Blåbærmuffins med havreklid

Lækre blæbærmuffins med fuldkornsmel og havreklid udviklet af dygtige Ditte Julie Jensen.

Lækre blåbærmuffins bagt med fuldkornsmel og havreklid. De er ikke lige så muffinsagtige, som vi kender dem, men derimod mere grove med god smag!

Se opskrift
blaabaermuffins

Køkkentid
20 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til ca. 20 muffins

5 store æg
300 g flormelis
200 g smør
3 dl sødmælk
1 økologisk citron, skal
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. stødt ingefær
1 knvsp. muskatnød
2 tsk. bagpulver
300 g Valsemøllen hvid hvedemel
100 g Valsemøllen havreklid
100 g friske blåbær
100 g hvid chokolade (kan undlades)
2 spsk. flormelis (drys)

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg og flormelis lyst og luftigt.
  2. Smelt smørret og brun det en anelse.
  3. Tilsæt det brunede smør, mælk og citronskal til æggesnapsen og vend det sammen.
  4. Sigt vaniljesukker, ingefær, muskatnød, bagepulver og mel i en skål og vend havrekild i melblandingen.
  5. Vend det hele sammen med æggesnapsen.
  6. Tilsæt friske blåbær og hakket hvid chokolade.
  7. Fyld 2/3 dele dej i muffinsformene (gerne de høje af slagsen).
  8. Bag dem i en forvarmet ovn ved ved 175 °C varmluft i ca. 20 minutter.
  9. Køl kagerne af og drys dem med flormelis.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.