Kartoffelboller med hvedekerner

Kartoffelboller med knækkede hvedekerner og kærnemælk giver de saftigste boller stadig med bid pga. hvedekernerne.

Lav de lækre kartoffelboller med hvedekerner til morgenbordet, eller hvis du skal have gæster til eftermiddagshygge.

Se opskrift
kartoffelboller

Køkkentid
45 min.

Ventetid
60 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Sådan gør du

  1. Kom de knækkede hvedekerner i en skål og overhæld dem med ca. 3 dl kogende vand. Lad dem trække i 30 minutter. Skyl herefter med rent vand igennem en sigte.
  2. Riv kartoflerne fint og klem så meget vand fra som muligt. Kom dem i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække i 2-4 minutter.
  3. Hæld vandet fra og skyl med koldt vand og knug igen så meget væske ud af kartoflerne som muligt.
  4. Opløs gær i vand og kærnemælk.
  5. Rør æg, de revne kartofler og udblødte hvedekerner heri.
  6. Bland mel og salt og bland det i de våde ingredienser.
  7. Sæt dejkroge i elpiskeren og ælt dejen igennem i 10 minutter. Dejen skal være meget våd.
  8. Dæk skålen til med et fugtigt klæde og lad den hæve lunt i 60 minutter.
  9. Tænd ovnen på 225°C og gør to bageplader klar med bagepapir.
  10. Brug en sauceske og spiseske til at sætte 9 klatter dej på hver bageplade.
  11. Bag én bageplade kartoffelboller af gangen i 20 minutter. Afkøles på rist.

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.