Glutenfrie burgerboller

Grill aften - intet problem, lav nemt dine egne glutenfri hamburger boller! Giver omkring 16 stk.

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfrie burgerboller: 4 ud af 5 baseret på 9 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 16 boller
  • 50 g gær
  • 5 dl mælk
  • 50 g blødt smør
  • 2 spsk. psyllium
  • 1 tsk. salt
  • 10 – 12 dl Finax Glutenfri Melmix (ca. 600 g) eller Lavproteinmix eller Grov Melmix
  • Evt. sesamfrø til drys
  1. Smuldr gæren i en skål.
  2. Varm mælk og smør til det er fingervarmt (37ºC). Hæld væsken over gæren og rør til gæren er opløst.
  3. Bland Psyllium i og lad det trække i 10 min.
  4. Tilsæt salt og det meste af melmixen (gem lidt til bollerne skal formes). Ælt dejen godt i en røremaskine eller med hænderne i ca. 5 min.
  5. Lad dejen hæve dækket med et viskestykke i ca. 30 min.
  6. Læg dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt. Form dejen til 16 lige store boller.
  7. Læg bollerne på en plade med bagepapir og tryk dem lidt flade. Dæk dem med et viskestykke og lad dem hæve ca. 30 min.
  8. Sæt ovnen på 250ºC.
  9. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys evt. med sesamfrø.
  10. Bages midt i ovnen i ca. 10-12 min.
  11. Lad bollerne køle af under et viskestykke.
+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.