Kardemommebrød med sesam

Hvis du elsker kardemomme- og kanelsnurrer, vil du også elske dette kardemommebrød med sesam. En saftig og lækker kage, der er nem at bage.

Måske har du prøvet at bage kanelstang. Så hvorfor ikke prøve noget lidt andet, og bage dette kardemommebrød? Kagen har en god og varm smag af kardemomme og kanel bagt i en lækker bløddej. Det er en kage der er svær at modstå, og som er perfekt til eftermiddagshyggen.

Se opskrift
kardemommebrød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

6-8 personer

1 dl sødmælk
25 g gær
1 æg, str. M/L
75 g blødt smør
250 g Valsemøllen hvedemel
2 spsk lyst rørsukker
1 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk fint salt

Remonce:

125 g blødt smør
100 g brun farin
50 g mørk sirup
1 tsk stødt kardemomme
1 spsk stødt kanel
4 spsk Valsemøllen økologiske sesamfrø

Pynt:

1 æg
2 spsk Valsemøllen økologiske sesamfrø
1 spsk perlesukker

Sådan gør du

  1. Rør alle ingredienser sammen til en dej.
  2. Rul dejen (25 x 35 cm) på et meldrysset bord.
  3. Rør ingredienserne sammen til remonce.
  4. Smør remonce på hele den udrullet dej, og rul den stramt sammen på den korte led.
  5. Placer dejrullen på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Giv den rullede dej et let tryk, og klip små “næb” i dejen hele vejen ned (se billede) med 2-3 cm mellemrum.
  7. Pensl kardemommebrødet med et sammenpisket æg, drys med sesam og perlesukker.
  8. Bag kardemommebrødet ved 200°C varmluft i 25-30 min.

Et godt tip: Hvis du er ligeså vild med bagværk af bløddej som os, har vi endnu flere gode opskrifter. Hvad med at bage en omgang saftige kanelsnurrer? Eller måske nogle højsnegle med citron og timian? Og så er der selvfølgelig også den klassiske kanelstang med remonce og vaniljecreme. Det kan være svært at vælge, så måske du bare skal starte fra en ende af. Du kan måske eksperimentere med de forskellige typer remonce i flere former. God bagelyst!

kademommebrød

 

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.