Glutenfri burgerboller

Bare fordi, at man ikke tåler gluten, betyder det ikke, at man skal snydes for en saftig burger. Derfor har vi udviklet denne opskrift på glutenfri burgerboller.

Hvem elsker ikke en god burger? Med disse glutenfri burgerboller, bliver det nemt at bage hjemmelavede burgerboller helt uden gluten. De er perfekte til en snasket burger, og det er helt op til dig, hvad de skal fyldes med. Bag lidt ekstra og frys dem ned. Så er der altid hjemmebagte burgerboller klar. God bagelyst!

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri burgerboller: 4 ud af 5 baseret på 54 anmeldelser

Opskrift

16 boller

50 g gær
5 dl mælk
50 g blødt smør
2 spsk. psyllium
1 tsk. salt
10 – 12 dl Finax Glutenfri Melmix (ca. 600 g) eller Lavproteinmix eller Grov Melmix
Evt. sesamfrø til drys

Sådan gør du

  1. Smuldr gæren i en skål.
  2. Varm mælk og smør til det er fingervarmt (37ºC). Hæld væsken over gæren, og rør til gæren er opløst.
  3. Bland Psyllium i, og lad det trække i 10 min.
  4. Tilsæt salt og det meste af melmixen (gem lidt til bollerne skal formes). Ælt dejen godt i en røremaskine eller med hænderne i ca. 5 min.
  5. Lad dejen hæve dækket med et viskestykke i ca. 30 min.
  6. Læg dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt. Form dejen til 16 lige store boller.
  7. Læg bollerne på en plade med bagepapir, og tryk dem lidt flade. Dæk dem med et viskestykke, og lad dem hæve ca. 30 min.
  8. Sæt ovnen på 250ºC.
  9. Pensl bollerne med et sammenpisket æg, og drys evt. med sesamfrø.
  10. Bages midt i ovnen i ca. 10-12 min.
  11. Lad bollerne køle af under et viskestykke.
+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.