Sådan gør du
Æblekompot
- Skræl æblerne og skær dem i tern af 2×2 cm
- Kom æbletern i en gryde sammen med vand, citronsaft, rørsukker og vaniljesukker
- Kog kompotten på middel-høj varme, indtil æblerne er møre, men stadig har bid.
- Mos en smule i kompotten med en ske, og kom den på et skoldet glas.
- Glasset opbevares i køleskabet.
Solsikke-mandelsmør
- Varm ovnen op til 150 grader.
- Kom mandler og solsikkekerner på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
- Vej 20 g mandler/solsikkekerner af, hak dem groft og læg dem til side i en lille skål
- Kom de resterende nødder/kerner i en kraftig fodprocessor (eller minihakker) sammen med de resterende ingredienser og blend indtil massen er blød, cremet og blank. Det tager ca. 10-15 minutter. Skrab siderne af maskinen løbende, så hele massen bliver cremet.
- Kom solsikke-mandelsmøren på et skoldet glas og opbevar det uden for køl.
Grød
- Kom alle grødens ingredienser i en gryde, og kog den på middel-høj varme.
- Når grøden begynder at koge, skrues ned på lav varme. Kog grøden under hyppig omrøring indtil den er cremet.
Top grøden med æblekompot, solsikke-mandelsmør, skyr og evt. lidt frisk æble og ristede solsikkekerner.