Napolitansk pizza med bageenzym og tørret surdej

Bag hjemmelavet napolitansk pizza fra bunden. Hvem elsker ikke hjemmelavet pizza? En god og sprød, hjemmelavet pizzabund er det allervigtigste for en god pizza – hvis du spørger os. Her får du opskriften på den bedste pizzabund med lækre lufthuller i kanten, som er kendetegnet for de lækre napolitanske pizzaer. Fyldet skal du selv finde på, men kan varieres i det uendelige. Vi anbefaler f.eks. en god mozzarella, lufttørret skinke eller klassikeren med kartofler og rosmarin.

Når du bager dine pizzaer med Valsemøllen Bageenzym får du en sprødere skorpe og en mere luftig krumme. Derudover opretholder bageenzymet dejen evne til at hæve, selvom den står lang tid på køl – op til 2 døgn. Læs mere om Valsemøllen Bageenzym og dens funktion her.

Find vores uddybende bageskoleside om netop pizza med bagetips og opskrifter samlet på én side her.

Tips og tricks til din pizzadej:

Fordelen ved en koldhævet pizzadej er, at smagen og dejen udvikler sig langsomt. Jo flere timer den får til at udvikle sig i – jo bedre.

Når du på dag 2 skal forme din dej ud til en rund pizza og komme fyld på, så sørg for, at din dej er tempereret, så er den nemmere at arbejde med. Temperer dejen ved at tage den ud af køleskabet et par timer før, du skal arbejde med den.

Når du bruger dine hænder til forsigtigt at trykke dejen ud til en pizzabund, så bibeholder du luften i kanterne. Luften i kanterne ser man i de napolitanske pizzaer, som er en italiensk stilart af pizza.

 

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
26-48 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Napolitansk pizza med bageenzym og tørret surdej: 4 ud af 5 baseret på 7 anmeldelser

Sådan gør du

 

Dag 1

 

 1. Bland vand, mel og bageenzym sammen. Hold en smule vand tilbage, som du rører sammen med tørgær i en anden skål.
 2. Ælt dejen kort i en røremaskine eller med hænderne.
 3. Lad dejen hvile i 30 minutter.
 4. Tilsæt salt og tørgær til dejen og ælt i 5 minutter.
 5. Lad dejen hvile i 10 minutter.
 6. Ælt dejen for sidste gang i 5 minutter.
 7. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 4-6 timer.
 8. Del dejen i 7 lige store dele (hver á ca. 245 g).
 9. Stil dejen tildækket på køl (f.eks. i en plastikbeholder med låg) i 20-48 timer. Tag gerne dejen ud 4-6 timer før, du skal bage, så bliver dejen nemmere at arbejde med.

Dag 2 (dag 3 – alt efter hvor længe du lader dejen hæve i køleskabet)

 

 1. Varm pizza ovnen op til 400-450ºC.
 2. Drys durummel ud på bordet, og tryk forsigtigt med fingerfladerne fremfor fingerspidserne, (så du undgår at prikke hul i dejen). Tryk dejen ud, indtil den er tynd i midten og stadig har fylde i siderne. Se videoen nedenfor. Gentag med de to sidste deje.
 3. Kom lige det fyld på, som du bedst kan lide. Et godt tip er dog at undgå at fylde for meget på, da det så bliver svært at få en sprød pizzabund. Et tyndt lag tomatsovs, lidt god mozzarella og f.eks. italiensk skinke eller salsiccia kan sagtens være nok.
 4. Bag din pizza i 60-90 sekunder. Drej din pizza hvert 20. sekund så den får varme hele vejen rundt.

Et godt tip: Bager du din pizza i ovnen, skal du varme din ovn op til det højeste på varmluft (300°C). Når din pizza sættes i ovnen sættes ovnen på gril. Pizzaen skal bage øverst i ovnen i 4-5 min. Brug gerne et bagestål.