Hindbærkompot med crunch og creme fraiche

Hindbærkompot giver ikke bare en skøn farve, den smager også himmelsk! Lav en skøn dessert med hindbær, knasende topping og creme fraiche, der giver en god balance mellem det sure og søde.

Prøv denne skønne hindbærkompot med en sprød crunch serveret med syrlig creme fraise. En lidt anderledes form for trifli, hvor fløden og makronerne er skifter ud. De grove granola giver desserten et sprødt touch. Chrunchen og hindbærkompotten kan også sagten bruges som topping på din morgenmad. Server fx en portion skyr eller yoghurt, og pynt den med kompot og granola.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 2 portioner

Hindbærkompot
150 g hindbær
1½ spsk. sukker
1 spsk. citronsaft
½ stang vanilje, kornene skrabet ud
1 tsk. marizena rørt ud i en smule vand

Crunch
2 dl. havregryn
30 g valnødder
1 spsk. solsikkekerner
2 tsk. carob pulver (kan unlades)
2 spsk. agavesirup
1 spsk. kokossolie

Topping
2-4 spsk. creme fraiche

Sådan gør du

Hindbærkompot

  1. Kom alle ingredienser til kompotten i en gryde og kog op.
  2. Lad det simre i 15 minutter og tilføje derefter maizenaen.
  3. Rør godt rundt indtil det begynder at tykne og stil på køl.

Crunch

  1. Hak valnødderne groft og bland med de andre tørre ingredienser i en skål.
  2. Varm olie og sirup op stille op i en gryde og kom det over de tørre ingredienser.
  3. Rør det godt sammen og fordel blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Bag granolaen i en forvarmet ovn ved 220ºC (varmluft 200ºC) i 15-20 minutter.

Kom 3 spsk. kompot i bunden af et serveringsglas efterfulgt af crunch og et par spsk. creme fraiche.

Udviklet i samarbejde med Asta Just  der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad