Bageskolen

Bageskolen

Bliv mesterbager i at bage sprøde vaniljekranse til jul

Hjemmebagte vaniljekranse, eller vanillekranse, er en af julens mest populære småkager. Den SKAL bare være i jule-kagedåsen. Lav vaniljekranse på en gammeldags kødhakker – præcis som vores bedsteforældre gjorde det – eller sæt dit eget præg på dine hjemmebagte vaniljekranse.

 

Hvad er værd at vide om vaniljekransen

Vaniljekranse er en ægte julesmåkage. Vi giver dig de bedste bagetips til den helt perfekte vaniljekrans. Når du skal bage vaniljekranse, er det nemlig vigtigt, at dejens konsistens og krumme skal være sej, så kransene kan tygges. Vaniljekransene skal være sprøde og smuldre fra hinanden, når du tager en bid. Dejen skal være smuldret, men der må gerne være små klumper af smør hist og her – undlad derfor at ælte for meget i dejen.

Bag sprøjtevenlige vaniljekranse

Vaniljekranse behøver ikke kun laves i en gammeldags kødhakker. Med en sprøjtepose kan du komme langt, og med vores lækre opskrift, lavet af dygtige Ditte Julie, kan du nemt arbejde med vaniljekransedejen i en sprøjtepose. Du behøver heller ikke lave kranse ud af din dej. Du kan lave julehjerter, stjerner og mange andre faconer og former. Med vores julekatalog, giver vi dig gode tips og tricks til, hvordan du kan bruge vores småkagedej til at lave hyggelige julekager. Her kan du nemt bruge dejen fra dine vaniljekranse.

Opskrift på sprøjtevenlige vaniljekranse

Sådan former du vaniljekranse

Har du en gammeldags kødhakker, eller plejer du at låne en til jul, så kast dig ud i at lave sprøde vaniljekranse på en kødhakker. De helt klassiske vaniljekranse bliver nemlig lavet på en gammeldags kødhakker. I videoen kan du se og få inspiration til, hvordan du former vaniljekranse via en kødhakker.

Find opskriften her

Sådan sikrer du det perfekte knæk

For at sikre det perfekte sprøde knæk handler det blandt andet om at bruge hvedemel, der ikke har et højt indhold af protein – som Valsemøllen Kage Hvedemel der er lavet af dansk vinterhvede, der har et lavere indhold af gluten end almindeligt hvedemel til fx brød. Bag derfor dine vaniljekranse med vores Kage Hvedemel – så er kransene garanteret det rigtige knæk.

Bliv bagemester – med Kage Hvedemel

Juletip: lav spiselig julepynt

Vaniljekranse er ikke kun gode i kagedåsen. Pift julebordet eller juletræet op med søde, sprøde vaniljekranse. Vaniljekranse som julepynt er en fin og traditionel måde at pynte op på. Bind en fin sløjfe omkring, hæng dem på juletræet og haps en vaniljekrans i ny og næ. Tag børnene med, når der skal bages til julen. Vi viser sammen med Cathrine Brandt, hvordan du kan tage dine børn med i julebageprocessen, og hvordan du kan bruge de klassiske vaniljekranse til spiselig julepynt.

Vaniljekranse som julepynt

Pynt julebordet

med fine små vaniljekranse

vaniljekranse som julepynt

Først skal træet vises...

siden skal det spises

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.