Nemme juleflødeboller med browniebund – Bageblanding

Bag flotte og nemme juleflødeboller med browniebund, som er lavet med Valsemøllen Brownie bageblanding.

I november begynder julen at vise, at den er på vej. Og i december ved vi, at den er ved at være der. Julen betyder, for nogen, en masse julebagning. Både de nemme opskrifter og dem der tager ekstra tid. Du kan med fordel lave nemme juleflødeboller, som ikke tager mere end 1-1,5 times alt i alt. Og samtidig smager de fantastisk.

Bunden er lavet af Valsemøllen Brownie bageblanding, som ikke tager mere end 40 minutter, før du har en færdig browniebund. Top din browniebund med en lækker flødebolleskum, som er tilsat grøn pastafarve, så har du et par fine juletræer som dessert.

Se opskrift

Køkkentid
1 t.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

ca. 10 stk.

Brownie bund

1 ps. Valsemøllen Brownie
1 dl lunkent vand (30°C)
1 bageform  ca. 15×15 cm

Flødebolleskum

75 g æggehvider
125 g sukker
35 g vand
55 g glukosesirup
2 tsk. vaniljepulver
2 tsk. grøn pastafarve

Pynt

Evt. glimmer

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

Browniebund 

 

 1. Hæld posens indhold i en skål, og tilsæt vand.
 2. Rør kagemassen sammen med en ske i ca. 3-4 minutter, til den er glat og blank.
 3. Smør kageformen, eller beklæd den med bagepapir. Hæld kagedejen op, og fordel dejen jævnt.
 4. Bag kagen ved 175°C (varmluft 155°C) i 25-30 minutter. Hvis du ønsker en mere chewy brownie kan du med fordel bage den et par minutter kortere.
 5. Lad brownien køle af.

Flødebolleskum

 

 1. Kom vaniljepulver, sukker, vand og glukosesirup i en gryde og lad det koge op til temperaturen er 117ºC. Rør jævnligt.
 2. Pisk æggehviderne, til de er luftige, stive og danner toppe. Hæld langsomt den varme sukkerlage ned til æggehviderne i en meget tynd stråle imens der piskes.
 3. Kom grøn pastafarve i skummen, og pisk igen.
 4. Pisk i 10-15 minutter, til det er en sej og blank flødebolleskum.
 5. Fyld flødebolleskummet i en sprøjtepose med en stjernetyl. Læg sprøjteposen til side.

Juletræer 

 

 1. Udstik den afkølede brownie med en udstikker i ønsket størrelse. (Vi har brugt en udstikker på 3 cm)
 2. Sprøjt flødebolleskummet på de små runde brownies.
 3. Pynt evt. med glimmer

Et godt tip: Skal du prøve en udvidet version af juleflødeboller, så prøv også opskriften på vores juleflødeboller med cookiebund og kirsebær.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.