Julekage med appelsin, konfektbund og mælkechokolade

Julekage med appelsin, konfektbund og mælkechokolade. Det lyder lige så godt, som det smager. Julekagen har en lækker konfektbund, der gør sig utrolig godt til de syrlige appelsiner og den cremede mælkechokolade.

Ditte Julie har bagt en julekage med appelsin på Valsemøllen Kage Hvedemel, da det giver dine kager luftighed og saftighed. Valsemøllen Kage hvedemel er lavet på dansk vinterhvede og har et lavere indhold af gluten end alm. hvedemel. Læs mere om, hvordan du bliver kagemester med Valsemøllen Kage Hvedemel lige her.

Se opskrift
julekage med appelsin

Køkkentid
2 t. & 30 min.

Ventetid
5 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Julekage med appelsin, konfektbund og mælkechokolade: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

8 personer

Konfektbund
100 g lyst rørsukker
100 g æggeblommer
100 g mørk chokolade
100 g smør
50 g hasselnøddemel
50 g Valsemøllen Kage Hvedemel

Praliné
50 g hasselnødder og/eller mandler
50 g lyst rørsukker
25 ml vand
Lidt flormelis
20 g mørk chokolade (gerne 60-70%)
25 g mælkechokolade

Appelsincreme
1½ blade husblas
3 økologiske appelsiner, saft (ca. 2,5 dl) og skal
70 g lyst rørsukker
1 æg, str. M/L
30 g blødt smør

Mælkechokoladecreme
4 blade husblas
2 past. æggeblommer
50 g lyst rørsukker
150 g mælkechokolade
5 dl piskefløde

I øvrigt
50 g mælkechokolade, revet/høvlet
50 g mørk chokolade, 60 %
rød skovsyre

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Konfektbund

  1. Pisk rørsukker og æggeblommer sammen til en helt hvid og luftig æggesnaps.
  2. Hak chokoladen, og smelt den sammen med smørret ved lav varme.
  3. Vend meget forsigtigt chokoladesmørret i æggesnapsen.
  4. Vend til sidst hasselnøddemel og Kage Hvedemel i dejen, og fordel derefter dejen i en springform (diameter 16 cm) beklædt med bagepapir på bunden.
  5. Bag chokoladebunden midt i ovnen ved 190°C (varmluft 175°C) i ca. 30-35 minutter.
  6. Lad bunden køle af i formen, og skær den dernæst fri langs kanten med en lille kniv.
  7. Rengør springformen, og læg et stykke kageplast ned langs siden.
  8. Kom chokoladebunden tilbage i formen.

Praliné

  1. Rist nødderne i ovnen ved 200 (180 varmluft) i ca. 10 minutter, og lad dem køle let af.
  2. Sukker og vand smeltes til karamel i en gryde. Karamellen skal være let gylden.
  3. Tilsæt de ristede, let afkølede nødder, og rør rundt.
  4. Hæld nøddekaramelmassen ud på et stykke bagepapir drysset let med flormelis, og lad massen køle helt ned.
  5. Blend herefter nøddekaramelmassen fint, tilsæt den mørke chokolade og blend det hele sammen.
  6. Herefter smeltes mælkechokoladen over vandbad. Tilsæt 100 g praliné, (den første del du lige har lavet) og rør det godt sammen.
  7. Fordel det over bunden, og forbered appelsincremen.

Appelsincreme

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Kom appelsinsaften, fintrevet appelsinskal fra den ene appelsin og halvdelen af sukkeret op i en gryde, og bring det i kog.
  3. Pisk resten af sukkeret og ægget sammen til en luftig æggesnaps.
  4. Kom den varme appelsinlage op i æggesnapsen, og rør det sammen.
  5. Kom det tilbage i gryden, og varm det forsigtigt op ved medium varme under konstant piskning til det tykner.
  6. Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas sammen med smørret, og rør det ud i massen.
  7. Hæld herefter appelsincremen over bunden med praliné, og stil kagen på køl i mindst 2-3 timer eller gerne til dagen efter.

Mælkechokoladecreme

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Pisk æggeblommer og rørsukker grundigt sammen til en helt hvid og luftig æggesnaps.
  3. Hak chokoladen groft, og smelt den i en tykbundet gryde ved meget lav varme under konstant omrøring. Chokoladen må ikke blive for varm.
  4. Vend forsigtigt chokoladen i æggesnapsen.
  5. Pisk fløden til let skum.
  6. Vrid husblassen fri for vand, og smelt den i en tykbundet gryde ved meget lav varme. Når den er helt flydende tilsættes 2 spsk. flødeskum, som røres ud i husblassen. Tilsæt husblassen i en tynd stråle til chokoladeblandingen, og vend det sammen. Vend til slut flødeskum i massen ad to omgange til en luftig og jævn mousse.
  7. Befri kagen fra springformen og kageplasten, og placer kagen på et fad.
  8. Placer herefter en kagering med kageplast langs kanten (18-19 cm i diameter).
  9. Der er således luft mellem kageringen og kagen, hvor moussen fordeles over kagen.
  10. Giv kagen nogle forsigtige bank mod bordpladen.
  11. Stil kagen på køl i mindst 3 timer. Herefter befries kagen og pyntes.

I øvrigt

  1. Pynt overfladen med revet/høvlet mælkechokolade.
  2. Temperer den mørke chokolade, smør den ud på et stykke kageplast (15 cm langt) og træk i chokoladen med en kagespartel med riller.
  3. Læg den på køl til chokoladen har sat sig.
  4. Dekorer kagen med chokoladestave og skovsyre.
  5. Voila! Et styks julekage med appelsin, konfektbund og mælkechokolade. Velbekomme.

julekage med appelsinjulekage med appelsin

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.