Kardemommebrød med sesam

Hvis du elsker kardemomme- og kanelsnurrer, vil du også elske dette kardemommebrød med sesam. En saftig og lækker kage, der er nem at bage.

Måske har du prøvet at bage kanelstang. Så hvorfor ikke prøve noget lidt andet, og bage dette kardemommebrød? Kagen har en god og varm smag af kardemomme og kanel bagt i en lækker bløddej. Det er en kage der er svær at modstå, og som er perfekt til eftermiddagshyggen.

Se opskrift
kardemommebrød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

6-8 personer

1 dl sødmælk
25 g gær
1 æg, str. M/L
75 g blødt smør
250 g Valsemøllen hvedemel
2 spsk lyst rørsukker
1 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk fint salt

Remonce:

125 g blødt smør
100 g brun farin
50 g mørk sirup
1 tsk stødt kardemomme
1 spsk stødt kanel
4 spsk Valsemøllen økologiske sesamfrø

Pynt:

1 æg
2 spsk Valsemøllen økologiske sesamfrø
1 spsk perlesukker

Sådan gør du

  1. Rør alle ingredienser sammen til en dej.
  2. Rul dejen (25 x 35 cm) på et meldrysset bord.
  3. Rør ingredienserne sammen til remonce.
  4. Smør remonce på hele den udrullet dej, og rul den stramt sammen på den korte led.
  5. Placer dejrullen på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Giv den rullede dej et let tryk, og klip små “næb” i dejen hele vejen ned (se billede) med 2-3 cm mellemrum.
  7. Pensl kardemommebrødet med et sammenpisket æg, drys med sesam og perlesukker.
  8. Bag kardemommebrødet ved 200°C varmluft i 25-30 min.

Et godt tip: Hvis du er ligeså vild med bagværk af bløddej som os, har vi endnu flere gode opskrifter. Hvad med at bage en omgang saftige kanelsnurrer? Eller måske nogle højsnegle med citron og timian? Og så er der selvfølgelig også den klassiske kanelstang med remonce og vaniljecreme. Det kan være svært at vælge, så måske du bare skal starte fra en ende af. Du kan måske eksperimentere med de forskellige typer remonce i flere former. God bagelyst!

kademommebrød

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.