Konfektkage

Forkæl dig selv og din familie eller venner med et stykke konfektkage med tørret frugt og masser af nødder. En skøn kage, som alle vil elske i juledagene

Den både smager og dufter skønt af jul. En konfektkage med masser af tørret frugt, nødder og julens krydderier, som passer perfekt sammen med et varmt glas gløgg. Den er nem og hurtig at lave med Valsemøllen Kagehvedemel, og så pynter den på et hvert konfektbordet. Server den som en del af konfekten eller spis den til dessert.

Se opskrift
konfektkage

Køkkentid
20 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

16 stk.

300g blandede nødder (mandler, hasselnødder, valnødder, cashewnødder og/eller pekannødder)
300g tørret frugt (dadler, abrikos, rosiner, tranebær)
100g honning
100g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
75g Valsemøllen Kage Hvedemel
1 tsk stødt kanel
0,5 tsk stødt muskat
0,25 tsk stødt ingefær
Neutral olie til springformen

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 150°C almindelig ovn.
  2. Skær de større tørrede frugter som dadler og abrikoser i mindre stykker.
  3. Hak eventuelt nødder groft (men behøves ikke).
  4. Bland mel og krydderier.
  5. Smelt honning, flormelis og vaniljesukker sammen over vandbad.
  6. Vend nu frugt, nødder og mel i den smeltede honning. Det er en sej og klæbrig masse, så det kan tage lidt tid.
  7. For en springform med en diameter på 20-24 cm med bagepapir og pensl sider og bund med lidt neutral olie.
  8. Tryk massen ned i formen brug gerne hænder til at trykke den helt ned i formen, men pas på hvis honningen stadig er varm.
  9. Bag i 30 minutter.
  10. Afkøl din konfektkage på en rist før den drysses med flormelis.

 

Udviklet i samarbejde med Anja Suldrup – kandidat i Fødevareinnovation & Sundhed.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.