Luciaboller

Luciabrød, luciaboller, lussekatte – ja, det gule brød har mange navne. Men én ting er sikkert: Luciaboller hører sig til, når vi skal fejre Luciadag den 13. december.

Lad duften af hjemmebag og safran fylde huset, når du bager luciaboller til ungerne for at fejre lysets dag. De flotte brød, smager skønt og mildt, og er helt perfekte med en klat smør. Nyd dem til eftermiddagshyggen, og lad julefreden sænke sig, når I fejrer lysets fest. Bollerne egner sig også godt til morgenmaden, hvor de giver lidt lys i de mørke tider.

Se opskrift
luciaboller

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t. & 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Luciaboller: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

ca. 32 stk.

160 g smør
5 dl sødmælk
50 g gær
1 æg
½ tsk. Salt
175 g sukker
1 g safran
1150 g Valsemøllen Hvedemel
Rosiner
1 æg til pensling

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Smelt smør i en gryde. Rør mælk i gryden og varm den op til mælkeblandingen er fingervarm. Smuldr gær i mælken
  2. Mort safran, og tilsæt æg, safran, salt og sukker til mælkeblandingen.
  3. Tilsæt mel til dejen lidt ad gangen. Ælt dejen godt sammen i en røremaskine ved middel hastighed.
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 30 minutter
  5. Del dejen i 32 dele, og rul hver del til en lang pølse og sno den op i hver ende. Placer en rosin i hver ende.
  6. Pensl bollerne med sammenpisket æg
  7. Lad luciabollerne hæve yderligere 30 minutter
  8. Bag bollerne ved 200°C varmluft i ca. 10-15 minutter eller til de er blevet gennembagte og let gyldne

Et godt tip: De gule luciaboller smager skønt bare med lidt smør. Hvis du vil servere dem som andet end boller, kan du frit fra fantasien flette, forme og sno brødet, som det passer dig. Form det som en sol eller lav en fletning af dejen. Der er nemlig mange forskellige traditioner for udformningen. Så lad dig inspirere, og prøv dig frem.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.