Sprød grød

Sprød grød med lækre bær og knas fra nødder og kerner. En smagfuld, sød og mættende morgenmad, som kan pifte et hvert brunchbord op. Blød inden i og sprød uden på.

Smagfuld sprød grød kan imponere alle. Server den med et syrligt produkt som yoghurt eller skyr og sæt tænderne i kombinationen af det syrlige, søde og fyldige. Den lækre crumble-agtige morgenmad kan også sagtens gå for en dessert. Det er en nem og lækker måde at lave en stor portion grød på. Server den for hele familien på morgenbordet. De vil elske det.

Se opskrift
sprød grød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Sprød grød: 4 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

Til 6 personer

Bund
350 g frosne bær (blåbær og hindbær)

Grøden
3 dl Valsemøllen Havregryn (evt. blanding af grovvalsede/finvalsede)
½ tsk. bagepulver
½ tsk. vaniljesukker
1 spsk. mandelsmør (fra Grød med æblekompot)
1 nip havsalt
1/2 tsk. kardemomme
2 dl mælk
2 modne bananer
Evt. 2 finthakkede dadler, hvis bananerne ikke er modne.

Kerneblanding
1 spsk. honning (smeltet)
2 spsk. smør (smeltet)
30 g mandler
20 g Valsemøllen Økologiske Hirseflager
50 g Valsemøllen Økologiske Græskarkerner
50 g Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner

 

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180°C alm. ovn
  2. Smør en form på ca. 15×30 cm
  3. Kom de frosne bær i fadet
  4. Bland grødens tørre ingredienser sammen med moste bananer og mælk
  5. Kom grøden ovenpå bærrene
  6. Smelt honning og smør sammen, og bland det sammen med mandler, flager og kerner
  7. Kom kerneblandingen ovenpå grøden og bag den i 30-35 minutter til toppen er sprød og grøden er fast i konsistensen, men stadig har en ”grødet” midte.
  8. Server den bagte grød med et syrligt mælkeprodukt, f.eks. yoghurt eller skyr.
  9. Så er der sprød grød!
+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.