Bageskolen

Bageskolen

Tip no. 018 / Lav flotte brød med hævekurv

En hævekurv er et fantastisk redskab, når der skal bages flotte og rustikke brød.


Skorpen bliver skøn og brødene får en flot overflade. Hævekurvene drysses med rigeligt mel, før hver anvendelse. Det kan også være en fordel at anvende et hørklæde.

Hævekurve er især godt at bruge til langtidshævning af brød i køleskabet. Når brødet er færdighævet, vippes det ud på en bageplade og bages i ovnen. Hævekurven må ikke vaskes i vand efter brug, den skal blot børstes ren og opbevares tørt.

Du kan bruge alle slags hvededeje til din hævekurv.  Lad dejen hæve i en meldrysset hævekurv eller brug et hærklæde. Dejen skal hæve i kurven, tildækket ved stuetemperatur eller langtidshæve på køl. Når brødet er færdighævet vendes dejen ud på en bageplade med bagepapir eller direkte i en varm støbejernsgryde eller dutch oven som vist i videoen. Snit et ønsket mønster og bag brødet. Prøv vores lækre fuldkornssurdejsbrød – det brødet der vises på videoen nedenfor eller giv dig i kast med et godt Manitoba brød, du kan også forsøge dig med en sundere version på et godt og klassisk fuldkornsbrød i hævekurv.