Blåbærmuffins med havreklid

Lækre blæbærmuffins med fuldkornsmel og havreklid udviklet af dygtige Ditte Julie Jensen.

Lækre blåbærmuffins bagt med fuldkornsmel og havreklid. De er ikke lige så muffinsagtige, som vi kender dem, men derimod mere grove med god smag!

Se opskrift
blåbærmuffins med havreklid

Køkkentid
20 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

ca. 20 muffins

5 store æg
300 g flormelis
200 g smør
3 dl sødmælk
1 økologisk citron, skal
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. stødt ingefær
1 knvsp. muskatnød
2 tsk. bagpulver
300 g Valsemøllen hvid hvedemel
100 g Valsemøllen havreklid
100 g friske blåbær
100 g hvid chokolade (kan undlades)
2 spsk. flormelis (drys)

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg og flormelis lyst og luftigt.
  2. Smelt smørret og brun det en anelse.
  3. Tilsæt det brunede smør, mælk og citronskal til æggesnapsen og vend det sammen.
  4. Sigt vaniljesukker, ingefær, muskatnød, bagepulver og mel i en skål og vend havrekild i melblandingen.
  5. Vend det hele sammen med æggesnapsen.
  6. Tilsæt friske blåbær og hakket hvid chokolade.
  7. Fyld 2/3 dele dej i muffinsformene (gerne de høje af slagsen).
  8. Bag dem i en forvarmet ovn ved ved 175 °C varmluft i ca. 20 minutter.
  9. Køl kagerne af og drys dem med flormelis.