Hindbærkompot med crunch og creme fraiche

Hindbærkompot giver ikke bare en skøn farve, den smager også himmelsk! Lav en skøn dessert med hindbær, knasende topping og creme fraiche, der giver en god balance mellem det sure og søde.

Prøv denne skønne hindbærkompot med en sprød crunch serveret med syrlig creme fraise. En lidt anderledes form for trifli, hvor fløden og makronerne er skifter ud. De grove granola giver desserten et sprødt touch. Chrunchen og hindbærkompotten kan også sagten bruges som topping på din morgenmad. Server fx en portion skyr eller yoghurt, og pynt den med kompot og granola.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 portioner

Hindbærkompot
150 g hindbær
1½ spsk. sukker
1 spsk. citronsaft
½ stang vanilje, kornene skrabet ud
1 tsk. maizena rørt ud i en smule vand

Crunch
2 dl. havregryn
30 g valnødder
1 spsk. Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
2 tsk. carob pulver (kan undlades)
2 spsk. agavesirup
1 spsk. kokossolie

Topping
2-4 spsk. creme fraiche

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Hindbærkompot

  1. Kom alle ingredienser til kompotten i en gryde og kog op.
  2. Lad det simre i 15 minutter og tilføje derefter maizenaen.
  3. Rør godt rundt indtil det begynder at tykne og stil på køl.

Crunch

  1. Hak valnødderne groft og bland med de andre tørre ingredienser i en skål.
  2. Varm olie og sirup op stille op i en gryde og kom det over de tørre ingredienser.
  3. Rør det godt sammen og fordel blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Bag granolaen i en forvarmet ovn ved 220ºC (varmluft 200ºC) i 15-20 minutter.

Kom 3 spsk. kompot i bunden af et serveringsglas efterfulgt af crunch og et par spsk. creme fraiche.

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.