Konfektkage

Forkæl dig selv og din familie eller venner med et stykke konfektkage med tørret frugt og masser af nødder. En skøn kage, som alle vil elske i juledagene

Den både smager og dufter skønt af jul. En konfektkage med masser af tørret frugt, nødder og julens krydderier, som passer perfekt sammen med et varmt glas gløgg. Den er nem og hurtig at lave med Valsemøllen Kagehvedemel, og så pynter den på et hvert konfektbordet. Server den som en del af konfekten eller spis den til dessert.

Se opskrift
konfektkage

Køkkentid
20 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

16 stk.

300g blandede nødder (mandler, hasselnødder, valnødder, cashewnødder og/eller pekannødder)
300g tørret frugt (dadler, abrikos, rosiner, tranebær)
100g honning
100g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
75g Valsemøllen Kage Hvedemel
1 tsk stødt kanel
0,5 tsk stødt muskat
0,25 tsk stødt ingefær
Neutral olie til springformen

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 150°C almindelig ovn.
  2. Skær de større tørrede frugter som dadler og abrikoser i mindre stykker.
  3. Hak eventuelt nødder groft (men behøves ikke).
  4. Bland mel og krydderier.
  5. Smelt honning, flormelis og vaniljesukker sammen over vandbad.
  6. Vend nu frugt, nødder og mel i den smeltede honning. Det er en sej og klæbrig masse, så det kan tage lidt tid.
  7. For en springform med en diameter på 20-24 cm med bagepapir og pensl sider og bund med lidt neutral olie.
  8. Tryk massen ned i formen brug gerne hænder til at trykke den helt ned i formen, men pas på hvis honningen stadig er varm.
  9. Bag i 30 minutter.
  10. Afkøl din konfektkage på en rist før den drysses med flormelis.

 

Udviklet i samarbejde med Anja Suldrup – kandidat i Fødevareinnovation & Sundhed.