Klejner

Sprøde og bløde klejner med kardemomme er en rigtig julekage-klassiker. Denne opskrift er nem og lækker og du vil med garanti sprede julestemning og glæde.

Hvis du også er helt vild med klejner, bør du prøve denne opskrift. De er nemlig fyldt med citron og kardemomme. Og så er de slet ikke så svære at bage! Eller, klejner skal koge og ikke bages, hvilket også giver dem et helt specielt saftigt indre. Lav dem, når du går i gang med årets julebag, og også gerne mere end én gang. God jule-bagelyst!

Se opskrift
klejner

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Klejner: 3 ud af 5 baseret på 9 anmeldelser

Opskrift

ca. 40 klejner

1 æg
100 g sukker
50 g smør
3 spsk madlavningsfløde 18%
½ tsk stødt kardemomme
1 spsk fintrevet økologisk citronskal
1 tsk friskpresset citronsaft
200 g hvedemel
500 g palmin til kogning/bagning

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Pisk æg og sukker i ca. 5 minutter til det er lyst og luftigt.
  2. Tilsæt smeltet smør, fløde, kardemomme, citronskal og -saft.
  3. Rør melet i og lad dejen hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
  4. Tag dejen ud på et meldrysset bord. Ælt dejen let og del den i 2 portioner.
  5. Rul en portion ud til en firkant (ca. 20 x 30 cm). Skær den på den lange led i 3 cm brede strimler.
  6. Skær strimlerne over på skrå (ca. 8 cm lange). Skær et lille rids i midten af hver klejne og træk den ene spids gennem ridset så siderne får en snoning. Gentag udrulningen med den anden portion dej.
  7. Varm palminen op i en lille, dyb gryde ved jævn varme. For at se om palminen har rette temperatur, tjek med en tandstik, når det syder, har palminen den rette temperatur.
  8. Læg forsigtigt 2-3 klejner i det varme fedtstof og kog/bag dem til de er gyldne – vend dem et par gange.
  9. Klejnerne skal hurtigt stige op til overfladen. Hvis de bliver liggende på bunden, er fedtstoffet ikke varmt nok.
  10. Tag klejnerne op og læg dem på fedtsugende papir.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.