Bradepandekage med bær

Bag en lækker bradepandekage med bær, som både kan bages om sommeren, foråret eller efteråret. Brug de bær du har lyst til, og alt efter hvad der er i sæson.

Du kan enten bruge helt friske bær eller helt frosne bær. Hvis frosne bær tør op, begynder de at smide væske. Det vil farve dejen. Vend derfor bærrene med melet, når de er frosne og ikke tøet op.

inspiration til hvilke frugt og bær du kan bruge, og hvornår de er i sæson, her eller se gode tips til at bage med bær, her. 

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
55 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

12-16 personer

330 g rørsukker
Skal fra 1 økologisk citron
265 g smør, stuetempereret
4 æg, str. M/L
65 g smagsneutral olie
335 g Valsemøllen Dansk Kagehvedemel
25 g vaniljesukker
9 g bagepulver
250 g bær – brug dem, du har lyst til. Frosne eller friske + 20 g ekstra hvedemel
Bradepande ca. 25×35 cm

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Tænd ovnen på 155°C over/under varme.
  2. Kom rørsukker i en skål, og riv citronskallen fint heri. Smuldr rørsukker og citronskal sammen grundigt – så frigives aromastofferne.
  3. Kom smør, vaniljesukker og citronsukker i en skål, og pisk det lyst og luftigt. Det gøres nemmest på en røremaskine.
  4. Tilsæt først to æg, og rør det ind i dejen. Tilsæt de sidste to æg, og rør ind i dejen.
  5. Kom olien i, og rør til dejen er ensartet.
  6. Rør hvedemel og bagepulver sammen, og sigt det ned i dejen. Vend det ind i dejen med en dejskraber.
  7. Vend dine bær med hvedemel, og vend herefter bærrene i dejen. HUSK: Bruger du frosne bær, så skal de IKKE tø op inden brug.
  8. Kom bagepapir i bradepanden, og fordel dejen heri. Bag bradepandekagen i ca. 45-55 minutter. Du skal kunne stikke i midten af kagen og kun få saftige kagekrummer med retur.

Et godt tip: Drys kagen med flormelis og/eller frysetørret bær for et fint udseende. Eller top den med denne cheesefrosting fra Cathrine Brandt.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.