Vaniljekranse som julepynt

En rigtig hyggelig familieaktivitet lige til at bage, nyde og spise sammen med store og små.

Prøv vores klassiske opskrift på vaniljekranse, udviklet i samarbejde med Cathrine Brandt, og pift julebordet eller juletræet op med søde, sprøde vaniljekranse. Vaniljekranse som julepynt er en fin og traditionel måde at pynte op på. Bind en fin sløjfe omkring, hæng dem på juletræet og haps en vaniljekrans i ny og næ. Tag børnene med når der skal bages til julen. Vi viser sammen med Cathrine Brandt hvordan du kan tage dine børn med i julebageprocessen, og hvordan du kan bruge de klassiske vaniljekranse til spiseligt julepynt. Du kan også pynte juletræet med pebernødder i kræmmerhus, eller dekorative peberkager.

Se opskrift
vaniljekranse som julepynt

Køkkentid
30 min.

Ventetid
45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Vaniljekranse som julepynt: 4 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

25-30 stk.

1 vaniljestang
185 g Valsemøllen Kage Hvedemel
25 g mandelmel,
75 g sukker
150 g koldt smør
1 æg, str. M/L – deles i blomme og hvide.

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og pres dem sammen med 1 spsk. af sukkeret, så kornene skiller sig.
  2. Kom hvedemel, mandelmel, sukker og vaniljesukker i en skål og rør det sammen.
  3. Skær smørret i små tern og smuldr det sammen med de tørre ingredienser. Dejen skal være smuldret, men der må gerne være små klumper af smør hist og her.
  4. Del ægget i hvide og blomme. Tilsæt æggeblommen til dejen og vend dejen sammen – undlad at ælte for meget i dejen. Er dejen for tør og usammenhængende, så kan en smule af æggehviden tilsættes.
  5. Tryk dejen flad, pak den ind i husholdningsfilm og læg den på køl i cirka 30 minutter eller natten over. Imens findes den gamle kødhakker/vaniljekransemaskine frem. Brug den store stjerne som form.
  6. Kom dejen i kødhakkeren og pres den igennem. Skær stykker på cirka 12 cm og saml dem til en ring. De har en diameter på cirka 5 cm.
  7. Bag vaniljekransene ved 180°C varmluft i cirka 10-12 minutter til de er let gyldne i kanten.
  8. Du er nu klar til at bruge dine vaniljekranse som julepynt.

Et godt tip: Hvis du ikke har en kødhakker og vil lave vaniljekranse med sprøjtepose, kan du prøve denne opskrift på sprøjtevenlige vaniljekranse: sprøjtevenlige vaniljekranse.

Se hvordan du kan tage dine børn med i bageprocessen, og dekorere juletræet.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.