Grove sandwichboller med feta-hummus

Hjemmelavet lækre grove sandwichboller med feta-hummus, grønt og rødbede. En lækker frokost som du og dine gæster vil elske.

Mangler du inspiration til en lækker frokost? Prøv en grov sandwichbolle med feta-hummus, grønt og tynde skiver af rødbede.

Se opskrift

Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 10 boller

Poolish
5 g gær
3 dl vand
300 g Valsemøllen Hvedemel

Dej
Den færdige poolish
20 g gær
4 dl vand
300 g Valsemøllen Hvid Hvede, Fuldkornsmel
300 g Valsemøllen Grahamsmel
100 g blandede Valsemøllen frø og kerner (eksempelvis solsikkekerner, hørfrø, sesam og hampefrø)
2 tsk. salt
1 æg til pensling
Ekstra frø og kerner til drys

Feta-hummus
1 ps Valsemøllen Green Life Øko Hummus, Original
200 g feta
1,5 dl koldt vand
½ dl olie
Saft af ½ citron
2 tsk. friske timianblade
½ tsk. friskkværnet peber

I øvrigt
Grøn salat
Rødbede

Fremgangsmåde

Sandwichboller

  1. Poolish: rør gær, vand og hvedemel sammen til en tyk masse og lad den udvikle sig i ca. 12 timer eller natten over.
  2. Rør den færdige poolish ud i vand sammen med gær.
  3. Rør frø, kerner, grahamsmel og salt i blandingen.
  4. Rør hvid fuldkornshvedemel i, men hold ca. 1/3 tilbage.
  5. Ælten dejen grundigt og tilfør eventuelt resten af den hvide fuldkornshvedemel.
  6. Lad dejen hæve lunt i 2 timer.
  7. Tænd ovnen på 225 grader og sæt en bageplade ind.
  8. Del dejen i 10 stykker og form til boller (vær nænsom, så ikke al luftet presses ud af dejen), og sæt dem på et stykke bagepapir.
  9. Pensl med sammenpisket æg og drys med frø og kerner.
  10. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag sandwichbollerne i 12-15 minutter.

Feta-hummus

  1. Blend hummuspulver, vand, olivenolie, feta og citronsaft sammen.
  2. Rør til sidst friske timianblade og friskkværnet peber i.

Serveringsforslag
Når bollerne er kølet helt ned kan de smøres med feta-hummus og lægges sammen med salat og rå rødbede.

 

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.