Chia småkager

Klassiske julesmåkager er lækre, men nogle gange er det også skønt at give sig i kast med nye opskrifter. Disse lækre chia småkager er fyldt med chiafrø og tranebær, og er et godt bud på en ny julesmåkage.

Hvis du ønsker, at der skal ske lidt forandring i dine kagedåser, kan du prøve at bage disse chia småkager, der er sprøde og lækre. Småkagen har en sød smag fra tranebærrene, der også giver lidt blød tekstur til de små kager.

Se opskrift
chia småkager

Køkkentid
20 min.

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Chia småkager: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

ca. 80 stk.

500 g Valsemøllen Hvedemel
500 g sukker
400 g smør
25 g Valsemøllen Øko. Chiafrø
25 g finhakkede tranebær

Sådan gør du

  1. Ælt alle ingredienserne sammen på én gang.
  2. Del dejen i 4 portioner og rul dem ud i stænger ca. á 35 cm.
  3. Læg dem tildækket på frost i mindst 2 timer, eller på køl til næste dag.
  4. Skær stængerne i ensartede skiver ca. 3 mm. og læg dem på bageplader med bagepapir.
  5. Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 8-10 min., til de er lysebrune i kanten. Husk at kigge til kagerne jævnligt, da ovnens temperatur kan svinge meget.