Drømmekage opskrift

Drømmekage er en klassisk kage som mange elsker at sætte tænderne i. Det er en perfekt kage til at bage til mange, da den passer godt i en bradepande.

Drømmekage er den perfekte kombination af en luftig og svampet kage med lækker kokostopping der giver en ekstra sødme og sprødhed. Maria Vestergaard har bagt denne kage med Valsemøllen Kage Hvedemel, der er perfekt til kager, der bages med bagepulver. Find mere information om, hvordan du bager med Kage Hvedemel her.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
30-40min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1 stor kage

Kage
4 æg
350 g sukker
60 g smør
2½ dl sødmælk
320 g Valsemøllen Kage Hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
smør til formen

Topping
150 g smør
100 g kokosmel
250 g brun farin
3 spsk. sødmælk

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Kage

  1. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.
  2. Smelt smør i en gryde og tilsæt mælk.
  3. Bland kage hvedemel, bagepulver og vaniljesukker godt sammen og rør det i æggemassen på skift med den lune mælk imens der røres rundt.
  4. Hæld dejen i en smurt bradepande (ca. 23*33 cm) og bag kagen ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 20 minutter.

Topping 

  1. Smelt smør og tilsæt kokos, farin og mælk og rør det godt sammen.
  2. Tag kagen ud af ovnen og fordel kokosblandingen på kagen.
  3. Lad kagen bage yderligere 5-10 minutter til kokosfyldet er blevet lysebrunt.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Vestergaard