Kanelstang med remonce og creme

Hjemmelavet kanelstang med remonce og creme er en rigtig klassiker. Vi deler her den bedste opskrift på den klassiske kanelstang, præcis som du kender den fra bageren. Se med i bagevideoen og få alle de gode tips og tricks til at lave din helt egen lækre, hjemmelavede kanelstang.

Opskriften giver 3 kanelstænger, som kan fryses.

Se opskrift
kanelstang

Køkkentid
60 min.

Ventetid
1 t 45 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kanelstang med remonce og creme: 4 ud af 5 baseret på 35 anmeldelser

Opskrift

3 kager

100 g Vand
125 g Mælk
30 g Gær
1 Æg
40 g Sukker
1 tsk. Kardemomme
475 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
120 g Smør – blødt
1 tsk. salt

Vaniljecreme
1 vaniljestang eller 2 tsk. vaniljesukker
15 g sukker
1 stort æg
2 spsk. maizena
2,5 dl sødmælk

Fyld, remonce
200 g Smør – blødt
200 g Sukker
15 g Kanel

Pensling
1 Æg
1 spsk. vand
1 nip Salt

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Forbered din kagecreme, så den kan nå at køle af inden du skal bruge den.

Vaniljecreme

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
  2. Rør æg, vaniljesukker, sukker, maizena og 1 dl sødmælk godt sammen.
  3. Varm resten af mælken op til lige under kogepunktet og bland den med æggeblandingen.
  4. Hæld massen tilbage i gryden og opvarm, imens du konstant pisker til cremen tykner.
  5. Tag cremen af varmen og lad cremen køle helt af.

Dej

  1. Lun mælk og vand op til det er håndlunt. Jeg plejer at gøre det i mikroovnen.
    Opløs gæren her i.
  2. Tilsæt æg, sukker og kardemomme. Rør det let rundt.
  3. Tilsæt nu 300 g af din mel og kør det et minut eller to på røremaskinen. Har du ikke en røremaskine, må du bruge hænderne eller din elpisker med dejkrogene på.
  4. Tilsæt nu det bløde smør af 3-4 omgange, mens du rører i dejen. Når smøret er rørt ud i dejen, tilsætter du saltet.
  5. Tilsæt resten af melet, men hold lidt tilbage for at undgå, at de bliver tørre.
  6. Bruger du en røremaskine, skal dejen æltes i 5-10 minutter. Dejen skal køre på maskinen til den begynder at kravle op ad dejkrogen og den klasker mod skålens kanter, når maskinen kører. Den skal være glat og blank, og så skal du kunne lave et lille vindue i din dej ved at strække dejen ud mellem dine fingre.
  7. Er dejen æltet for lidt, vil vinduet gå i stykker, inden det kan dannes, og så vil dejen se nubret ud og mat ud. Hvis du har æltet i 5-10 minutter og dejen stadig er meget våd og ikke opfylder ovenstående kriterier, så tilsæt lidt mere af det mel du har holdt tilbage. Men tilsæt endelig ikke mere mel end hvad der står i opskriften.
  8. Når dejen er æltet, kommer du en pose eller noget andet der holder fugten inde over skålen. Stil dejen til at hæve i ca. 45 minutter til den har dobbelt størrelse.

Fyld, remonce

  1. Bland det bløde smør, sukker og kanel godt sammen med en elpisker. Massen skal være blød og “smørbar”.

Foldning af kanelstang

  1. Når din dej har hævet, tager du den ud på et let meldrysset bord. Her er det også vigtigt, at du ikke kommer for meget mel på bordet eller dine fingre.
  2. Rul dejen ud i en rektangel på ca. 30 x 60 cm, til den har en tykkelse på ca. 3-4 mm.
  3. Smør remoncen ud på dejen i et jævnt lag med en palet. Smør nu den afkølede kagecreme ud oven på remoncen.
  4. Rul nu din dej på den lange led, som når du laver kanelsnegle. Husk at rulle den stramt, men pas på du ikke får hevet så meget i dejen at den sprækker. Hellere at den ikke er rullet for stramt end at dejen sprækker.
  5. Del rullen i 3 lige lange dele med en skarp kniv. Placer hver del i en smurt folieform. Stræk dejen en anelse, hvis den ikke er lige så lang som formen.Har du ikke folieforme, kan de sagtens bages på en bageplade, men de vil ikke blive lige så flotte og saftige, da fyldet vil løbe ud.
  6. Med en saks klipper du nu skråt ned i dejen. Du skal ikke klippe helt igennem. Hver gang du har klippet, vipper du skiftevis dejen ud til siderne. Se evt. videoen nedenfor, hvor vi viser, hvordan man gør.
  7. Stil stængerne til hævning med en let meldrysset pose over i ca. 45-60 minutter. Opvarm ovnen til 200°C varmluft imens stængerne hæver.
  8. Bland æg, vand og salt sammen og pensel dine stænger med æggeblandingen, når de er færdige med at hæve.
  9. Bag stængerne midt i ovnen i 12-15 minutter. Stil evt. formene på et stykke bagepapir, så der ikke drypper remonce ned i din ovn.
  10. Lad dem køle af og pynt med glasur. Kagerne holder sig friske i mange dage, så de kan sagtens bages dagen i forvejen.

Et godt tip: Skal du ikke bruge 3 stænger på en gang, kan du med fordel fryse stængerne ned inden sidste hævning, eller efter de har bagt. Lær mere om at fryse dit bagværk her.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Nicoline der ejer bageuniverset Det Glade Køkken.

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.