Nemme juleflødeboller med browniebund – Bageblanding

Bag flotte og nemme juleflødeboller med browniebund, som er lavet med Valsemøllen Brownie bageblanding.

I november begynder julen at vise, at den er på vej. Og i december ved vi, at den er ved at være der. Julen betyder, for nogen, en masse julebagning. Både de nemme opskrifter og dem der tager ekstra tid. Du kan med fordel lave nemme juleflødeboller, som ikke tager mere end 1-1,5 times alt i alt. Og samtidig smager de fantastisk.

Bunden er lavet af Valsemøllen Brownie bageblanding, som ikke tager mere end 40 minutter, før du har en færdig browniebund. Top din browniebund med en lækker flødebolleskum, som er tilsat grøn pastafarve, så har du et par fine juletræer som dessert.

Se opskrift

Køkkentid
1 t.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

ca. 10 stk.

Brownie bund

1 ps. Valsemøllen Brownie
1 dl lunkent vand (30°C)
1 bageform  ca. 15×15 cm

Flødebolleskum

75 g æggehvider
125 g sukker
35 g vand
55 g glukosesirup
2 tsk. vaniljepulver
2 tsk. grøn pastafarve

Pynt

Evt. glimmer

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

Browniebund 

 

 1. Hæld posens indhold i en skål, og tilsæt vand.
 2. Rør kagemassen sammen med en ske i ca. 3-4 minutter, til den er glat og blank.
 3. Smør kageformen, eller beklæd den med bagepapir. Hæld kagedejen op, og fordel dejen jævnt.
 4. Bag kagen ved 175°C (varmluft 155°C) i 25-30 minutter. Hvis du ønsker en mere chewy brownie kan du med fordel bage den et par minutter kortere.
 5. Lad brownien køle af.

Flødebolleskum

 

 1. Kom vaniljepulver, sukker, vand og glukosesirup i en gryde og lad det koge op til temperaturen er 117ºC. Rør jævnligt.
 2. Pisk æggehviderne, til de er luftige, stive og danner toppe. Hæld langsomt den varme sukkerlage ned til æggehviderne i en meget tynd stråle imens der piskes.
 3. Kom grøn pastafarve i skummen, og pisk igen.
 4. Pisk i 10-15 minutter, til det er en sej og blank flødebolleskum.
 5. Fyld flødebolleskummet i en sprøjtepose med en stjernetyl. Læg sprøjteposen til side.

Juletræer 

 

 1. Udstik den afkølede brownie med en udstikker i ønsket størrelse. (Vi har brugt en udstikker på 3 cm)
 2. Sprøjt flødebolleskummet på de små runde brownies.
 3. Pynt evt. med glimmer

Et godt tip: Skal du prøve en udvidet version af juleflødeboller, så prøv også opskriften på vores juleflødeboller med cookiebund og kirsebær.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.