Brud med hvid chokolade

Bløde, saftige boller med fyld af hvid chokolade, mandler og lime. Perfekt ledsager til formiddagskaffen eller en eftermiddag med historielæsning og hygge i sofaen med ungerne.

Både børn og voksne kan være med på bollerne/brudene. De er søde, milde og fuldstændig uimodståelige. Og så er de også et hyggeligt, nemt projekt at lave i sig selv – både med og uden børn.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
120 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 12 boller

50 g frisk gær eller 14 g tørgær
5 dl lunkent vand
80 g mørkt sukker
50 g smør, smeltet
ca. 1 kg Valsemøllen dansk hvedemel
1 nip salt
2 æg, str. M/L
100 g hvid chokolade, finthakket eller knapper
50 g mandler, finthakkede
2 øko lime, skal heraf

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt sukker, smeltet smør og tilsæt melet af 2-3 omgange.
  3. Ælt dejen godt igennem ca. 10-15 min.
  4. Tilsæt salten og ælt videre i 5 min.
  5. Stil dejen til hævning under et vistestykke i 1 time. Gerne et lunt sted.
  6. Hæld dejen ud på bordet og udhul et hul i midten af dejen.
  7. Slå æggene ud og kom æg, chokolade, mandler og limeskal op i fordybningen i dejen.
  8. Fold dejen ind over sig selv, og tag en saks eller en brøddeler, og hak dejen ud i små brud, og “ælt” dejen sammen igen. Gentag indtil din dej bliver homogen.
  9. Opgaven virker umulig i starten. Hav tålmodighed.
  10. Form herefter ca. 12 boller/brud og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  11. Lad dem efterhæve i ca. 30-45 min.
  12. Pensl bollerne/bruddene med lidt æg og drys med finthakkede mandler.
  13. Bages ved 200 grader (varmluft) i ca. 15-18 min.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.