Bageskolen

Bageskolen

Lav flotte brød med hævekurv og snit

Vil du gøre noget ekstra ud af dit nybagte brød? Med hævekurv og snit kan du lave helt unikke brød, der med garanti vil imponere dine nærmeste. En hævekurv er et fantastisk redskab, når der skal bages flotte og rustikke brød. Med et snitmønster i brødet, kan du samtidig skabe dit helt eget look.

Hvorfor bruge en hævekurv?

Med hævekurv bliver skorpen skøn, og brødene får en flot overflade. Drys altid hævekurven med rigeligt mel før anvendelse. Det kan også være en fordel at anvende et hørklæde.

Hævekurve er især godt at bruge til langtidshævning af brød i køleskabet. Vip brødet ud på en bageplade, når brødet er færdighævet, og bag det i ovnen. Hævekurven må ikke vaskes i vand efter brug, den skal blot børstes ren og opbevares tørt.

Du kan bruge alle slags hvededeje til din hævekurv. Lad dejen hæve i en meldrysset hævekurv eller brug et tørklæde. Tildæk dejen i kurven ved stuetemperatur eller langtidshæv dejen på køl. Vend dejen ud på en bageplade eller direkte ned i en varm støbejernsgryde eller dutch, når brødet er færdighævet. Se hvordan i videoen. Snit et ønsket mønster og bag brødet. Prøv vores lækre fuldkornssurdejsbrød – det brød, der vises på videoen nedenfor eller giv dig i kast med et godt Manitoba brød. Du kan også forsøge dig med en sundere version på et godt og klassisk fuldkornsbrød i hævekurv.

surdejsbrød i hævekurv

Sådan snitter du dit brød

Ved at give dit brød et snit, så bestemmer du, hvor det skal ”åbne sig”, når det hæver og udvikler sig under bagning. Du kan med fordel bruge en dejsnitter til det. Det superskarpe barberblad sikrer, at din dej ikke rives i stykker, men snittes skarpt. Lav et eller flere effektive og konsekvente snit.

Hav gerne en dejsnitter med et håndtag, så du kan passe på dine fingre og bedre kan styre dit snit. Husk at skifte bladet på din dejsnitter af og til, så det altid er skarpt. En kold dej med en veludviklet glutenstruktur er nemmest at snitte i. Vær kreativ og skab dit helt eget look på dit brød.

Lav flot snit i dit grydebrød
+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.