrift
Morgenboller med tørret surdej, tranebær og kerner

Køkkentid
30 min.

Ventetid
12 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Morgenboller med tørret surdej, tranebær og kerner: 4 ud af 5 baseret på 7 anmeldelser

Sådan gør du

 

Dag 1

  1. Kom tranebær, korn og kerner i en skål. Hæld kogende vand over. Rør godt rundt. Lad det trække, til det skal bruges.
  2. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt mel, surdej og salt. Ælt det godt sammen, til det har en ensartet konsistens uden melklumper.
  3. Lad dejen hvile tildækket i 30 minutter. Gerne med film eller låg så dejen ikke tørre ud.
  4. Træk den nu med våde hænder over hinanden. Tag siderne, og vip indover dejen. Gentag yderligere 2-3 gange. Fold frø, kerner og bær i dejen. Se nedenstående film.
  5. Læg låg eller film på, og kom dejen på køl i 12-48 timer.

Dag 2

  1. Forvarm ovnen til 250°C, varmluft hvis du skal have mere end en plade ind af gangen ellers over/under varme). Læg eventuelt en pizzasten eller bagestål i bunden.
  2. Vend dejen ud på et meldrysset bord. Form bollerne, og kom dem på en bageplade med bagepapir.
  3. Bag bollerne 12-15 minutter, afhængig af størrelse, til de er gyldne og sprøde.

Et godt tip: Vil du gerne have lidt fuldkorn i dine boller, så kan du tilsætte 2-3 spsk. Valsemøllen ØKO Hvedeklid.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.