Kartoffelboller med hvedekerner

Kartoffelboller med knækkede hvedekerner og kærnemælk giver de saftigste boller stadig med bid pga. hvedekernerne.

Lav de lækre kartoffelboller med hvedekerner til morgenbordet, eller hvis du skal have gæster til eftermiddagshygge.

Se opskrift
kartoffelboller

Køkkentid
45 min.

Ventetid
60 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Sådan gør du

  1. Kom de knækkede hvedekerner i en skål og overhæld dem med ca. 3 dl kogende vand. Lad dem trække i 30 minutter. Skyl herefter med rent vand igennem en sigte.
  2. Riv kartoflerne fint og klem så meget vand fra som muligt. Kom dem i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække i 2-4 minutter.
  3. Hæld vandet fra og skyl med koldt vand og knug igen så meget væske ud af kartoflerne som muligt.
  4. Opløs gær i vand og kærnemælk.
  5. Rør æg, de revne kartofler og udblødte hvedekerner heri.
  6. Bland mel og salt og bland det i de våde ingredienser.
  7. Sæt dejkroge i elpiskeren og ælt dejen igennem i 10 minutter. Dejen skal være meget våd.
  8. Dæk skålen til med et fugtigt klæde og lad den hæve lunt i 60 minutter.
  9. Tænd ovnen på 225°C og gør to bageplader klar med bagepapir.
  10. Brug en sauceske og spiseske til at sætte 9 klatter dej på hver bageplade.
  11. Bag én bageplade kartoffelboller af gangen i 20 minutter. Afkøles på rist.

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger (link til produkterne) kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole (link til bageskolen) og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

    Hvad er godt at huske, når man skal bage i en Airfryer?
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.