Når du bager glutenfrit gælder nogle helt andre retningslinjer, end når du bager med almindeligt, glutenholdigt mel. Det kan derfor være lidt af en kunst at få det helt perfekte, glutenfrie bagværk, da det normalt er gluten, der giver dejen elasticitet, sammenhængskraft og hæveevne. Men læs med her, hvor vi har samlet vores allerbedste tips og opskrifter til at bage lækkert, glutenfrit bagværk.
For at lykkes med glutenfri bagning, er det vigtigt at vide, at glutenfrit mel og melblandinger har helt andre bageegenskaber end almindeligt mel. Bland andet pakker det sig lettere sammen, så det er altid bedre at afveje mængden af mel nøjagtigt fremfor at bruge decilitermål netop for at sikre, at du får det helt rette blandingsforhold.
En anden væsentlig forskel er dejens konsistens. En dej af glutenfrit mel kan, afhængig af opskriften, være løsere end almindelig brøddej. Det betyder, at man sjældent bruger hænderne, når man bearbejder og bager glutenfri dej, men i stedet bagemaskine, røremaskine eller håndmikser.
Det er ikke kun brød du kan bage glutenfrit. Faktisk kan du også bage alverdens lækre kager og søde sager. Når du skal bage kager med Finax Glutenfrie Melblandinger, hjælper det at blande alle smagsingredienserne sammen med de tørre ingredienser først. Når du rører væsken i, behøver du ikke bearbejde dejen så længe, og samtidig får du en mere luftig kage.
Der er ikke noget som en lækker tærte af både den salte og søde slags. Glutenfri tærtedej bliver ofte meget porøs og kan være svær at håndtere og forme. Det bliver dog lettere, hvis du lægger den mellem to stykker plastfilm og ruller den ud. Træk så forsigtigt det øverste folielag af, og løft dejen i det nederste lag, når du vender dejen ned i tærteformen. Træk forsigtigt det andet folieark af, og tryk dejen på plads i formen. Prik huller i kanten med en gaffel og forbag tærtedejen i ca. 10 min. ved 175°C, inden du hælder dit fyld i.
Hvis du er glutenintolerant og har lyst til pizza, kan du sagtens lave din egen glutenfrie pizzadej, og få en sprød og god bund. Med Valsemøllen glutenfri melblanding får du netop den farve, sprødhed og smag, der gør din egen glutenfri pizza ligeså lækker som almindelig pizza. Hemmeligheden til succes med glutenfri pizza ligger både i ingredienserne og tilberedningen af dejen.
Glutenfri julebagning behøver ikke at være avanceret og vanskeligt. Hvad end du leder efter en glutenfri opskrift på vaniljekranse eller brunkager, så har vi en opskrift, der bør høre hjemme i de fleste hjem, når der skal laves glutenfri julebagning.
Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.
Vi elsker nemlig hverdagen
Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her
Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.
Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.