Sprød grød

Sprød grød med lækre bær og knas fra nødder og kerner. En smagfuld og mættende morgenmad som kan pifte et hvert brunchbord op.

Smagfuld sprød grød kan imponere alle. Server den med et syrligt produkt som yoghurt eller skyr og sæt tænderne i kombinationen af det syrlige, søde og fyldige.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Sprød grød: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til Til 6 personer

Bund
350 g frosne bær (blåbær og hindbær)

Grøden
3 dl Finax Havregryn (evt. blanding af grovvalsede/finvalsede)
½ tsk. bagepulver
½ tsk. vaniljesukker
1 spsk. mandelsmør (fra SØD GRØD)
1 nip havsalt
1/2 tsk. kardemomme
2 dl mælk
2 modne bananer
Evt. 2 finthakkede dadler, hvis bananerne ikke er modne.

Kerneblanding
1 spsk. honning (smeltet)
2 spsk. smør (smeltet)
30 g mandler
20 g Valsemøllen Økologiske Hirseflager
50 g Valsemøllen Økologiske Græskarkerner
50 g Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner

 

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180°C alm. ovn
  2. Smør en form på ca. 15×30 cm
  3. Kom de frosne bær i fadet
  4. Bland grødens tørre ingredienser sammen med moste bananer og mælk
  5. Kom grøden ovenpå bærrene
  6. Smelt honning og smør sammen, og bland det sammen med mandler, flager og kerner
  7. Kom kerneblandingen ovenpå grøden og bag den i 30-35 minutter til toppen er sprød og grøden er fast i konsistensen, men stadig har en ”grødet” midte.

Server med et syrligt mælkeprodukt. F.eks. yoghurt eller skyr.

Udviklet i samarbejde med Grødgrisen.