Konfektkage

Forkæl dig selv og din familie eller venner med et stykke konfektkage med tørret frugt og masser af nødder. En skøn kage, som alle vil elske i juledagene

Den både smager og dufter skønt af jul. En konfektkage med masser af tørret frugt, nødder og julens krydderier, som passer perfekt sammen med et varmt glas gløgg. Den er nem og hurtig at lave med Valsemøllen Kagehvedemel, og så pynter den på et hvert konfektbordet. Server den som en del af konfekten eller spis den til dessert.

Se opskrift
konfektkage

Køkkentid
20 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

16 stk.

300g blandede nødder (mandler, hasselnødder, valnødder, cashewnødder og/eller pekannødder)
300g tørret frugt (dadler, abrikos, rosiner, tranebær)
100g honning
100g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
75g Valsemøllen Kage Hvedemel
1 tsk stødt kanel
0,5 tsk stødt muskat
0,25 tsk stødt ingefær
Neutral olie til springformen

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 150°C almindelig ovn.
  2. Skær de større tørrede frugter som dadler og abrikoser i mindre stykker.
  3. Hak eventuelt nødder groft (men behøves ikke).
  4. Bland mel og krydderier.
  5. Smelt honning, flormelis og vaniljesukker sammen over vandbad.
  6. Vend nu frugt, nødder og mel i den smeltede honning. Det er en sej og klæbrig masse, så det kan tage lidt tid.
  7. For en springform med en diameter på 20-24 cm med bagepapir og pensl sider og bund med lidt neutral olie.
  8. Tryk massen ned i formen brug gerne hænder til at trykke den helt ned i formen, men pas på hvis honningen stadig er varm.
  9. Bag i 30 minutter.
  10. Afkøl din konfektkage på en rist før den drysses med flormelis.

 

Udviklet i samarbejde med Anja Suldrup – kandidat i Fødevareinnovation & Sundhed.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.