Chokoladekage opskrift

Hvem kan stå for en klassisk chokoladekage? Prøv denne lækre chokoladekage bagt på Valsemøllen Kage Hvedemel

En chokoladekage med masser af smag er et sikkert hit på kagebordet. Maria Vestergaard  har været i køkkenet og udviklet denne lækre chokoladekage. Valsemøllen Kage Hvedemel er lavet af dansk vinterhvede, der har et lavere indhold af gluten end almindelig hvedemel til fx brød. Valsemøllen Kage Hvedemel gør dit bagværk ekstra luftigt og saftigt, samt giver dine småkager og tærtebunde det rette knæk.

Se opskrift
chokoladekage

Køkkentid
20 min

Ventetid
35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1 lille bradepande

300 g sukker
175 g Valsemøllen Kage Hvedemel
4 spsk. kakao
3 tsk. vaniljesukker
3 tsk. bagepulver
225 g smør
3 æg
1,5 dl kogende vand

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Bland de tørre ingredienser sammen.
  2. Smelt smøret og bland det sammen med de tørre ingredienser.
  3. Pisk æg og vend det i dejen.
  4. Kog vandet og vend det i kagedejen.
  5. Hæld kagedejen i en lille bageplade (ca. 35 x 30 cm)  beklædt med bagepapir.
  6. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 190 °C  (175 °C varmluft) i ca. 35 minutter.
  7. Lad kagen afkøle helt inden den pyntes med glasur, nødder og hakket chokolade.