Bageskolen

Bageskolen

Snoet og flettet bagværk

Vi kender alle til smukke kanelsnurrer og kardemommesnurrer, og der findes mange måde at lave det flotte bagværk å. Flettet og snoet bagværk giver et smukt udseende på bagværket, men det kan være en kunst at mestre de rigtige flette- og snoningsteknikker. Måske du undrer dig over, hvordan du snor dine snurrer? Afhængig af dit ønskede resultat, er der mange måder at flette bagværk på – alt fra klassiske fletninger til snoninger. Vi guider dig igennem med de bedste råd og ideer til, hvordan du kan folder dine snurrer, så du kan mestre teknikken!

Sådan fletter du dine snurrer

Den første metode, vi vil vise, er hvordan du kan flette dine snurrer. Ved først at flette dejen og derefter rullen dejen sammen får du et rigtig flot resultat.

Rul dejen ud til en rektangel. Start med at folde 1/3 af dejen ind mod midten, og fold den anden 1/3 henover, så du har tre lag dej. Skær dejen ud i cirka 4 cm brede stykker. Tag hvert stykke og skær tre strimler 1 cm fra topkanten, så dejen stadig hænger sammen i toppen. Flet de tre striber dej, og klem dejen sammen i bunden. Rul fletningen, og læg den evt. i en muffins-bradepande med lukningen nedad. Se hvordan det gøres her i videoen.

Få opskrift på chokoladesnurrer

Sådan snurrer du flotte snurrer

En anden god metode til hvordan man snurrer kanelsnurrer er denne. Tag igen udgangspunkt i a dejen er rullet ud til et rektangel, og folden 1/3 af dejen ind mod midten, derefter fold den anden dej 1/3 ind over dejen, så du har tre lag dej. For at få det bedste resultat skal dejen efterfølgende rulles ud til et rektangel igen, og skæres i stimler på ca. 1-1,5 cm.

Sno hver strimmel til en snurrer, drej den ene ende rundt om dine fingre og træk enden igennem dit snoet bagværk. Vær forsigtig med ikke at stramme dejen for meget, da den kan sprække under efterhævningen. Bliv guidet igennem det hele her i videoen.

Bag kardemommesnurrer

Sådan skaber du et flerdimensionelt look til dit bagværk

Vil du prøve kræfter med fletteteknikker, der giver dit bagværk et pænt og flerdimensionelt udtryk? Ved at rulle dejen til en lang rulle, og skære den over på den lange led, får du et flot todimensionelt udseende på dit bagværk. Tricket ligger i at flette eller sno de to dejstrimler med den åbne del opad og klemme dejen sammen i enderne, så fletningen lukkes. Kast dig ud i udfordringen med Cathrine Brands flotte fletbrød med citronremonce, hvid chokolade og blå birkes.

Bag fletbrød med citronremonce, hvid chokolade og blå birkes

Den klassiske fletning

Udover at lave snurrer i det søde bagværk så kan du også flette i det salte bagværk. Få et flot bagværk ved at lave den klassiske fletteteknik med tre strimler. Del dejen i tre strimler ca. 1 cm fra toppen, og flet ind over hinanden. Resultatet bliver et flot og simpelt bagværk. Prøv Cathrine Brandts pizzafletninger, der kræver lidt mere teknik end klassiske pizzasnegle eller -brud.

Kom i gang med fletteteknikken
+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.