Grød med æblekompot og nøddesmør

Mums! En skøn, sød grød er baseret på en havregrød med chiafrø, toppet med sødmefyldt æblekompot og en cremet solsikke-mandelsmør, som giver det ekstra pift.

Den cremede grød med æblekompot og solsikke-mandelsmør er en skøn og mættende måde at starte dagen på. Du kan sagtens lave både æblekompot og solsikke-mandelsmør dagen før, du skal spise det. til din morgenmad. Grøden giver en god start på dagen.

Se opskrift
grød med æblekompot

Køkkentid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grød med æblekompot og nøddesmør: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

1 portion

Æblegrød
600 g æbler / ca. 5 stk
½ dl vand
Saften fra ½ lille øko citron
3 spsk. rørsukker
1 tsk. vaniljesukker

Solsikke-mandelsmør
120 g mandler
50 g Valsemøllen Økologiske solsikkekerner
½ tsk. havsalt
1 tsk. rørsukker
1 tsk. kanel (strøget)
1 nip kardemomme

Grød
1 dl Valsemøllen grovvalsede havregryn
1 tsk. Valsemøllen Økologiske Chiafrø
1 dl mælk
1 dl vand
1 nip havsalt

Øvrig topping
Skyr
Evt. pynt med ekstra nødder/kerner (ristede) samt frisk æble

Sådan gør du

Æblekompot

  1. Skræl æblerne og skær dem i tern af 2×2 cm
  2. Kom æbletern i en gryde sammen med vand, citronsaft, rørsukker og vaniljesukker
  3. Kog kompotten på middel-høj varme, indtil æblerne er møre, men stadig har bid.
  4. Mos en smule i kompotten med en ske, og kom den på et skoldet glas.
  5. Glasset opbevares i køleskabet.

Solsikke-mandelsmør

  1. Varm ovnen op til 150 grader.
  2. Kom mandler og solsikkekerner på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
  3. Vej 20 g mandler/solsikkekerner af, hak dem groft og læg dem til side i en lille skål
  4. Kom de resterende nødder/kerner i en kraftig fodprocessor (eller minihakker) sammen med de resterende ingredienser og blend indtil massen er blød, cremet og blank. Det tager ca. 10-15 minutter. Skrab siderne af maskinen løbende, så hele massen bliver cremet.
  5. Kom solsikke-mandelsmøren på et skoldet glas og opbevar det uden for køl.

Grød

  1. Kom alle grødens ingredienser i en gryde, og kog den på middel-høj varme.
  2. Når grøden begynder at koge, skrues ned på lav varme. Kog grøden under hyppig omrøring indtil den er cremet.

Top grøden med æblekompot, solsikke-mandelsmør, skyr og evt. lidt frisk æble og ristede solsikkekerner.

havregryn grød med æblekompot grød med æblekompot grød med æblekompot

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.