Sådan gør du
- Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt sukker, olivenolie og salt.
- Tilsæt hvedemel, og ælt det hele sammen til dejen er lind, og slipper skålens kanter. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 60 minutter.
- Slå dejen ud, og ælt den sammen på bordet. Lav en fordybning i dejen, og kom alt fyld heri. Fold dejen ind over hinanden med en dejspatel, og hak hele tiden dejen sammen, så det danner mange små stykker – sørg for at dejen hakkes godt, men uden at det æltes sammen.
- Del forsigtigt den hakkede dej i 8 stykker/brud, og kom dem over på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 minutter med et viskestykke over sig.
- Tænd ovnen på 200°C, varmluft. Bag pizzabrudene i 12-15 minutter, til de er lettere gyldne og gennembagte. Lad dem afkøle på en bagerist.
Et godt tip: Prøv også opskriften med bageblandingen Valsemøllen Koldhævede Brunchboller, hvis du vil gøre det endnu nemmere at bage pizzabrudene. Følg vejledningen bagpå posen, men brug lunkent vand og lad dejen hæve 2 timer ved stuetemperatur. Følg herefter denne opskrift fra trin 3. Vær opmærksom på, at du med bageblandingen arbejder med en mere våd dej, og derfor får du et mindre pizza-brud-look, men mere en slags pizzaboller. Lader du i stedet dejen koldhæve, vil dejen også blive mere fast.