Grove sandwichboller

Hjemmelavet lækre grove sandwichboller er perfekte til en lækker frokost, som du og dine gæster vil elske.

Mangler du inspiration til en lækker frokost? Prøv en grov sandwichbolle og fyld den med fx feta-hummus, grønt og tynde skiver af rødbede. det giver en sandwich med masser af smag. Bollerne er bagt med poolish, der er en form for våd fordej, ligesom du kender surdej. Forskellen er dog, at du stadig skal bruge gær med en poolish, selvom den hjælper på dejens aktivitet. Du derfor nogle dejligt luftige sandwichboller.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
14 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grove sandwichboller: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

10 boller

Poolish
5 g gær
3 dl vand
300 g Valsemøllen Hvedemel

Dej
Den færdige poolish
20 g gær
4 dl vand
300 g Valsemøllen Hvid Hvede, Fuldkornsmel
300 g Valsemøllen Grahamsmel
100 g blandede Valsemøllen frø og kerner (eksempelvis solsikkekerner, hørfrø, sesam og hampefrø)
2 tsk. salt
1 æg til pensling
Ekstra frø og kerner til drys

I øvrigt
Grøn salat
Rødbede
Feta-hummus el. almindelig hummus

Sådan gør du

Sandwichboller

  1. Poolish: rør gær, vand og hvedemel sammen til en tyk masse og lad den udvikle sig i ca. 12 timer eller natten over.
  2. Rør den færdige poolish ud i vand sammen med gær.
  3. Rør frø, kerner, grahamsmel og salt i blandingen.
  4. Rør hvid fuldkornshvedemel i, men hold ca. 1/3 tilbage.
  5. Ælten dejen grundigt og tilfør eventuelt resten af den hvide fuldkornshvedemel.
  6. Lad dejen hæve lunt i 2 timer.
  7. Tænd ovnen på 225°C og sæt en bageplade ind.
  8. Del dejen i 10 stykker og form til boller (vær nænsom, så ikke al luften presses ud af dejen), og sæt dem på et stykke bagepapir.
  9. Pensl med sammenpisket æg og drys med frø og kerner.
  10. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag sandwichbollerne i 12-15 minutter.

Serveringsforslag
Når bollerne er kølet helt ned kan de smøres med feta-hummus og lægges sammen med salat og rå rødbede.

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.