Peberkager

Peberkager hører juletiden til med dekoration og familiehygge.

Julen er hjerternes fest og børnenes fest. Sprøde lækre peberkager er perfekte at lave sammen med børnene. Småkagerne er bagt med Kage hvedemel der giver dine småkager den perfekte sprødhed. Læs mere om Kage Hvedemel her.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til ca. 50 stk.

125 g smør
200 g mørk sirup
150 g brun farin
1/2 citron, skallen
1/2 tsk stødt sort peber
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt nelliker
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk lakridspulver
3 tsk kanel
2 tsk natron
1 æg, str M/L
500 g Valsemøllen Kage Hvedemel
lidt salt

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Smør, sirup, brun farin og citronskal kommes i en gryde og koges sammen.
  2. Tilsæt krydderier og natron, og lad massen køle lidt ned.
  3. Sigt melet i en røre skål og kom den lune smørblanding op til melet og rør det sammen på en røremaskine.
  4. Tilsæt ægget og rør dejen homogen.
  5. Stil peberkagedejen på køl – gerne flere timer – eller i flere dage.
  6. Rul peberkagedejen ud og udstik nogle små småkager
  7. Bag peberkagerne i midten af en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 5-10 minutter.
  8. Dekorer med lidt glasur, sukkerperler, kokosdrys eller andet.

 

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.