Bageskolen

Bageskolen

Lav flotte brød med hævekurv og snit

Vil du gøre noget ekstra ud af dit nybagte brød? Med hævekurv og snit kan du lave helt unikke brød, der med garanti vil imponere dine nærmeste. En hævekurv er et fantastisk redskab, når der skal bages flotte og rustikke brød. Med et snitmønster i brødet, kan du samtidig skabe dit helt eget look.

Hvorfor bruge en hævekurv?

Med hævekurv bliver skorpen skøn, og brødene får en flot overflade. Drys altid hævekurven med rigeligt mel før anvendelse. Det kan også være en fordel at anvende et hørklæde.

Hævekurve er især godt at bruge til langtidshævning af brød i køleskabet. Vip brødet ud på en bageplade, når brødet er færdighævet, og bag det i ovnen. Hævekurven må ikke vaskes i vand efter brug, den skal blot børstes ren og opbevares tørt.

Du kan bruge alle slags hvededeje til din hævekurv. Lad dejen hæve i en meldrysset hævekurv eller brug et tørklæde. Tildæk dejen i kurven ved stuetemperatur eller langtidshæv dejen på køl. Vend dejen ud på en bageplade eller direkte ned i en varm støbejernsgryde eller dutch, når brødet er færdighævet. Se hvordan i videoen. Snit et ønsket mønster og bag brødet. Prøv vores lækre fuldkornssurdejsbrød – det brød, der vises på videoen nedenfor eller giv dig i kast med et godt Manitoba brød. Du kan også forsøge dig med en sundere version på et godt og klassisk fuldkornsbrød i hævekurv.

surdejsbrød i hævekurv

Sådan snitter du dit brød

Ved at give dit brød et snit, så bestemmer du, hvor det skal ”åbne sig”, når det hæver og udvikler sig under bagning. Du kan med fordel bruge en dejsnitter til det. Det superskarpe barberblad sikrer, at din dej ikke rives i stykker, men snittes skarpt. Lav et eller flere effektive og konsekvente snit.

Hav gerne en dejsnitter med et håndtag, så du kan passe på dine fingre og bedre kan styre dit snit. Husk at skifte bladet på din dejsnitter af og til, så det altid er skarpt. En kold dej med en veludviklet glutenstruktur er nemmest at snitte i. Vær kreativ og skab dit helt eget look på dit brød.

Lav flot snit i dit grydebrød
+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.