Luciaboller

Luciabrød, luciaboller, lussekatte – ja, det gule brød har mange navne. Men én ting er sikkert: Luciaboller hører sig til, når vi skal fejre Luciadag den 13. december.

Lad duften af hjemmebag og safran fylde huset, når du bager luciaboller til ungerne for at fejre lysets dag. De flotte brød, smager skønt og mildt, og er helt perfekte med en klat smør. Nyd dem til eftermiddagshyggen, og lad julefreden sænke sig, når I fejrer lysets fest. Bollerne egner sig også godt til morgenmaden, hvor de giver lidt lys i de mørke tider.

Se opskrift
luciaboller

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t. & 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Luciaboller: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

ca. 32 stk.

160 g smør
5 dl sødmælk
50 g gær
1 æg
½ tsk. Salt
175 g sukker
1 g safran
1150 g Valsemøllen Hvedemel
Rosiner
1 æg til pensling

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Smelt smør i en gryde. Rør mælk i gryden og varm den op til mælkeblandingen er fingervarm. Smuldr gær i mælken
  2. Mort safran, og tilsæt æg, safran, salt og sukker til mælkeblandingen.
  3. Tilsæt mel til dejen lidt ad gangen. Ælt dejen godt sammen i en røremaskine ved middel hastighed.
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 30 minutter
  5. Del dejen i 32 dele, og rul hver del til en lang pølse og sno den op i hver ende. Placer en rosin i hver ende.
  6. Pensl bollerne med sammenpisket æg
  7. Lad luciabollerne hæve yderligere 30 minutter
  8. Bag bollerne ved 200°C varmluft i ca. 10-15 minutter eller til de er blevet gennembagte og let gyldne

Et godt tip: De gule luciaboller smager skønt bare med lidt smør. Hvis du vil servere dem som andet end boller, kan du frit fra fantasien flette, forme og sno brødet, som det passer dig. Form det som en sol eller lav en fletning af dejen. Der er nemlig mange forskellige traditioner for udformningen. Så lad dig inspirere, og prøv dig frem.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.