Drømmekage opskrift

Drømmekage er en klassisk kage som mange elsker at sætte tænderne i. Det er en perfekt kage til at bage til mange, da den passer godt i en bradepande.

Drømmekage er den perfekte kombination af en luftig og svampet kage med lækker kokostopping der giver en ekstra sødme og sprødhed. Maria Vestergaard har bagt denne kage med Valsemøllen Kage Hvedemel, der er perfekt til kager, der bages med bagepulver. Find mere information om, hvordan du bager med Kage Hvedemel her.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
30-40min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftIngredienser

Opskrift til 1 stor kage

Kage
4 æg
350 g sukker
60 g smør
2½ dl sødmælk
320 g Valsemøllen Kage Hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
smør til formen

Topping
150 g smør
100 g kokosmel
250 g brun farin
3 spsk. sødmælk

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Kage

  1. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.
  2. Smelt smør i en gryde og tilsæt mælk.
  3. Bland kage hvedemel, bagepulver og vaniljesukker godt sammen og rør det i æggemassen på skift med den lune mælk imens der røres rundt.
  4. Hæld dejen i en smurt bradepande (ca. 23*33 cm) og bag kagen ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 20 minutter.

Topping 

  1. Smelt smør og tilsæt kokos, farin og mælk og rør det godt sammen.
  2. Tag kagen ud af ovnen og fordel kokosblandingen på kagen.
  3. Lad kagen bage yderligere 5-10 minutter til kokosfyldet er blevet lysebrunt.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Vestergaard

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.