Kanelsnegle

Få vores bedste opskrift på kanelsnegle – lækre, snaskede og nemme at bage. Kanelsnegle er gode både til hverdag og fest og ikke mindst til børnefødselsdage. Kanelsnegle eller kanelsneglekage er den perfekte dessert der hitter hos alle.

Du kan lave en lidt sundere udgave og erstatte det almindelige hvedemel med Valsemøllen Hvedemel med 25% Fuldkorn og få lidt flere kostfibre ind, uden det kan smages.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kanelsnegle: 4 ud af 5 baseret på 35 anmeldelser

Opskrift

20 snegle

50 g gær
4 dl. lunken mælk
1 æg
100 g blødt smør
60 gram sukker
1 tsk. salt
800 g Valsemøllen Dansk Hvedemel  eller Valsemøllen Hvedemel med fuldkorn

Fyld, remonce
200 g. blødt smør
100 g. brun farin
100 g. sukker
3 spsk. kanel

Pynt. glasur
200 g. flormelis
1.5 spsk. vand

Sådan gør du

  1. Opløs gær i den lune mælk (37°C)
  2. Tilsæt æg, blødt smør, sukker og salt.
  3. Kom mel i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem til dejen er blank og lind, hold evt. lidt af melet tilbage.
  4. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter et lunt sted og lav imens fyldet.

Fyld til kanelsnegle:

  1. Bland smør, farin og kanel til en ensartet masse. Må ikke røres for længe, da sukker krystallerne ødelægges og ikke kan karamellisere.
  2. Rul dejen ud på et mel drysset bord til en firkant, 20 x 30 cm. Fordel remoncen med en spartel og rul dejen sammen.
  3. Skær stangen i 20 stykker, og sæt sneglene på en bageplade med bagepapir, eller i et smurt ildfastfad, og lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Pensl de færdighævede snegle med vand eller æg, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
  5. Lad sneglene køle af på en rist og pynt dem med glasur.

Et godt tip: Ved at bage dem i en form undgår du, at de bliver tørre og kedelige. Når du bager sneglene i et ovnfast fad bager sneglene op af hinanden, hvilket resulterer i, at de bliver bløde, lækre og helt uden de der tørre kanter. Derudover holder sneglene også hinanden tætte i fadet, hvilket betyder, at den lækre remonce ikke løber ud. Smart, ikke?

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.