Bageskolen

Bageskolen

Tip no. 014 / Lav flotte brød med hævekurv

En hævekurv er et fantastisk redskab, når der skal bages flotte og rustikke brød.


Skorpen bliver skøn og brødene får en flot overflade. Hævekurvene drysses med rigeligt mel, før hver anvendelse. Hævekurve er især godt at bruge til langtidshævning af brød i køleskabet. Når brødet er færdighævet, vippes det ud på en bageplade og bages i ovnen. Hævekurven må ikke vaskes i vand efter brug, den skal blot børstes rene og opbevares tørt.

Du kan bruge alle slags hvededeje til din hævekurv.  Lad dejen hæve i en meldrysset hævekurv i ca. 1 time. Vend dejen ud på en bageplade med bagepapir og bag brødet.

Prøv fx vores lækre opskrift på grahamsbrød eller giv dig i kast med et godt Manitoba brød, du kan også forsøge dig med en sundere version på et godt fuldkornsbrød i hævekurv.

heavekurv

Dejen hæver i kurven, tildækket ved stuetemperatur. Kan også langtidshæve på køl