Brud med hvid chokolade

Bløde, saftige boller med fyld af hvid chokolade, mandler og lime. Perfekt ledsager til formiddagskaffen eller en eftermiddag med historielæsning og hygge i sofaen med ungerne.

Både børn og voksne kan være med på bollerne/brudene. De er søde, milde og fuldstændig uimodståelige. Og så er de også et hyggeligt, nemt projekt at lave i sig selv – både med og uden børn.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
120 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 12 boller

50 g frisk gær eller 14 g tørgær
5 dl lunkent vand
80 g mørkt sukker
50 g smør, smeltet
ca. 1 kg Valsemøllen dansk hvedemel
1 nip salt
2 æg, str. M/L
100 g hvid chokolade, finthakket eller knapper
50 g mandler, finthakkede
2 øko lime, skal heraf

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt sukker, smeltet smør og tilsæt melet af 2-3 omgange.
  3. Ælt dejen godt igennem ca. 10-15 min.
  4. Tilsæt salten og ælt videre i 5 min.
  5. Stil dejen til hævning under et vistestykke i 1 time. Gerne et lunt sted.
  6. Hæld dejen ud på bordet og udhul et hul i midten af dejen.
  7. Slå æggene ud og kom æg, chokolade, mandler og limeskal op i fordybningen i dejen.
  8. Fold dejen ind over sig selv, og tag en saks eller en brøddeler, og hak dejen ud i små brud, og “ælt” dejen sammen igen. Gentag indtil din dej bliver homogen.
  9. Opgaven virker umulig i starten. Hav tålmodighed.
  10. Form herefter ca. 12 boller/brud og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  11. Lad dem efterhæve i ca. 30-45 min.
  12. Pensl bollerne/bruddene med lidt æg og drys med finthakkede mandler.
  13. Bages ved 200 grader (varmluft) i ca. 15-18 min.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.