Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt sukker, smeltet smør og tilsæt melet af 2-3 omgange.
- Ælt dejen godt igennem ca. 10-15 min.
- Tilsæt salten og ælt videre i 5 min.
- Stil dejen til hævning under et vistestykke i 1 time. Gerne et lunt sted.
- Hæld dejen ud på bordet og udhul et hul i midten af dejen.
- Slå æggene ud og kom æg, chokolade, mandler og limeskal op i fordybningen i dejen.
- Fold dejen ind over sig selv, og tag en saks eller en brøddeler, og hak dejen ud i små brud, og “ælt” dejen sammen igen. Gentag indtil din dej bliver homogen.
- Opgaven virker umulig i starten. Hav tålmodighed.
- Form herefter ca. 12 boller/brud og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad dem efterhæve i ca. 30-45 min.
- Pensl bollerne/bruddene med lidt æg og drys med finthakkede mandler.
- Bages ved 200 grader (varmluft) i ca. 15-18 min.