Grove sandwichboller med feta-hummus

Hjemmelavet lækre grove sandwichboller med feta-hummus, grønt og rødbede. En lækker frokost som du og dine gæster vil elske.

Mangler du inspiration til en lækker frokost? Prøv en grov sandwichbolle med feta-hummus, grønt og tynde skiver af rødbede.

Se opskrift

Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

10 boller

Poolish
5 g gær
3 dl vand
300 g Valsemøllen Hvedemel

Dej
Den færdige poolish
20 g gær
4 dl vand
300 g Valsemøllen Hvid Hvede, Fuldkornsmel
300 g Valsemøllen Grahamsmel
100 g blandede Valsemøllen frø og kerner (eksempelvis solsikkekerner, hørfrø, sesam og hampefrø)
2 tsk. salt
1 æg til pensling
Ekstra frø og kerner til drys

Feta-hummus
1 ps Valsemøllen Green Life Øko Hummus, Original
200 g feta
1,5 dl koldt vand
½ dl olie
Saft af ½ citron
2 tsk. friske timianblade
½ tsk. friskkværnet peber

I øvrigt
Grøn salat
Rødbede

Fremgangsmåde

Sandwichboller

  1. Poolish: rør gær, vand og hvedemel sammen til en tyk masse og lad den udvikle sig i ca. 12 timer eller natten over.
  2. Rør den færdige poolish ud i vand sammen med gær.
  3. Rør frø, kerner, grahamsmel og salt i blandingen.
  4. Rør hvid fuldkornshvedemel i, men hold ca. 1/3 tilbage.
  5. Ælten dejen grundigt og tilfør eventuelt resten af den hvide fuldkornshvedemel.
  6. Lad dejen hæve lunt i 2 timer.
  7. Tænd ovnen på 225 grader og sæt en bageplade ind.
  8. Del dejen i 10 stykker og form til boller (vær nænsom, så ikke al luftet presses ud af dejen), og sæt dem på et stykke bagepapir.
  9. Pensl med sammenpisket æg og drys med frø og kerner.
  10. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag sandwichbollerne i 12-15 minutter.

Feta-hummus

  1. Blend hummuspulver, vand, olivenolie, feta og citronsaft sammen.
  2. Rør til sidst friske timianblade og friskkværnet peber i.

Serveringsforslag
Når bollerne er kølet helt ned kan de smøres med feta-hummus og lægges sammen med salat og rå rødbede.

 

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.