Brud med hvid chokolade

Bløde, saftige boller med fyld af hvid chokolade, mandler og lime. Disse brud med hvid chokolade er den perfekte ledsager til formiddagskaffen eller en eftermiddag med historielæsning og hygge i sofaen med ungerne.

Både børn og voksne kan være med, når der skal bages brud med hvid chokolade. De er søde, milde og fuldstændig uimodståelige. Og så er de også et hyggeligt, nemt projekt at lave i sig selv – både med og uden børn.

Se opskrift
brud med hvid chokolade

Køkkentid
30 min.

Ventetid
120 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 12 boller

50 g frisk gær eller 14 g tørgær
5 dl lunkent vand
80 g mørkt sukker
50 g smør, smeltet
ca. 1 kg Valsemøllen dansk hvedemel
1 nip salt
2 æg, str. M/L
100 g hvid chokolade, finthakket eller knapper
50 g mandler, finthakkede
2 øko lime, skal heraf

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt sukker, smeltet smør og tilsæt melet af 2-3 omgange.
  3. Ælt dejen godt igennem ca. 10-15 min.
  4. Tilsæt salten og ælt videre i 5 min.
  5. Stil dejen til hævning under et vistestykke i 1 time. Gerne et lunt sted.
  6. Hæld dejen ud på bordet og udhul et hul i midten af dejen.
  7. Slå æggene ud og kom æg, chokolade, mandler og limeskal op i fordybningen i dejen.
  8. Fold dejen ind over sig selv, og tag en saks eller en brøddeler, og hak dejen ud i små brud, og “ælt” dejen sammen igen. Gentag indtil din dej bliver homogen.
  9. Opgaven virker umulig i starten. Hav tålmodighed.
  10. Form herefter ca. 12 boller/brud og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  11. Lad dem efterhæve i ca. 30-45 min.
  12. Pensl bollerne/bruddene med lidt æg og drys med finthakkede mandler.
  13. Bages ved 200 grader (varmluft) i ca. 15-18 min.