Julesmåkager med Cookie Dough

Disse julesmåkager med cookiedough er fyldt med det lækreste, cremede cookie dough-fyld.

De lækreste julesmåkager med smørcreme og masser af julekrydderier. De er super nemme at lave, så tag endelig børnene med i køkkenet, de vil elske dem. De er på samme tid sprøde sprøde og chewy. Helt uimodståelige. Prøv denne opskrift på den perfekte julemsmåkager med cookie dough næste gang lækkersulten banker på døren!

 

Se opskrift
julesmåkager med cookie dough

Køkkentid
1 t.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 7 - 8 stk.

Småkager:
300 g Valsemøllen Økologisk Hvedemel
200 g plantebaseret smør
100 g flormelis
1/2 tsk bagepulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 tsk støt ingefær
1/2 tsk allehånde
1/2 tsk støt nelikker
3 spsk Valsemøllen Økologiske chiafrø

Smørcreme:
250 g flormelis
75 g plantebaseret smør
1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

  1. Opvarm ovnen til 150 grader.
  2. Kom alle de tørre ingredienser i en stor skål og bland.
  3. Skær det bløde smør i tern og brug hænderne til at massere det sammen med de tørre ingredienser. Ælt godt.
  4. Når dejen kan danne én stor kugle, pakkes den ind i film og lig den på frys i 10 minutter.
  5. Tag dejen ud af fryseren og rul den ud mellem to stykker bagepapir, indtil den er cirka 5mm høj.
  6. Brug et glas eller andet med en diameter på omkring 5cm til at trykke småkagerne ud med.
  7. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i 15 minutter.
  8. Lav imens smørcremen ved at blande ingredienserne og pisk med en el-pisker, indtil det har dannet en creme.
  9. Kom smørcremen på en sprøjtepose.
  10. Tag småkagerne ud af ovnen og lad dem køle af, før du sprøjter smørcremen på halvdelen af dem.
  11. Læg den anden småkage ovenpå smørcremen og lav små sandwichs.
  12. Opbevar dine julemsåkager med cookie dough køl. De kan holde sig i cirka 6 dage.

Udviklet i samarbejde med Asta Just, der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad