Bradepandekage med bær

Bag en lækker bradepandekage med bær, som både kan bages om sommeren, foråret eller efteråret. Brug de bær du har lyst til, og alt efter hvad der er i sæson.

Du kan enten bruge helt friske bær eller helt frosne bær. Hvis frosne bær tør op, begynder de at smide væske. Det vil farve dejen. Vend derfor bærrene med melet, når de er frosne og ikke tøet op.

inspiration til hvilke frugt og bær du kan bruge, og hvornår de er i sæson, her eller se gode tips til at bage med bær, her. 

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
55 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Bradepandekage med bær: 4 ud af 5 baseret på 8 anmeldelser

Opskrift

12-16 personer

330 g rørsukker
Skal fra 1 økologisk citron
265 g smør, stuetempereret
4 æg, str. M/L
65 g smagsneutral olie
335 g Valsemøllen Dansk Kagehvedemel
25 g vaniljesukker
9 g bagepulver
250 g bær – brug dem, du har lyst til. Frosne eller friske + 20 g ekstra hvedemel
Bradepande ca. 25×35 cm

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Tænd ovnen på 155°C over/under varme.
  2. Kom rørsukker i en skål, og riv citronskallen fint heri. Smuldr rørsukker og citronskal sammen grundigt – så frigives aromastofferne.
  3. Kom smør, vaniljesukker og citronsukker i en skål, og pisk det lyst og luftigt. Det gøres nemmest på en røremaskine.
  4. Tilsæt først to æg, og rør det ind i dejen. Tilsæt de sidste to æg, og rør ind i dejen.
  5. Kom olien i, og rør til dejen er ensartet.
  6. Rør hvedemel og bagepulver sammen, og sigt det ned i dejen. Vend det ind i dejen med en dejskraber.
  7. Vend dine bær med hvedemel, og vend herefter bærrene i dejen. HUSK: Bruger du frosne bær, så skal de IKKE tø op inden brug.
  8. Kom bagepapir i bradepanden, og fordel dejen heri. Bag bradepandekagen i ca. 45-55 minutter. Du skal kunne stikke i midten af kagen og kun få saftige kagekrummer med retur.

Et godt tip: Drys kagen med flormelis og/eller frysetørret bær for et fint udseende. Eller top den med denne cheesefrosting fra Cathrine Brandt.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.