Bageskolen

Bageskolen

Lav flotte brød med hævekurv og snit

Vil du gøre noget ekstra ud af dit nybagte brød? Med hævekurv og snit kan du lave helt unikke brød, der med garanti vil imponere dine nærmeste. En hævekurv er et fantastisk redskab, når der skal bages flotte og rustikke brød. Med et snitmønster i brødet, kan du samtidig skabe dit helt eget look.

Hvorfor bruge en hævekurv?

Med hævekurv bliver skorpen skøn, og brødene får en flot overflade. Drys altid hævekurven med rigeligt mel før anvendelse. Det kan også være en fordel at anvende et hørklæde.

Hævekurve er især godt at bruge til langtidshævning af brød i køleskabet. Vip brødet ud på en bageplade, når brødet er færdighævet, og bag det i ovnen. Hævekurven må ikke vaskes i vand efter brug, den skal blot børstes ren og opbevares tørt.

Du kan bruge alle slags hvededeje til din hævekurv. Lad dejen hæve i en meldrysset hævekurv eller brug et tørklæde. Tildæk dejen i kurven ved stuetemperatur eller langtidshæv dejen på køl. Vend dejen ud på en bageplade eller direkte ned i en varm støbejernsgryde eller dutch, når brødet er færdighævet. Se hvordan i videoen. Snit et ønsket mønster og bag brødet. Prøv vores lækre fuldkornssurdejsbrød – det brød, der vises på videoen nedenfor eller giv dig i kast med et godt Manitoba brød. Du kan også forsøge dig med en sundere version på et godt og klassisk fuldkornsbrød i hævekurv.

Sådan snitter du dit brød

Ved at give dit brød et snit, så bestemmer du, hvor det skal ”åbne sig”, når det hæver og udvikler sig under bagning. Du kan med fordel bruge en dejsnitter til det. Det superskarpe barberblad sikrer, at din dej ikke rives i stykker, men snittes skarpt. Lav et eller flere effektive og konsekvente snit.

Hav gerne en dejsnitter med et håndtag, så du kan passe på dine fingre og bedre kan styre dit snit. Husk at skifte bladet på din dejsnitter af og til, så det altid er skarpt. En kold dej med en veludviklet glutenstruktur er nemmest at snitte i. Vær kreativ og skab dit helt eget look på dit brød.

Lav flot snit i dit grydebrød
+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.