Spelthonningbrød med kanel

Efterår er årstiden for danske æbler og blommer, men det er også årstid for krydrede kager som dette spelthonningbrød med kanel. Krydderierne luner os lidt, når vi trækker indendørs og bladene falder af træerne.

Nogle ville måske mene, at kanel kun hører julen til. Men den kan nydes året rundt! Et spelthonningbrød er egentlig ikke et brød, men nærmere en kage. Kagen skal spises med kold smør, og nydes aller bedst i godt selskab. Om der er en anledning eller om du bager for hyggens skyld, passer den krydrede kage ind. God bagelyst!

Se opskrift
spelthonningbrød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
35-40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

6 personer

2 æg
250 g sukker
125 g smør
250 g honning
1 spsk kanel
1 tsk stødt nellike
1 tsk stødt ingefær
2 spsk krydret chai-teblade (2 breve)
½ tsk natron
150 g Valsemøllen Dansk Speltmel, Fuldkorn
200 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
1 dl brygget krydret chai-te

Sådan gør du

  1. Pisk æg og sukker skummende.
  2. Smelt smør og honning sammen, og tilsæt alle krydderierne og teblandene.
  3. Bland mel og natron i en skål.
  4. Bland æggemassen med honningblandingen, og vend mel og friskbrygget te i. Rør godt sammen.
  5. Hæld dejen i en smurt firkantet form på ca. 20 x 35 cm, og bag brødet i 35-40 minutter ved 175°C.
  6. Servér dit spelthonningbrød med koldt smør til.

Et godt tip: Hvis du elsker kager med varme krydderier som spelthonningbrødet, kan vi godt forstå dig. Vi er selv vilde med smagfulde kager. Prøv fx at bage den saftige græskarkage med mørk chokolade. Eller hvad med en portion æblemuffins med efterårets danske æbler. Vi kan også anbefale en skøn krydderkage med blommer, der er indbegrebet af efterårets smage og farver. Du kan finde endnu mere inspiration på vores side med efterårskager.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.