Sådan gør du
- Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og pres dem sammen med 1 spsk. af sukkeret, så kornene skiller sig.
- Kom hvedemel, mandelmel, sukker og vaniljesukker i en skål og rør det sammen.
- Skær smørret i små tern og smuldr det sammen med de tørre ingredienser. Dejen skal være smuldret, men der må gerne være små klumper af smør hist og her.
- Del ægget i hvide og blomme. Tilsæt æggeblommen til dejen og vend dejen sammen – undlad at ælte for meget i dejen. Er dejen for tør og usammenhængende, så kan en smule af æggehviden tilsættes.
- Tryk dejen flad, pak den ind i husholdningsfilm og læg den på køl i cirka 30 minutter eller natten over. Imens findes den gamle kødhakker/vaniljekransemaskine frem. Brug den store stjerne som form.
- Kom dejen i kødhakkeren og pres den igennem. Skær stykker på cirka 12 cm og saml dem til en ring. De har en diameter på cirka 5 cm.
- Bag vaniljekransene ved 180°C varmluft i cirka 10-12 minutter til de er let gyldne i kanten.
- Du er nu klar til at bruge dine vaniljekranse som julepynt.
Et godt tip: Hvis du ikke har en kødhakker og vil lave vaniljekranse med sprøjtepose, kan du prøve denne opskrift på sprøjtevenlige vaniljekranse: sprøjtevenlige vaniljekranse.
Se hvordan du kan tage dine børn med i bageprocessen, og dekorere juletræet.