Sprød grød

Sprød grød med lækre bær og knas fra nødder og kerner. En smagfuld, sød og mættende morgenmad, som kan pifte et hvert brunchbord op. Blød inden i og sprød uden på.

Smagfuld sprød grød kan imponere alle. Server den med et syrligt produkt som yoghurt eller skyr og sæt tænderne i kombinationen af det syrlige, søde og fyldige. Den lækre crumble-agtige morgenmad kan også sagtens gå for en dessert. Det er en nem og lækker måde at lave en stor portion grød på. Server den for hele familien på morgenbordet. De vil elske det.

Se opskrift
sprød grød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Sprød grød: 4 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

Til 6 personer

Bund
350 g frosne bær (blåbær og hindbær)

Grøden
3 dl Valsemøllen Havregryn (evt. blanding af grovvalsede/finvalsede)
½ tsk. bagepulver
½ tsk. vaniljesukker
1 spsk. mandelsmør (fra Grød med æblekompot)
1 nip havsalt
1/2 tsk. kardemomme
2 dl mælk
2 modne bananer
Evt. 2 finthakkede dadler, hvis bananerne ikke er modne.

Kerneblanding
1 spsk. honning (smeltet)
2 spsk. smør (smeltet)
30 g mandler
20 g Valsemøllen Økologiske Hirseflager
50 g Valsemøllen Økologiske Græskarkerner
50 g Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner

 

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180°C alm. ovn
  2. Smør en form på ca. 15×30 cm
  3. Kom de frosne bær i fadet
  4. Bland grødens tørre ingredienser sammen med moste bananer og mælk
  5. Kom grøden ovenpå bærrene
  6. Smelt honning og smør sammen, og bland det sammen med mandler, flager og kerner
  7. Kom kerneblandingen ovenpå grøden og bag den i 30-35 minutter til toppen er sprød og grøden er fast i konsistensen, men stadig har en ”grødet” midte.
  8. Server den bagte grød med et syrligt mælkeprodukt, f.eks. yoghurt eller skyr.
  9. Så er der sprød grød!
+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.