Grød med æblekompot og nøddesmør

Mums! En skøn, sød grød er baseret på en havregrød med chiafrø, toppet med sødmefyldt æblekompot og en cremet solsikke-mandelsmør, som giver det ekstra pift.

Den cremede grød med æblekompot og solsikke-mandelsmør er en skøn og mættende måde at starte dagen på. Du kan sagtens lave både æblekompot og solsikke-mandelsmør dagen før, du skal spise det. til din morgenmad. Grøden giver en god start på dagen.

Se opskrift
grød med æblekompot

Køkkentid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grød med æblekompot og nøddesmør: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

1 portion

Æblegrød
600 g æbler / ca. 5 stk
½ dl vand
Saften fra ½ lille øko citron
3 spsk. rørsukker
1 tsk. vaniljesukker

Solsikke-mandelsmør
120 g mandler
50 g Valsemøllen Økologiske solsikkekerner
½ tsk. havsalt
1 tsk. rørsukker
1 tsk. kanel (strøget)
1 nip kardemomme

Grød
1 dl Valsemøllen grovvalsede havregryn
1 tsk. Valsemøllen Økologiske Chiafrø
1 dl mælk
1 dl vand
1 nip havsalt

Øvrig topping
Skyr
Evt. pynt med ekstra nødder/kerner (ristede) samt frisk æble

Sådan gør du

Æblekompot

  1. Skræl æblerne og skær dem i tern af 2×2 cm
  2. Kom æbletern i en gryde sammen med vand, citronsaft, rørsukker og vaniljesukker
  3. Kog kompotten på middel-høj varme, indtil æblerne er møre, men stadig har bid.
  4. Mos en smule i kompotten med en ske, og kom den på et skoldet glas.
  5. Glasset opbevares i køleskabet.

Solsikke-mandelsmør

  1. Varm ovnen op til 150 grader.
  2. Kom mandler og solsikkekerner på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
  3. Vej 20 g mandler/solsikkekerner af, hak dem groft og læg dem til side i en lille skål
  4. Kom de resterende nødder/kerner i en kraftig fodprocessor (eller minihakker) sammen med de resterende ingredienser og blend indtil massen er blød, cremet og blank. Det tager ca. 10-15 minutter. Skrab siderne af maskinen løbende, så hele massen bliver cremet.
  5. Kom solsikke-mandelsmøren på et skoldet glas og opbevar det uden for køl.

Grød

  1. Kom alle grødens ingredienser i en gryde, og kog den på middel-høj varme.
  2. Når grøden begynder at koge, skrues ned på lav varme. Kog grøden under hyppig omrøring indtil den er cremet.

Top grøden med æblekompot, solsikke-mandelsmør, skyr og evt. lidt frisk æble og ristede solsikkekerner.

havregryn grød med æblekompot grød med æblekompot grød med æblekompot

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.