Bageskolen

Bageskolen

Tip no. 015 / Koldhævet bagværk

Hvad mange ikke ved er, at noget af det bedste brød får man faktisk ved at lade det hæve natten over i køleskabet. Når dejen kommer ud af køleskabet, skal man lade den hæve til dobbelt størrelse, inden man bager – det er det, der giver alle de gode smagsnuancer i brødet.


Ved koldhævning røres dejen med koldt vand lige fra hanen, det vil sige ca. 20 grader. Dejen kan bages samme dag eller sættes i køleskabet natten over. Dejen kan holde sig i op til 2 dage, og man kan tage dej til et brød ud hver dag, hæve og bage det. Fordelen ved koldhævning er at brødet får mere smag, en bedre struktur og bedre holdbarhed. Du skal dog være opmærksom på, at dejen hæver knapt så højt op.

Alt brød med gær kan koldhæves. Du skal som tommelfingerregel bruge den halve mængde gær i forhold til en opskrift med hævning ved stuetemperatur. Når dejen er koldhævet, er det som sagt en god idé at lade dejen stå ude ved stuetemperatur, mens ovnen forvarmes – den proces er med til udvikle en masse smagsmolekyler.

Det er en god idé at bruge en hævekurv, specielt når du bager af en blød dej. Hævekurven holder nemlig på dejens form under hævningen, og så skaber den desuden smukke mønstre i dit brød. Du kan få hævekurve i flere typer og former. Bruger du en kurv uden stofbeklædning, er det vigtigt, at du i stedet forer indersiden grundigt med mel, inden du bruger den. Husk også at drysse brødet med mel, inden du lægger det i hævekurven. Se hvordan du anvende hævekurv til dit bagværk her.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.