Hindbærkompot med crunch og creme fraiche

Hindbærkompot giver ikke bare en skøn farve, den smager også himmelsk! Lav en skøn dessert med hindbær, knasende topping og creme fraiche, der giver en god balance mellem det sure og søde.

Prøv denne skønne hindbærkompot med en sprød crunch serveret med syrlig creme fraise. En lidt anderledes form for trifli, hvor fløden og makronerne er skifter ud. De grove granola giver desserten et sprødt touch. Chrunchen og hindbærkompotten kan også sagten bruges som topping på din morgenmad. Server fx en portion skyr eller yoghurt, og pynt den med kompot og granola.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Hindbærkompot med crunch og creme fraiche: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

2 portioner

Hindbærkompot
150 g hindbær
1½ spsk. sukker
1 spsk. citronsaft
½ stang vanilje, kornene skrabet ud
1 tsk. maizena rørt ud i en smule vand

Crunch
2 dl. havregryn
30 g valnødder
1 spsk. Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
2 tsk. carob pulver (kan undlades)
2 spsk. agavesirup
1 spsk. kokossolie

Topping
2-4 spsk. creme fraiche

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Hindbærkompot

  1. Kom alle ingredienser til kompotten i en gryde og kog op.
  2. Lad det simre i 15 minutter og tilføje derefter maizenaen.
  3. Rør godt rundt indtil det begynder at tykne og stil på køl.

Crunch

  1. Hak valnødderne groft og bland med de andre tørre ingredienser i en skål.
  2. Varm olie og sirup op stille op i en gryde og kom det over de tørre ingredienser.
  3. Rør det godt sammen og fordel blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Bag granolaen i en forvarmet ovn ved 220ºC (varmluft 200ºC) i 15-20 minutter.

Kom 3 spsk. kompot i bunden af et serveringsglas efterfulgt af crunch og et par spsk. creme fraiche.

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.