Bradepandekage med bær

Bag en lækker bradepandekage med bær, som både kan bages om sommeren, foråret eller efteråret. Brug de bær du har lyst til, og alt efter hvad der er i sæson.

Du kan enten bruge helt friske bær eller helt frosne bær. Hvis frosne bær tør op, begynder de at smide væske. Det vil farve dejen. Vend derfor bærrene med melet, når de er frosne og ikke tøet op.

inspiration til hvilke frugt og bær du kan bruge, og hvornår de er i sæson, her eller se gode tips til at bage med bær, her. 

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
55 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Bradepandekage med bær: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

12-16 personer

330 g rørsukker
Skal fra 1 økologisk citron
265 g smør, stuetempereret
4 æg, str. M/L
65 g smagsneutral olie
335 g Valsemøllen Dansk Kagehvedemel
25 g vaniljesukker
9 g bagepulver
250 g bær – brug dem, du har lyst til. Frosne eller friske + 20 g ekstra hvedemel
Bradepande ca. 25×35 cm

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Tænd ovnen på 155°C over/under varme.
  2. Kom rørsukker i en skål, og riv citronskallen fint heri. Smuldr rørsukker og citronskal sammen grundigt – så frigives aromastofferne.
  3. Kom smør, vaniljesukker og citronsukker i en skål, og pisk det lyst og luftigt. Det gøres nemmest på en røremaskine.
  4. Tilsæt først to æg, og rør det ind i dejen. Tilsæt de sidste to æg, og rør ind i dejen.
  5. Kom olien i, og rør til dejen er ensartet.
  6. Rør hvedemel og bagepulver sammen, og sigt det ned i dejen. Vend det ind i dejen med en dejskraber.
  7. Vend dine bær med hvedemel, og vend herefter bærrene i dejen. HUSK: Bruger du frosne bær, så skal de IKKE tø op inden brug.
  8. Kom bagepapir i bradepanden, og fordel dejen heri. Bag bradepandekagen i ca. 45-55 minutter. Du skal kunne stikke i midten af kagen og kun få saftige kagekrummer med retur.

Et godt tip: Drys kagen med flormelis og/eller frysetørret bær for et fint udseende. Eller top den med denne cheesefrosting fra Cathrine Brandt.