Bageskolen

Bageskolen

Tip no. 015 / Koldhævet bagværk

Hvad mange ikke ved er, at noget af det bedste brød får man faktisk ved at lade det hæve natten over i køleskabet. Når dejen kommer ud af køleskabet, skal man lade den hæve til dobbelt størrelse, inden man bager – det er det, der giver alle de gode smagsnuancer i brødet.


Ved koldhævning røres dejen med koldt vand lige fra hanen, det vil sige ca. 20 grader. Dejen kan bages samme dag eller sættes i køleskabet natten over. Dejen kan holde sig i op til 2 dage, og man kan tage dej til et brød ud hver dag, hæve og bage det. Fordelen ved koldhævning er at brødet får mere smag, en bedre struktur og bedre holdbarhed. Du skal dog være opmærksom på, at dejen hæver knapt så højt op.

Alt brød med gær kan koldhæves. Du skal som tommelfingerregel bruge den halve mængde gær i forhold til en opskrift med hævning ved stuetemperatur. Når dejen er koldhævet, er det som sagt en god idé at lade dejen stå ude ved stuetemperatur, mens ovnen forvarmes – den proces er med til udvikle en masse smagsmolekyler.

Det er en god idé at bruge en hævekurv, specielt når du bager af en blød dej. Hævekurven holder nemlig på dejens form under hævningen, og så skaber den desuden smukke mønstre i dit brød. Du kan få hævekurve i flere typer og former. Bruger du en kurv uden stofbeklædning, er det vigtigt, at du i stedet forer indersiden grundigt med mel, inden du bruger den. Husk også at drysse brødet med mel, inden du lægger det i hævekurven. Se hvordan du anvende hævekurv til dit bagværk her.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.