Klejner

Sprøde og bløde klejner med kardemomme er en rigtig julekage-klassiker. Denne opskrift er nem og lækker og du vil med garanti sprede julestemning og glæde.

Hvis du også er helt vild med klejner, bør du prøve denne opskrift. De er nemlig fyldt med citron og kardemomme. Og så er de slet ikke så svære at bage! Eller, klejner skal koge og ikke bages, hvilket også giver dem et helt specielt saftigt indre. Lav dem, når du går i gang med årets julebag, og også gerne mere end én gang. God jule-bagelyst!

Se opskrift
klejner

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Klejner: 3 ud af 5 baseret på 12 anmeldelser

Opskrift

ca. 40 klejner

1 æg
100 g sukker
50 g smør
3 spsk madlavningsfløde 18%
½ tsk stødt kardemomme
1 spsk fintrevet økologisk citronskal
1 tsk friskpresset citronsaft
200 g Valsemøllen Hvedemel
500 g palmin til kogning/bagning

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Pisk æg og sukker i ca. 5 minutter til det er lyst og luftigt.
  2. Tilsæt smeltet smør, fløde, kardemomme, citronskal og -saft.
  3. Rør melet i og lad dejen hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
  4. Tag dejen ud på et meldrysset bord. Ælt dejen let og del den i 2 portioner.
  5. Rul en portion ud til en firkant (ca. 20 x 30 cm). Skær den på den lange led i 3 cm brede strimler.
  6. Skær strimlerne over på skrå (ca. 8 cm lange). Skær et lille rids i midten af hver klejne og træk den ene spids gennem ridset så siderne får en snoning. Gentag udrulningen med den anden portion dej.
  7. Varm palminen op i en lille, dyb gryde ved jævn varme. For at se om palminen har rette temperatur, tjek med en tandstik, når det syder, har palminen den rette temperatur.
  8. Læg forsigtigt 2-3 klejner i det varme fedtstof og kog/bag dem til de er gyldne – vend dem et par gange.
  9. Klejnerne skal hurtigt stige op til overfladen. Hvis de bliver liggende på bunden, er fedtstoffet ikke varmt nok.
  10. Tag klejnerne op og læg dem på fedtsugende papir.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.