Kardemommebrød med sesam

Hvis du elsker kardemomme- og kanelsnurrer, vil du også elske dette kardemommebrød med sesam. En saftig og lækker kage, der er nem at bage.

Måske har du prøvet at bage kanelstang. Så hvorfor ikke prøve noget lidt andet, og bage dette kardemommebrød? Kagen har en god og varm smag af kardemomme og kanel bagt i en lækker bløddej. Det er en kage der er svær at modstå, og som er perfekt til eftermiddagshyggen.

Se opskrift
kardemommebrød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

6-8 personer

1 dl sødmælk
25 g gær
1 æg, str. M/L
75 g blødt smør
250 g Valsemøllen hvedemel
2 spsk lyst rørsukker
1 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk fint salt

Remonce:

125 g blødt smør
100 g brun farin
50 g mørk sirup
1 tsk stødt kardemomme
1 spsk stødt kanel
4 spsk Valsemøllen økologiske sesamfrø

Pynt:

1 æg
2 spsk Valsemøllen økologiske sesamfrø
1 spsk perlesukker

Sådan gør du

  1. Rør alle ingredienser sammen til en dej.
  2. Rul dejen (25 x 35 cm) på et meldrysset bord.
  3. Rør ingredienserne sammen til remonce.
  4. Smør remonce på hele den udrullet dej, og rul den stramt sammen på den korte led.
  5. Placer dejrullen på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Giv den rullede dej et let tryk, og klip små “næb” i dejen hele vejen ned (se billede) med 2-3 cm mellemrum.
  7. Pensl kardemommebrødet med et sammenpisket æg, drys med sesam og perlesukker.
  8. Bag kardemommebrødet ved 200°C varmluft i 25-30 min.

Et godt tip: Hvis du er ligeså vild med bagværk af bløddej som os, har vi endnu flere gode opskrifter. Hvad med at bage en omgang saftige kanelsnurrer? Eller måske nogle højsnegle med citron og timian? Og så er der selvfølgelig også den klassiske kanelstang med remonce og vaniljecreme. Det kan være svært at vælge, så måske du bare skal starte fra en ende af. Du kan måske eksperimentere med de forskellige typer remonce i flere former. God bagelyst!

kademommebrød

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.