Grove sandwichboller

Hjemmelavet lækre grove sandwichboller er perfekte til en lækker frokost, som du og dine gæster vil elske.

Mangler du inspiration til en lækker frokost? Prøv en grov sandwichbolle og fyld den med fx feta-hummus, grønt og tynde skiver af rødbede. det giver en sandwich med masser af smag. Bollerne er bagt med poolish, der er en form for våd fordej, ligesom du kender surdej. Forskellen er dog, at du stadig skal bruge gær med en poolish, selvom den hjælper på dejens aktivitet. Du derfor nogle dejligt luftige sandwichboller.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
14 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grove sandwichboller: 4 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

10 boller

Poolish
5 g gær
3 dl vand
300 g Valsemøllen Hvedemel

Dej
Den færdige poolish
20 g gær
4 dl vand
300 g Valsemøllen Hvid Hvede, Fuldkornsmel
300 g Valsemøllen Grahamsmel
100 g blandede Valsemøllen frø og kerner (eksempelvis solsikkekerner, hørfrø, sesam og hampefrø)
2 tsk. salt
1 æg til pensling
Ekstra frø og kerner til drys

I øvrigt
Grøn salat
Rødbede
Feta-hummus el. almindelig hummus

Sådan gør du

Sandwichboller

  1. Poolish: rør gær, vand og hvedemel sammen til en tyk masse og lad den udvikle sig i ca. 12 timer eller natten over.
  2. Rør den færdige poolish ud i vand sammen med gær.
  3. Rør frø, kerner, grahamsmel og salt i blandingen.
  4. Rør hvid fuldkornshvedemel i, men hold ca. 1/3 tilbage.
  5. Ælten dejen grundigt og tilfør eventuelt resten af den hvide fuldkornshvedemel.
  6. Lad dejen hæve lunt i 2 timer.
  7. Tænd ovnen på 225°C og sæt en bageplade ind.
  8. Del dejen i 10 stykker og form til boller (vær nænsom, så ikke al luften presses ud af dejen), og sæt dem på et stykke bagepapir.
  9. Pensl med sammenpisket æg og drys med frø og kerner.
  10. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag sandwichbollerne i 12-15 minutter.

Serveringsforslag
Når bollerne er kølet helt ned kan de smøres med feta-hummus og lægges sammen med salat og rå rødbede.

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.