Brud med hvid chokolade

Bløde, saftige boller med fyld af hvid chokolade, mandler og lime. Perfekt ledsager til formiddagskaffen eller en eftermiddag med historielæsning og hygge i sofaen med ungerne.

Både børn og voksne kan være med på bollerne/brudene. De er søde, milde og fuldstændig uimodståelige. Og så er de også et hyggeligt, nemt projekt at lave i sig selv – både med og uden børn.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
120 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 12 boller

50 g frisk gær eller 14 g tørgær
5 dl lunkent vand
80 g mørkt sukker
50 g smør, smeltet
ca. 1 kg Valsemøllen dansk hvedemel
1 nip salt
2 æg, str. M/L
100 g hvid chokolade, finthakket eller knapper
50 g mandler, finthakkede
2 øko lime, skal heraf

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt sukker, smeltet smør og tilsæt melet af 2-3 omgange.
  3. Ælt dejen godt igennem ca. 10-15 min.
  4. Tilsæt salten og ælt videre i 5 min.
  5. Stil dejen til hævning under et vistestykke i 1 time. Gerne et lunt sted.
  6. Hæld dejen ud på bordet og udhul et hul i midten af dejen.
  7. Slå æggene ud og kom æg, chokolade, mandler og limeskal op i fordybningen i dejen.
  8. Fold dejen ind over sig selv, og tag en saks eller en brøddeler, og hak dejen ud i små brud, og “ælt” dejen sammen igen. Gentag indtil din dej bliver homogen.
  9. Opgaven virker umulig i starten. Hav tålmodighed.
  10. Form herefter ca. 12 boller/brud og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  11. Lad dem efterhæve i ca. 30-45 min.
  12. Pensl bollerne/bruddene med lidt æg og drys med finthakkede mandler.
  13. Bages ved 200 grader (varmluft) i ca. 15-18 min.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.