Bageskolen

Bageskolen

Lav flotte brød med hævekurv og snit

Vil du gøre noget ekstra ud af dit nybagte brød? Med hævekurv og snit kan du lave helt unikke brød, der med garanti vil imponere dine nærmeste. En hævekurv er et fantastisk redskab, når der skal bages flotte og rustikke brød. Med et snitmønster i brødet, kan du samtidig skabe dit helt eget look.

Hvorfor bruge en hævekurv?

Med hævekurv bliver skorpen skøn, og brødene får en flot overflade. Drys altid hævekurven med rigeligt mel før anvendelse. Det kan også være en fordel at anvende et hørklæde.

Hævekurve er især godt at bruge til langtidshævning af brød i køleskabet. Vip brødet ud på en bageplade, når brødet er færdighævet, og bag det i ovnen. Hævekurven må ikke vaskes i vand efter brug, den skal blot børstes ren og opbevares tørt.

Du kan bruge alle slags hvededeje til din hævekurv. Lad dejen hæve i en meldrysset hævekurv eller brug et tørklæde. Tildæk dejen i kurven ved stuetemperatur eller langtidshæv dejen på køl. Vend dejen ud på en bageplade eller direkte ned i en varm støbejernsgryde eller dutch, når brødet er færdighævet. Se hvordan i videoen. Snit et ønsket mønster og bag brødet. Prøv vores lækre fuldkornssurdejsbrød – det brød, der vises på videoen nedenfor eller giv dig i kast med et godt Manitoba brød. Du kan også forsøge dig med en sundere version på et godt og klassisk fuldkornsbrød i hævekurv.

surdejsbrød i hævekurv

Sådan snitter du dit brød

Ved at give dit brød et snit, så bestemmer du, hvor det skal ”åbne sig”, når det hæver og udvikler sig under bagning. Du kan med fordel bruge en dejsnitter til det. Det superskarpe barberblad sikrer, at din dej ikke rives i stykker, men snittes skarpt. Lav et eller flere effektive og konsekvente snit.

Hav gerne en dejsnitter med et håndtag, så du kan passe på dine fingre og bedre kan styre dit snit. Husk at skifte bladet på din dejsnitter af og til, så det altid er skarpt. En kold dej med en veludviklet glutenstruktur er nemmest at snitte i. Vær kreativ og skab dit helt eget look på dit brød.

Lav flot snit i dit grydebrød
+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.