Bageskolen

Bageskolen

Snoet og flettet bagværk

Vi kender alle til smukke kanelsnurrer og kardemommesnurrer, og der findes mange måde at lave det flotte bagværk å. Flettet og snoet bagværk giver et smukt udseende på bagværket, men det kan være en kunst at mestre de rigtige flette- og snoningsteknikker. Måske du undrer dig over, hvordan du snor dine snurrer? Afhængig af dit ønskede resultat, er der mange måder at flette bagværk på – alt fra klassiske fletninger til snoninger. Vi guider dig igennem med de bedste råd og ideer til, hvordan du kan folder dine snurrer, så du kan mestre teknikken!

Sådan fletter du dine snurrer

Den første metode, vi vil vise, er hvordan du kan flette dine snurrer. Ved først at flette dejen og derefter rullen dejen sammen får du et rigtig flot resultat.

Rul dejen ud til en rektangel. Start med at folde 1/3 af dejen ind mod midten, og fold den anden 1/3 henover, så du har tre lag dej. Skær dejen ud i cirka 4 cm brede stykker. Tag hvert stykke og skær tre strimler 1 cm fra topkanten, så dejen stadig hænger sammen i toppen. Flet de tre striber dej, og klem dejen sammen i bunden. Rul fletningen, og læg den evt. i en muffins-bradepande med lukningen nedad. Se hvordan det gøres her i videoen.

Få opskrift på chokoladesnurrer

Sådan snurrer du flotte snurrer

En anden god metode til hvordan man snurrer kanelsnurrer er denne. Tag igen udgangspunkt i a dejen er rullet ud til et rektangel, og folden 1/3 af dejen ind mod midten, derefter fold den anden dej 1/3 ind over dejen, så du har tre lag dej. For at få det bedste resultat skal dejen efterfølgende rulles ud til et rektangel igen, og skæres i stimler på ca. 1-1,5 cm.

Sno hver strimmel til en snurrer, drej den ene ende rundt om dine fingre og træk enden igennem dit snoet bagværk. Vær forsigtig med ikke at stramme dejen for meget, da den kan sprække under efterhævningen. Bliv guidet igennem det hele her i videoen.

Bag kardemommesnurrer

Sådan skaber du et flerdimensionelt look til dit bagværk

Vil du prøve kræfter med fletteteknikker, der giver dit bagværk et pænt og flerdimensionelt udtryk? Ved at rulle dejen til en lang rulle, og skære den over på den lange led, får du et flot todimensionelt udseende på dit bagværk. Tricket ligger i at flette eller sno de to dejstrimler med den åbne del opad og klemme dejen sammen i enderne, så fletningen lukkes. Kast dig ud i udfordringen med Cathrine Brands flotte fletbrød med citronremonce, hvid chokolade og blå birkes.

Bag fletbrød med citronremonce, hvid chokolade og blå birkes

Den klassiske fletning

Udover at lave snurrer i det søde bagværk så kan du også flette i det salte bagværk. Få et flot bagværk ved at lave den klassiske fletteteknik med tre strimler. Del dejen i tre strimler ca. 1 cm fra toppen, og flet ind over hinanden. Resultatet bliver et flot og simpelt bagværk. Prøv Cathrine Brandts pizzafletninger, der kræver lidt mere teknik end klassiske pizzasnegle eller -brud.

Kom i gang med fletteteknikken