Bageskolen

Bageskolen

Få det bedste bageresultat med dine bær

Bær i bagværk og kager er altid lækkert, men der kan også være visse udfordringer ved at bage med bær. Bærrene kan nemt smatte ud og farve hele kagen eller falde til bunds. Heldigvis er der flere måder at undgå dette på. Bliv klogere her i bageskolen, når vi kommer med vores bedste tips til, hvordan du får det bedste resultat med bær i dit bagværk.

Hvorfor bage med bær?

Bær har en naturlig sødme og friskhed, som kan tilføje en dejlig, lækker smag til dit bagværk, og så er det også en oplagt måde at bruge sæsonens bær på! Cathrine Brandt har udviklet en nem kage, hvor du alt efter sæsonens råvarer kan tilføje alt fra hindbær, jordbær til solbær eller stikkelsbær.

Få opskriften her

Friske vs. frosne bær?

Skal du bage med friske eller frosne bær? Valget mellem friske og frosne bær afhænger af personlige præferencer, sæson og tilgængelighed. Både friske og frosne bær kan give lækkerhed og smag til dine kager, muffins og andre bagværksopskrifter, så det handler om at vælge det, der passer bedst til dine behov og præferencer.

Det vigtigste er at huske, at du enten skal bruge helt friske bær eller helt frosne bær. Hvis du bruger frosne bær, skal undgå at lade dem tø op først, da de begynder at smide væske, hvilket vil farve dejen. Vend derfor bærrene med melet, når de er frosne og ikke tøet op. Hvis du bager med friske bær skal de helst ikke være overmodne eller for bløde. Det kan også resultere i, at de farver dejen.

Hvorfor falder mine bær til bunds?

Oplever du, at dine bær falder til bunds, når du bager? Bær har en tendens til at falde til bunds i kager, fordi de er tungere end selve kagedejen, og derfor vil de tit synke nedad under bagningen. Hvis dejen er for tynd eller flydende, kan det også resultere i, at bærrene synker. Heldigvis er der flere måder at undgå dette på.

En tykkere og mere fast dej kan hjælpe med at holde bærrene jævnt fordelt i dejen under afbagningen. Et andet trick er at blande bærrene forsigtigt med en smule mel, inden du tilsætter dem til dejen. Det kan hjælpe med at absorbere den overskydende fugt, så de får en lettere belægning og ikke synker ned i kagen.

Bag en saftig sommerkage med solbær

Hvorfor smatter mine bær ud?

Bær har et naturlig saftindhold, der frigives under opvarmning, hvilket kan få dem til at smatte ud i kagen. Bløde bær som jordbær, hindbær og blåbær er mere tilbøjelige til at smatte ud, når de opvarmes. Hvis bærrene blandes for meget i dejen eller røres for voldsomt, kan de blive knust og frigive mere saft. Brug derfor enten en spatel eller en ske, og fold bærrene forsigtigt ind i dejen for at minimere brud på bærrene og reducere saftfrigivelsen. Tilsæt mel eller stivelse til bærrene, før du blander dem i dejen. Det vil hjælpe med at absorbere noget af saften og kan bidrage til at bevare bærernes struktur under bagning. Ved netop at bage med enten helt friske bær eller frosne bær kan du også undgå, at bærrene smatter ud.

Bag lemoncurd-snurrer med blåbær

En lækker bærkompot

Bær er ikke kun fantastiske som fyld i dit bagværk eller til dekoration på toppen. Bær kan også forvandles til en velsmagende kompot, der tilføjer ekstra smag og en saftig og fugtig tekstur til dine kager. Uanset om du vælger jordbær, hindbær, blåbær eller en kombination af forskellige bær, er en bærkompot en perfekt måde at tilføje friskhed og farve til dine kager.

Bag stikkelsbærlagkage med hyldeblomst
+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.