Vaniljekranse som julepynt

En rigtig hyggelig familieaktivitet lige til at bage, nyde og spise sammen med store og små.

Prøv vores klassiske opskrift på vaniljekranse, udviklet i samarbejde med Cathrine Brandt, og pift julebordet eller juletræet op med søde, sprøde vaniljekranse. Vaniljekranse som julepynt er en fin og traditionel måde at pynte op på. Bind en fin sløjfe omkring, hæng dem på juletræet og haps en vaniljekrans i ny og næ. Tag børnene med når der skal bages til julen. Vi viser sammen med Cathrine Brandt hvordan du kan tage dine børn med i julebageprocessen, og hvordan du kan bruge de klassiske vaniljekranse til spiseligt julepynt. Du kan også pynte juletræet med pebernødder i kræmmerhus, eller dekorative peberkager.

Se opskrift
vaniljekranse som julepynt

Køkkentid
30 min.

Ventetid
45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Vaniljekranse som julepynt: 4 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Opskrift

25-30 stk.

1 vaniljestang
185 g Valsemøllen Kage Hvedemel
25 g mandelmel,
75 g sukker
150 g koldt smør
1 æg, str. M/L – deles i blomme og hvide.

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og pres dem sammen med 1 spsk. af sukkeret, så kornene skiller sig.
  2. Kom hvedemel, mandelmel, sukker og vaniljesukker i en skål og rør det sammen.
  3. Skær smørret i små tern og smuldr det sammen med de tørre ingredienser. Dejen skal være smuldret, men der må gerne være små klumper af smør hist og her.
  4. Del ægget i hvide og blomme. Tilsæt æggeblommen til dejen og vend dejen sammen – undlad at ælte for meget i dejen. Er dejen for tør og usammenhængende, så kan en smule af æggehviden tilsættes.
  5. Tryk dejen flad, pak den ind i husholdningsfilm og læg den på køl i cirka 30 minutter eller natten over. Imens findes den gamle kødhakker/vaniljekransemaskine frem. Brug den store stjerne som form.
  6. Kom dejen i kødhakkeren og pres den igennem. Skær stykker på cirka 12 cm og saml dem til en ring. De har en diameter på cirka 5 cm.
  7. Bag vaniljekransene ved 180°C varmluft i cirka 10-12 minutter til de er let gyldne i kanten.
  8. Du er nu klar til at bruge dine vaniljekranse som julepynt.

Et godt tip: Hvis du ikke har en kødhakker og vil lave vaniljekranse med sprøjtepose, kan du prøve denne opskrift på sprøjtevenlige vaniljekranse: sprøjtevenlige vaniljekranse.

Se hvordan du kan tage dine børn med i bageprocessen, og dekorere juletræet.