Spelthonningbrød med kanel

Efterår er årstiden for danske æbler og blommer, men det er også årstid for krydrede kager som dette spelthonningbrød med kanel. Krydderierne luner os lidt, når vi trækker indendørs og bladene falder af træerne.

Nogle ville måske mene, at kanel kun hører julen til. Men den kan nydes året rundt! Et spelthonningbrød er egentlig ikke et brød, men nærmere en kage. Kagen skal spises med kold smør, og nydes aller bedst i godt selskab. Om der er en anledning eller om du bager for hyggens skyld, passer den krydrede kage ind. God bagelyst!

Se opskrift
spelthonningbrød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
35-40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

6 personer

2 æg
250 g sukker
125 g smør
250 g honning
1 spsk kanel
1 tsk stødt nellike
1 tsk stødt ingefær
2 spsk krydret chai-teblade (2 breve)
½ tsk natron
150 g Valsemøllen Dansk Speltmel, Fuldkorn
200 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
1 dl brygget krydret chai-te

Sådan gør du

  1. Pisk æg og sukker skummende.
  2. Smelt smør og honning sammen, og tilsæt alle krydderierne og teblandene.
  3. Bland mel og natron i en skål.
  4. Bland æggemassen med honningblandingen, og vend mel og friskbrygget te i. Rør godt sammen.
  5. Hæld dejen i en smurt firkantet form på ca. 20 x 35 cm, og bag brødet i 35-40 minutter ved 175°C.
  6. Servér dit spelthonningbrød med koldt smør til.

Et godt tip: Hvis du elsker kager med varme krydderier som spelthonningbrødet, kan vi godt forstå dig. Vi er selv vilde med smagfulde kager. Prøv fx at bage den saftige græskarkage med mørk chokolade. Eller hvad med en portion æblemuffins med efterårets danske æbler. Vi kan også anbefale en skøn krydderkage med blommer, der er indbegrebet af efterårets smage og farver. Du kan finde endnu mere inspiration på vores side med efterårskager.