Julekage med appelsin, konfektbund og mælkechokolade

Julekage med appelsin, konfektbund og mælkechokolade. Det lyder lige så godt, som det smager. Julekagen har en lækker konfektbund, der gør sig utrolig godt til de syrlige appelsiner og den cremede mælkechokolade.

Ditte Julie har bagt en julekage med appelsin på Valsemøllen Kage Hvedemel, da det giver dine kager luftighed og saftighed. Valsemøllen Kage hvedemel er lavet på dansk vinterhvede og har et lavere indhold af gluten end alm. hvedemel. Læs mere om, hvordan du bliver kagemester med Valsemøllen Kage Hvedemel lige her.

Se opskrift
julekage med appelsin

Køkkentid
2 t. 30 min.

Ventetid
5 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Julekage med appelsin, konfektbund og mælkechokolade: 4 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

8 personer

Konfektbund

100 g lyst rørsukker
100 g æggeblommer
100 g mørk chokolade
100 g smør
50 g hasselnøddemel
50 g Valsemøllen Kage Hvedemel

Praliné

50 g hasselnødder og/eller mandler
50 g lyst rørsukker
25 ml vand
Lidt flormelis
20 g mørk chokolade (gerne 60-70%)
25 g mælkechokolade

Appelsincreme

1½ blade husblas
3 økologiske appelsiner, saft (ca. 2,5 dl) og skal
70 g lyst rørsukker
1 æg, str. M/L
30 g blødt smør

Mælkechokoladecreme

4 blade husblas
2 past. æggeblommer
50 g lyst rørsukker
150 g mælkechokolade
5 dl piskefløde

I øvrigt

50 g mælkechokolade, revet/høvlet
50 g mørk chokolade, 60 %
rød skovsyre

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Konfektbund

  1. Pisk rørsukker og æggeblommer sammen til en helt hvid og luftig æggesnaps.
  2. Hak chokoladen, og smelt den sammen med smørret ved lav varme.
  3. Vend meget forsigtigt chokoladesmørret i æggesnapsen.
  4. Vend til sidst hasselnøddemel og Kage Hvedemel i dejen, og fordel derefter dejen i en springform (diameter 16 cm) beklædt med bagepapir på bunden.
  5. Bag chokoladebunden midt i ovnen ved 190°C (varmluft 175°C) i ca. 30-35 minutter.
  6. Lad bunden køle af i formen, og skær den dernæst fri langs kanten med en lille kniv.
  7. Rengør springformen, og læg et stykke kageplast ned langs siden.
  8. Kom chokoladebunden tilbage i formen.

Praliné

  1. Rist nødderne i ovnen ved 200 (180 varmluft) i ca. 10 minutter, og lad dem køle let af.
  2. Sukker og vand smeltes til karamel i en gryde. Karamellen skal være let gylden.
  3. Tilsæt de ristede, let afkølede nødder, og rør rundt.
  4. Hæld nøddekaramelmassen ud på et stykke bagepapir drysset let med flormelis, og lad massen køle helt ned.
  5. Blend herefter nøddekaramelmassen fint, tilsæt den mørke chokolade og blend det hele sammen.
  6. Herefter smeltes mælkechokoladen over vandbad. Tilsæt 100 g praliné, (den første del du lige har lavet) og rør det godt sammen.
  7. Fordel det over bunden, og forbered appelsincremen.

Appelsincreme

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Kom appelsinsaften, fintrevet appelsinskal fra den ene appelsin og halvdelen af sukkeret op i en gryde, og bring det i kog.
  3. Pisk resten af sukkeret og ægget sammen til en luftig æggesnaps.
  4. Kom den varme appelsinlage op i æggesnapsen, og rør det sammen.
  5. Kom det tilbage i gryden, og varm det forsigtigt op ved medium varme under konstant piskning til det tykner.
  6. Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas sammen med smørret, og rør det ud i massen.
  7. Hæld herefter appelsincremen over bunden med praliné, og stil kagen på køl i mindst 2-3 timer eller gerne til dagen efter.

Mælkechokoladecreme

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Pisk æggeblommer og rørsukker grundigt sammen til en helt hvid og luftig æggesnaps.
  3. Hak chokoladen groft, og smelt den i en tykbundet gryde ved meget lav varme under konstant omrøring. Chokoladen må ikke blive for varm.
  4. Vend forsigtigt chokoladen i æggesnapsen.
  5. Pisk fløden til let skum.
  6. Vrid husblassen fri for vand, og smelt den i en tykbundet gryde ved meget lav varme. Når den er helt flydende tilsættes 2 spsk. flødeskum, som røres ud i husblassen. Tilsæt husblassen i en tynd stråle til chokoladeblandingen, og vend det sammen. Vend til slut flødeskum i massen ad to omgange til en luftig og jævn mousse.
  7. Befri kagen fra springformen og kageplasten, og placer kagen på et fad.
  8. Placer herefter en kagering med kageplast langs kanten (18-19 cm i diameter).
  9. Der er således luft mellem kageringen og kagen, hvor moussen fordeles over kagen.
  10. Giv kagen nogle forsigtige bank mod bordpladen.
  11. Stil kagen på køl i mindst 3 timer. Herefter befries kagen og pyntes.

I øvrigt

  1. Pynt overfladen med revet/høvlet mælkechokolade.
  2. Temperer den mørke chokolade, smør den ud på et stykke kageplast (15 cm langt) og træk i chokoladen med en kagespartel med riller.
  3. Læg den på køl til chokoladen har sat sig.
  4. Dekorer kagen med chokoladestave og skovsyre.
  5. Voila! Et styks julekage med appelsin, konfektbund og mælkechokolade. Velbekomme.

julekage med appelsinjulekage med appelsin

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.