Morgenboller med tørret surdej, tranebær og kerner

Bag lækre morgenboller med tørret surdej, tranebær og kerner.

Med Valsemøllen Tørret Surdej kan du bage morgenboller med surdej, tranebær og kerner uden at skulle starte en surdej op fra start. Vi har tilsat Valsemøllen frø, kerner og tranbær som giver morgenbollerne ekstra god smag.

Valsemøllen tørret surdej er startet op som en traditionel aktiv surdej og herefter tørret ind og formalet. Det giver dig mange af fordelene fra den ægte surdej så som smag og skorpe.

Find flere gode opskrifter med Valsemøllen Bagehjælpemidler.

Se opskrift
Morgenboller med tørret surdej, tranebær og kerner

Køkkentid
30 min.

Ventetid
12 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Morgenboller med tørret surdej, tranebær og kerner: 4 ud af 5 baseret på 10 anmeldelser

Sådan gør du

 

Dag 1

  1. Kom tranebær, korn og kerner i en skål. Hæld kogende vand over. Rør godt rundt. Lad det trække, til det skal bruges.
  2. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt mel, surdej og salt. Ælt det godt sammen, til det har en ensartet konsistens uden melklumper.
  3. Lad dejen hvile tildækket i 30 minutter. Gerne med film eller låg så dejen ikke tørre ud.
  4. Træk den nu med våde hænder over hinanden. Tag siderne, og vip indover dejen. Gentag yderligere 2-3 gange. Fold frø, kerner og bær i dejen. Se nedenstående film.
  5. Læg låg eller film på, og kom dejen på køl i 12-48 timer.

Dag 2

  1. Forvarm ovnen til 250°C, varmluft hvis du skal have mere end en plade ind af gangen ellers over/under varme). Læg eventuelt en pizzasten eller bagestål i bunden.
  2. Vend dejen ud på et meldrysset bord. Form bollerne, og kom dem på en bageplade med bagepapir.
  3. Bag bollerne 12-15 minutter, afhængig af størrelse, til de er gyldne og sprøde.

Et godt tip: Vil du gerne have lidt fuldkorn i dine boller, så kan du tilsætte 2-3 spsk. Valsemøllen ØKO Hvedeklid.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger (link til produkterne) kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole (link til bageskolen) og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

    Hvad er godt at huske, når man skal bage i en Airfryer?
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.