Vaniljekranse som julepynt

En rigtig hyggelig familieaktivitet lige til at bage, nyde og spise sammen med store og små.

Prøv vores klassiske opskrift på vaniljekranse, udviklet i samarbejde med Cathrine Brandt, og pift julebordet eller juletræet op med søde, sprøde vaniljekranse. Vaniljekranse som julepynt er en fin og traditionel måde at pynte op på. Bind en fin sløjfe omkring, hæng dem på juletræet og haps en vaniljekrans i ny og næ. Tag børnene med når der skal bages til julen. Vi viser sammen med Cathrine Brandt hvordan du kan tage dine børn med i julebageprocessen, og hvordan du kan bruge de klassiske vaniljekranse til spiseligt julepynt. Du kan også pynte juletræet med pebernødder i kræmmerhus, eller dekorative peberkager.

Se opskrift
vaniljekranse som julepynt

Køkkentid
30 min.

Ventetid
45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Vaniljekranse som julepynt: 4 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Opskrift

25-30 stk.

1 vaniljestang
185 g Valsemøllen Kage Hvedemel
25 g mandelmel,
75 g sukker
150 g koldt smør
1 æg, str. M/L – deles i blomme og hvide.

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og pres dem sammen med 1 spsk. af sukkeret, så kornene skiller sig.
  2. Kom hvedemel, mandelmel, sukker og vaniljesukker i en skål og rør det sammen.
  3. Skær smørret i små tern og smuldr det sammen med de tørre ingredienser. Dejen skal være smuldret, men der må gerne være små klumper af smør hist og her.
  4. Del ægget i hvide og blomme. Tilsæt æggeblommen til dejen og vend dejen sammen – undlad at ælte for meget i dejen. Er dejen for tør og usammenhængende, så kan en smule af æggehviden tilsættes.
  5. Tryk dejen flad, pak den ind i husholdningsfilm og læg den på køl i cirka 30 minutter eller natten over. Imens findes den gamle kødhakker/vaniljekransemaskine frem. Brug den store stjerne som form.
  6. Kom dejen i kødhakkeren og pres den igennem. Skær stykker på cirka 12 cm og saml dem til en ring. De har en diameter på cirka 5 cm.
  7. Bag vaniljekransene ved 180°C varmluft i cirka 10-12 minutter til de er let gyldne i kanten.
  8. Du er nu klar til at bruge dine vaniljekranse som julepynt.

Et godt tip: Hvis du ikke har en kødhakker og vil lave vaniljekranse med sprøjtepose, kan du prøve denne opskrift på sprøjtevenlige vaniljekranse: sprøjtevenlige vaniljekranse.

Se hvordan du kan tage dine børn med i bageprocessen, og dekorere juletræet.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.