Spelthonningbrød med kanel

Efterår er årstiden for danske æbler og blommer, men det er også årstid for krydrede kager som dette spelthonningbrød med kanel. Krydderierne luner os lidt, når vi trækker indendørs og bladene falder af træerne.

Nogle ville måske mene, at kanel kun hører julen til. Men den kan nydes året rundt! Et spelthonningbrød er egentlig ikke et brød, men nærmere en kage. Kagen skal spises med kold smør, og nydes aller bedst i godt selskab. Om der er en anledning eller om du bager for hyggens skyld, passer den krydrede kage ind. God bagelyst!

Se opskrift
spelthonningbrød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
35-40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

6 personer

2 æg
250 g sukker
125 g smør
250 g honning
1 spsk kanel
1 tsk stødt nellike
1 tsk stødt ingefær
2 spsk krydret chai-teblade (2 breve)
½ tsk natron
150 g Valsemøllen Dansk Speltmel, Fuldkorn
200 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
1 dl brygget krydret chai-te

Sådan gør du

  1. Pisk æg og sukker skummende.
  2. Smelt smør og honning sammen, og tilsæt alle krydderierne og teblandene.
  3. Bland mel og natron i en skål.
  4. Bland æggemassen med honningblandingen, og vend mel og friskbrygget te i. Rør godt sammen.
  5. Hæld dejen i en smurt firkantet form på ca. 20 x 35 cm, og bag brødet i 35-40 minutter ved 175°C.
  6. Servér dit spelthonningbrød med koldt smør til.

Et godt tip: Hvis du elsker kager med varme krydderier som spelthonningbrødet, kan vi godt forstå dig. Vi er selv vilde med smagfulde kager. Prøv fx at bage den saftige græskarkage med mørk chokolade. Eller hvad med en portion æblemuffins med efterårets danske æbler. Vi kan også anbefale en skøn krydderkage med blommer, der er indbegrebet af efterårets smage og farver. Du kan finde endnu mere inspiration på vores side med efterårskager.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger (link til produkterne) kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole (link til bageskolen) og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

    Hvad er godt at huske, når man skal bage i en Airfryer?
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.