Grød med æblekompot og nøddesmør

Mums! En skøn, sød grød er baseret på en havregrød med chiafrø, toppet med sødmefyldt æblekompot og en cremet solsikke-mandelsmør, som giver det ekstra pift.

Den cremede grød med æblekompot og solsikke-mandelsmør er en skøn og mættende måde at starte dagen på. Du kan sagtens lave både æblekompot og solsikke-mandelsmør dagen før, du skal spise det. til din morgenmad. Grøden giver en god start på dagen.

Se opskrift
grød med æblekompot

Køkkentid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grød med æblekompot og nøddesmør: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 portion

Æblegrød
600 g æbler / ca. 5 stk
½ dl vand
Saften fra ½ lille øko citron
3 spsk. rørsukker
1 tsk. vaniljesukker

Solsikke-mandelsmør
120 g mandler
50 g Valsemøllen Økologiske solsikkekerner
½ tsk. havsalt
1 tsk. rørsukker
1 tsk. kanel (strøget)
1 nip kardemomme

Grød
1 dl Valsemøllen grovvalsede havregryn
1 tsk. Valsemøllen Økologiske Chiafrø
1 dl mælk
1 dl vand
1 nip havsalt

Øvrig topping
Skyr
Evt. pynt med ekstra nødder/kerner (ristede) samt frisk æble

Sådan gør du

Æblekompot

  1. Skræl æblerne og skær dem i tern af 2×2 cm
  2. Kom æbletern i en gryde sammen med vand, citronsaft, rørsukker og vaniljesukker
  3. Kog kompotten på middel-høj varme, indtil æblerne er møre, men stadig har bid.
  4. Mos en smule i kompotten med en ske, og kom den på et skoldet glas.
  5. Glasset opbevares i køleskabet.

Solsikke-mandelsmør

  1. Varm ovnen op til 150 grader.
  2. Kom mandler og solsikkekerner på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
  3. Vej 20 g mandler/solsikkekerner af, hak dem groft og læg dem til side i en lille skål
  4. Kom de resterende nødder/kerner i en kraftig fodprocessor (eller minihakker) sammen med de resterende ingredienser og blend indtil massen er blød, cremet og blank. Det tager ca. 10-15 minutter. Skrab siderne af maskinen løbende, så hele massen bliver cremet.
  5. Kom solsikke-mandelsmøren på et skoldet glas og opbevar det uden for køl.

Grød

  1. Kom alle grødens ingredienser i en gryde, og kog den på middel-høj varme.
  2. Når grøden begynder at koge, skrues ned på lav varme. Kog grøden under hyppig omrøring indtil den er cremet.

Top grøden med æblekompot, solsikke-mandelsmør, skyr og evt. lidt frisk æble og ristede solsikkekerner.

havregryn grød med æblekompot grød med æblekompot grød med æblekompot

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.