Kartoffelboller med hvedekerner

Kartoffelboller med knækkede hvedekerner og kærnemælk giver de saftigste boller stadig med bid pga. hvedekernerne.

Lav de lækre kartoffelboller med hvedekerner til morgenbordet, eller hvis du skal have gæster til eftermiddagshygge.

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
60 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 18 stk.

25 g gær
2 dl vand
2 dl øko kærnemælk
1 æg
400 g skrællede kartofler
150 g Valsemøllen Knækkede Hvedekerner
200 g Valsemøllen Hvid Hvede Fuldkornsmel
400 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
1 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Kom de knækkede hvedekerner i en skål og overhæld dem med ca. 3 dl kogende vand. Lad dem trække i 30 minutter. Skyl herefter med rent vand igennem en sigte.
  2. Riv kartoflerne fint og klem så meget vand fra som muligt. Kom dem i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække i 2-4 minutter.
  3. Hæld vandet fra og skyl med koldt vand og knug igen så meget væske ud af kartoflerne som muligt.
  4. Opløs gær i vand og kærnemælk.
  5. Rør æg, de revne kartofler og udblødte hvedekerner heri.
  6. Bland mel og salt og bland det i de våde ingredienser.
  7. Sæt dejkroge i elpiskeren og ælt dejen igennem i 10 minutter. Dejen skal være meget våd.
  8. Dæk skålen til med et fugtigt klæde og lad den hæve lunt i 60 minutter.
  9. Tænd ovnen på 225°C og gør to bageplader klar med bagepapir.
  10. Brug en sauceske og spiseske til at sætte 9 klatter dej på hver bageplade.
  11. Bag én bageplade kartoffelboller af gangen i 20 minutter. Afkøles på rist.

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.