Peberkager

Peberkager hører juletiden til med dekoration og familiehygge. De søde kager en nemlig perfekte at stikke ud og pynte med glasur.

Julen er hjerternes fest og børnenes fest. Sprøde lækre peberkager er perfekte at lave sammen med børnene. Småkagerne er bagt med Kage hvedemel der giver dine småkager den perfekte sprødhed. Læs mere om Kage Hvedemel her.  Opskriften er nem at gå til, og børn som voksne synes at det er hyggeligt at pynte de små kager sammen. Giv dem evt. som værtindegave med en julehilsen på.

Se opskrift
Peberkager

Køkkentid
30 min.

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Peberkager: 4 ud af 5 baseret på 8 anmeldelser

Opskrift

ca. 50 stk.

125 g smør
200 g mørk sirup
150 g brun farin
1/2 citron, skallen
1/2 tsk stødt sort peber
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt nelliker
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk lakridspulver
3 tsk kanel
2 tsk natron
1 æg, str M/L
500 g Valsemøllen Kage Hvedemel
lidt salt

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Smør, sirup, brun farin og citronskal kommes i en gryde og koges sammen.
  2. Tilsæt krydderier og natron, og lad massen køle lidt ned.
  3. Sigt melet i en røre skål og kom den lune smørblanding op til melet og rør det sammen på en røremaskine.
  4. Tilsæt ægget og rør dejen homogen.
  5. Stil peberkagedejen på køl – gerne flere timer – eller i flere dage.
  6. Rul peberkagedejen ud og udstik nogle små småkager
  7. Bag peberkagerne i midten af en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 5-10 minutter.
  8. Dekorer med lidt glasur, sukkerperler, kokosdrys eller andet.

Et godt tip: Peberkager og julekager kan laves i mange sjove varianter. Leder du efter en mere klassisk udgave af peberkagerne, har vi en opskrift, der er som du kender den. Prøv også at bage klassiske vaniljekranse eller klejner, der også hører julen til.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.