Bageskolen

Bageskolen

Få det bedste bageresultat med dine bær

Bær i bagværk og kager er altid lækkert, men der kan også være visse udfordringer ved at bage med bær. Bærrene kan nemt smatte ud og farve hele kagen eller falde til bunds. Heldigvis er der flere måder at undgå dette på. Bliv klogere her i bageskolen, når vi kommer med vores bedste tips til, hvordan du får det bedste resultat med bær i dit bagværk.

Hvorfor bage med bær?

Bær har en naturlig sødme og friskhed, som kan tilføje en dejlig, lækker smag til dit bagværk, og så er det også en oplagt måde at bruge sæsonens bær på! Cathrine Brandt har udviklet en nem kage, hvor du alt efter sæsonens råvarer kan tilføje alt fra hindbær, jordbær til solbær eller stikkelsbær.

Få opskriften her

Friske vs. frosne bær?

Skal du bage med friske eller frosne bær? Valget mellem friske og frosne bær afhænger af personlige præferencer, sæson og tilgængelighed. Både friske og frosne bær kan give lækkerhed og smag til dine kager, muffins og andre bagværksopskrifter, så det handler om at vælge det, der passer bedst til dine behov og præferencer.

Det vigtigste er at huske, at du enten skal bruge helt friske bær eller helt frosne bær. Hvis du bruger frosne bær, skal undgå at lade dem tø op først, da de begynder at smide væske, hvilket vil farve dejen. Vend derfor bærrene med melet, når de er frosne og ikke tøet op. Hvis du bager med friske bær skal de helst ikke være overmodne eller for bløde. Det kan også resultere i, at de farver dejen.

Hvorfor falder mine bær til bunds?

Oplever du, at dine bær falder til bunds, når du bager? Bær har en tendens til at falde til bunds i kager, fordi de er tungere end selve kagedejen, og derfor vil de tit synke nedad under bagningen. Hvis dejen er for tynd eller flydende, kan det også resultere i, at bærrene synker. Heldigvis er der flere måder at undgå dette på.

En tykkere og mere fast dej kan hjælpe med at holde bærrene jævnt fordelt i dejen under afbagningen. Et andet trick er at blande bærrene forsigtigt med en smule mel, inden du tilsætter dem til dejen. Det kan hjælpe med at absorbere den overskydende fugt, så de får en lettere belægning og ikke synker ned i kagen.

Bag en saftig sommerkage med solbær

Hvorfor smatter mine bær ud?

Bær har et naturlig saftindhold, der frigives under opvarmning, hvilket kan få dem til at smatte ud i kagen. Bløde bær som jordbær, hindbær og blåbær er mere tilbøjelige til at smatte ud, når de opvarmes. Hvis bærrene blandes for meget i dejen eller røres for voldsomt, kan de blive knust og frigive mere saft. Brug derfor enten en spatel eller en ske, og fold bærrene forsigtigt ind i dejen for at minimere brud på bærrene og reducere saftfrigivelsen. Tilsæt mel eller stivelse til bærrene, før du blander dem i dejen. Det vil hjælpe med at absorbere noget af saften og kan bidrage til at bevare bærernes struktur under bagning. Ved netop at bage med enten helt friske bær eller frosne bær kan du også undgå, at bærrene smatter ud.

Bag lemoncurd-snurrer med blåbær

En lækker bærkompot

Bær er ikke kun fantastiske som fyld i dit bagværk eller til dekoration på toppen. Bær kan også forvandles til en velsmagende kompot, der tilføjer ekstra smag og en saftig og fugtig tekstur til dine kager. Uanset om du vælger jordbær, hindbær, blåbær eller en kombination af forskellige bær, er en bærkompot en perfekt måde at tilføje friskhed og farve til dine kager.

Bag stikkelsbærlagkage med hyldeblomst
+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.