Kanelstang med remonce og creme

Hjemmelavet kanelstang med remonce og creme er en rigtig klassiker. Vi deler her den bedste opskrift på den klassiske kanelstang, præcis som du kender den fra bageren. Se med i bagevideoen og få alle de gode tips og tricks til at lave din helt egen lækre, hjemmelavede kanelstang.

Opskriften giver 3 kanelstænger, som kan fryses.

Se opskrift
kanelstang

Køkkentid
60 min.

Ventetid
1 t 45 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kanelstang med remonce og creme: 4 ud af 5 baseret på 16 anmeldelser

Opskrift

3 kager

100 g Vand
125 g Mælk
30 g Gær
1 Æg
40 g Sukker
1 tsk. Kardemomme
475 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
120 g Smør – blødt

Vaniljecreme
1 vaniljestang eller 2 tsk. vaniljesukker
15 g sukker
1 stort æg
2 spsk. maizena
2,5 dl sødmælk

Fyld, remonce
200 g Smør – blødt
200 g Sukker
15 g Kanel

Pensling
1 Æg
1 spsk. vand
1 nip Salt

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Forbered din kagecreme, så den kan nå at køle af inden du skal bruge den.

Vaniljecreme

 1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
 2. Rør æg, vaniljesukker, sukker, maizena og 1 dl sødmælk godt sammen.
 3. Varm resten af mælken op til lige under kogepunktet og bland den med æggeblandingen.
 4. Hæld massen tilbage i gryden og opvarm, imens du konstant pisker til cremen tykner.
 5. Tag cremen af varmen og lad cremen køle helt af.

Dej

 1. Lun mælk og vand op til det er håndlunt. Jeg plejer at gøre det i mikroovnen.
  Opløs gæren her i.
 2. Tilsæt æg, sukker og kardemomme. Rør det let rundt.
 3. Tilsæt nu 300 g af din mel og kør det et minut eller to på røremaskinen. Har du ikke en røremaskine, må du bruge hænderne eller din elpisker med dejkrogene på.
 4. Tilsæt nu det bløde smør af 3-4 omgange, mens du rører i dejen. Når smøret er rørt ud i dejen, tilsætter du saltet.
 5. Tilsæt resten af melet, men hold lidt tilbage for at undgå, at de bliver tørre.
 6. Bruger du en røremaskine, skal dejen æltes i 5-10 minutter. Dejen skal køre på maskinen til den begynder at kravle op ad dejkrogen og den klasker mod skålens kanter, når maskinen kører. Den skal være glat og blank, og så skal du kunne lave et lille vindue i din dej ved at strække dejen ud mellem dine fingre.
 7. Er dejen æltet for lidt, vil vinduet gå i stykker, inden det kan dannes, og så vil dejen se nubret ud og mat ud. Hvis du har æltet i 5-10 minutter og dejen stadig er meget våd og ikke opfylder ovenstående kriterier, så tilsæt lidt mere af det mel du har holdt tilbage. Men tilsæt endelig ikke mere mel end hvad der står i opskriften.
 8. Når dejen er æltet, kommer du en pose eller noget andet der holder fugten inde over skålen. Stil dejen til at hæve i ca. 45 minutter til den har dobbelt størrelse.

Fyld, remonce

 1. Bland det bløde smør, sukker og kanel godt sammen med en elpisker. Massen skal være blød og “smørbar”.

Foldning af kanelstang

 1. Når din dej har hævet, tager du den ud på et let meldrysset bord. Her er det også vigtigt, at du ikke kommer for meget mel på bordet eller dine fingre.
 2. Rul dejen ud i en rektangel på ca. 30 x 60 cm, til den har en tykkelse på ca. 3-4 mm.
 3. Smør remoncen ud på dejen i et jævnt lag med en palet. Smør nu den afkølede kagecreme ud oven på remoncen.
 4. Rul nu din dej på den lange led, som når du laver kanelsnegle. Husk at rulle den stramt, men pas på du ikke får hevet så meget i dejen at den sprækker. Hellere at den ikke er rullet for stramt end at dejen sprækker.
 5. Del rullen i 3 lige lange dele med en skarp kniv. Placer hver del i en smurt folieform. Stræk dejen en anelse, hvis den ikke er lige så lang som formen.Har du ikke folieforme, kan de sagtens bages på en bageplade, men de vil ikke blive lige så flotte og saftige, da fyldet vil løbe ud.
 6. Med en saks klipper du nu skråt ned i dejen. Du skal ikke klippe helt igennem. Hver gang du har klippet, vipper du skiftevis dejen ud til siderne. Se evt. videoen nedenfor, hvor vi viser, hvordan man gør.
 7. Stil stængerne til hævning med en let meldrysset pose over i ca. 45-60 minutter. Opvarm ovnen til 200°C varmluft imens stængerne hæver.
 8. Bland æg, vand og salt sammen og pensel dine stænger med æggeblandingen, når de er færdige med at hæve.
 9. Bag stængerne midt i ovnen i 12-15 minutter. Stil evt. formene på et stykke bagepapir, så der ikke drypper remonce ned i din ovn.
 10. Lad dem køle af og pynt med glasur. Kagerne holder sig friske i mange dage, så de kan sagtens bages dagen i forvejen.

Et godt tip: Skal du ikke bruge 3 stænger på en gang, kan du med fordel fryse stængerne ned inden sidste hævning, eller efter de har bagt. Lær mere om at fryse dit bagværk her.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Nicoline der ejer bageuniverset Det Glade Køkken.

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.