Spelthonningbrød med kanel

Efterår er årstiden for danske æbler og blommer, men det er også årstid for krydrede kager som dette spelthonningbrød med kanel. Krydderierne luner os lidt, når vi trækker indendørs og bladene falder af træerne.

Nogle ville måske mene, at kanel kun hører julen til. Men den kan nydes året rundt! Et spelthonningbrød er egentlig ikke et brød, men nærmere en kage. Kagen skal spises med kold smør, og nydes aller bedst i godt selskab. Om der er en anledning eller om du bager for hyggens skyld, passer den krydrede kage ind. God bagelyst!

Se opskrift
spelthonningbrød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
35-40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

6 personer

2 æg
250 g sukker
125 g smør
250 g honning
1 spsk kanel
1 tsk stødt nellike
1 tsk stødt ingefær
2 spsk krydret chai-teblade (2 breve)
½ tsk natron
150 g Valsemøllen Dansk Speltmel, Fuldkorn
200 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
1 dl brygget krydret chai-te

Sådan gør du

  1. Pisk æg og sukker skummende.
  2. Smelt smør og honning sammen, og tilsæt alle krydderierne og teblandene.
  3. Bland mel og natron i en skål.
  4. Bland æggemassen med honningblandingen, og vend mel og friskbrygget te i. Rør godt sammen.
  5. Hæld dejen i en smurt firkantet form på ca. 20 x 35 cm, og bag brødet i 35-40 minutter ved 175°C.
  6. Servér dit spelthonningbrød med koldt smør til.

Et godt tip: Hvis du elsker kager med varme krydderier som spelthonningbrødet, kan vi godt forstå dig. Vi er selv vilde med smagfulde kager. Prøv fx at bage den saftige græskarkage med mørk chokolade. Eller hvad med en portion æblemuffins med efterårets danske æbler. Vi kan også anbefale en skøn krydderkage med blommer, der er indbegrebet af efterårets smage og farver. Du kan finde endnu mere inspiration på vores side med efterårskager.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.