Krydderkage med blommer

Denne skønne krydderkage med blommer er perfekt til en hyggestund med dem man holder af i den mørke tid, vi går ind i.

Krydderkage med blommer er en perfekt kage at bruge efterårets solmodne blommer på. Nyd denne lækre og smagfulde krydderkage til en eftermiddagsstund med familie eller venner. Krydderkagen har masser af krydderier som kanel, kardemomme og en smule ingefær, der går perfekt med den søde smag af blommer og er lavet på Valsemøllen Kage Hvedemel.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
35-45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

8 personer

4 æg
350 g rørsukker
200 g smør
1 tsk. vanilje
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. kardemomme
1/2 tsk. allehånde
2 tsk. bagepulver
300 g blommer
evt. en håndfuld hakkede hasselnødder
Flormelis

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

    1. Pisk æg og sukker luftig
    2. Smelt smør og tilsæt det til æggemassen
    3. Bland alle de tørre ingredienser godt sammen og vend det i dejen
    4. Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir og skær blommerne i skiver
    5. Placer blommeskiverne på kagen og drys evt. med hakkede hasselnødder
    6. Bag kagen i ovnen ved 175°C varmluft i 35-45 minutter eller til kagen er gennembagt
    7. Lad krydderkagen med blommer køle og drys med flormelis og servér med creme fraise eller vaniljeflødeis

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.