Konfektkage

Forkæl dig selv og din familie eller venner med et stykke konfektkage med tørret frugt og masser af nødder. En skæn smag og kage, som alle vil elske i juledagene

Den både smager og dufter skønt af jul. En konfektkage med masser af tørret frugt, nødder og julens krydderier, som passer perfekt sammen med et varmt glas gløgg. Den er nem og hurtig at lave med Valsemøllen Kagehvedemel, og så pynter den på et hvert konfektbordet. Server den som en del af konfekten eller spis den til dessert.

Se opskrift
konfektkage

Køkkentid
20 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

16 stk.

300g blandede nødder (mandler, hasselnødder, valnødder, cashewnødder og/eller pekannødder)
300g tørret frugt (dadler, abrikos, rosiner, tranebær)
100g honning
100g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
75g Valsemøllen hvedekagemel
1 tsk stødt kanel
0,5 tsk stødt muskat
0,25 tsk stødt ingefær
Neutral olie til springformen

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 150 grader (almindelig ovn).
  2. Skær de større tørrede frugter som dadler og abrikoser i mindre stykker.
  3. Hak eventuelt nødder groft (men behøves ikke).
  4. Bland mel og krydderier.
  5. Smelt honning, flormelis og vaniljesukker sammen over vandbad.
  6. Vend nu frugt, nødder og mel i den smeltede honning. Det er en sej og klæbrig masse, så det kan tage lidt tid.
  7. For en springform Ø20 – 24 cm med bagepapir og pensl sider og bund med lidt neutral olie.
  8. Tryk massen ned i formen brug gerne hænder til at trykke den helt ned i formen, men pas på hvis honningen stadig er varm.
  9. Bages i 30 minutter.
  10. Afkøles på rist før den drysses med flormelis.

 

Udviklet i samarbejde med Anja Suldrup – kandidat i Fødevareinnovation & Sundhed.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.