Vaniljekranse som julepynt

En rigtig hyggelig familieaktivitet lige til at bage, nyde og spise sammen med store og små.

Prøv vores klassiske opskrift på vaniljekranse, udviklet i samarbejde med Cathrine Brandt, og pift julebordet eller juletræet op med søde, sprøde vaniljekranse. Vaniljekranse som julepynt er en fin og traditionel måde at pynte op på. Bind en fin sløjfe omkring, hæng dem på juletræet og haps en vaniljekrans i ny og næ. Tag børnene med når der skal bages til julen. Vi viser sammen med Cathrine Brandt hvordan du kan tage dine børn med i julebageprocessen, og hvordan du kan bruge de klassiske vaniljekranse til spiseligt julepynt. Du kan også pynte juletræet med pebernødder i kræmmerhus, eller dekorative peberkager.

Se opskrift
vaniljekranse som julepynt

Køkkentid
30 min.

Ventetid
45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Vaniljekranse som julepynt: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

25-30 stk.

1 vaniljestang
185 g Valsemøllen kage hvedemel
25 g mandelmel,
75 g sukker
150 g koldt smør
1 æg, str. M/L – deles i blomme og hvide.

Brugt i opskriften

Sådan laver du vaniljekranse

  1. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og pres dem sammen med 1 spsk. af sukkeret, så kornene skiller sig.
  2. Kom hvedemel, mandelmel, sukker og vaniljesukker i en skål og rør det sammen.
  3. Skær smørret i små tern og smuldr det sammen med de tørre ingredienser.
  4. Dejen skal være smuldret, men der må gerne være små klumper af smør hist og her.
  5. Del ægget i hvide og blomme. Tilsæt æggeblommen til dejen og vend dejen sammen – undlad at ælte for meget i dejen. Er dejen for tør og usammenhængende, så kan en smule af æggehviden tilsættes.
  6. Tryk dejen flad og pak den ind i husholdningsfilm og læg den på køl i cirka 30 minutter eller natten over. I mens findes den gamle kødhakker/vaniljekransemaskine frem. Brug den store stjerne som form.
  7. Kom dejen i kødhakkeren og pres den igennem. Skær stykker på cirka 12 cm og saml dem til en ring. De har en diameter på cirka 5 cm.
  8. Bag vaniljekransene ved 180 grader varmluft i cirka 10-12 minutter til let gyldne i kanten.
  9. Du er nu klar til at bruge dine vaniljekranse som julepynt.

Hvis du vil lave vaniljekranse med sprøjtepose, kan du prøve denne opskrift på sprøjtevenlige vaniljekranse: sprøjtevenlige vaniljekranse.

Se hvordan du kan tage dine børn med i bageprocessen, og dekorere juletræet.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.