Sådan gør du
Dag 1
- Bland vand, mel og bageenzym sammen. Hold en smule vand tilbage, som du rører sammen med tørgær i en anden skål.
- Ælt dejen kort i en røremaskine eller med hænderne.
- Lad dejen hvile i 30 minutter.
- Tilsæt salt og tørgær til dejen og ælt i 5 minutter.
- Lad dejen hvile i 10 minutter.
- Ælt dejen for sidste gang i 5 minutter.
- Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 4-6 timer.
- Del dejen i 7 lige store dele (hver á ca. 245 g).
- Stil dejen tildækket på køl (f.eks. i en plastikbeholder med låg) i 20-48 timer. Tag gerne dejen ud 4-6 timer før, du skal bage, så bliver dejen nemmere at arbejde med.
Dag 2 (dag 3 – alt efter hvor længe du lader dejen hæve i køleskabet)
- Varm pizza ovnen op til 400-450ºC.
- Drys durummel ud på bordet, og tryk forsigtigt med fingerfladerne fremfor fingerspidserne, (så du undgår at prikke hul i dejen). Tryk dejen ud, indtil den er tynd i midten og stadig har fylde i siderne. Se videoen nedenfor. Gentag med de to sidste deje.
- Kom lige det fyld på, som du bedst kan lide. Et godt tip er dog at undgå at fylde for meget på, da det så bliver svært at få en sprød pizzabund. Et tyndt lag tomatsovs, lidt god mozzarella og f.eks. italiensk skinke eller salsiccia kan sagtens være nok.
- Bag din pizza i 60-90 sekunder. Drej din pizza hvert 20. sekund så den får varme hele vejen rundt.
Et godt tip: Bager du din pizza i ovnen, skal du varme din ovn op til det højeste på varmluft (300°C). Når din pizza sættes i ovnen sættes ovnen på gril. Pizzaen skal bage øverst i ovnen i 4-5 min. Brug gerne et bagestål.